Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A kis hableány (1989)

The Little Mermaid
Filmadatlap
 
32
Szereplők
43
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
JRD   2022. 04. 19.

legújabb vélemény

1
Disney filmek igazán nagy generációjának egyike...

Manapság a Disney mélyrepülésben van, de közel 100 évig a disney név egyet jelentett a minőségi gyermekfilmekkel, az igényes szórakoztatással. A kis hableány ennek a közel egy évszázados sikernek az egyik remeke. Kedves történet, gyerekkompatibilissé téve. Nem utolsó sorban olyan dallamokkal, melyeket ha meghallunk azonnal átváltunk Sebastianba vagy Arielbe. Az örök kedvenc! Akárcsak a 101 kiskutya, a Hamupipőke, a Csipkerózsika, a Dumbo, A Bambi, Hófehérke és a hét törpe, Pinokkió, Alice Csodaországban, Mary Poppins, Kicsi kocsi kalandjai, Benji kalandjai, Nehéz napok egy Föld nevű bolygón, Elvarázsolt kastély, Csiribí-csiribá...stb... Mindenképpen érdemes a figyelemre sok társával egyetemben! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

1

Klasszikus Disney rajzfilm a maga 30 évével még mindig nézheő, szerethető. Atengerek urának legkisebbik lánya engedetlenmint mindenki és ez szüli a kaotikus tetőpontot, na meg persze a szerelem. Személy szerint annyira nem tartom jónak a dalokat benn... több»

 
indingo   2017. 04. 14.

0

Egész estés mese, amely kiváló kikapcsolódást nyújt Vannak benne álmok, amiért küzdenek a szereplők. A karakterek viccesek voltak, gyönyörű a mese látványa.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 03.

0
Disney TOP10-es

A kis hableány mára egyértelműen a klasszikus Disney-filmek sorába emelkedett, mégis az a jó ezekkel a produkciókkal, hogy annak ellenére, hogy nem mai darabok (hihetetlen belegondolni, hogy A kis hableány például a születésem előtti évben készült) n... teljes kritika»

 
Mavil   2016. 06. 10.

0

Igazi Disney klasszikus, egy kedves kis romantikus mese, tele szerethető karakterekkel. Elsősorban természetesen gyerekeknek szól, de még felnőtt fejjel is élvezhető.

 
MP170506   2017. 07. 31.

0

Gyönyörű mese. Romantikus, de ugyanakkor tanulságos is, kicsiknek és nagyoknak egyaránt sokat mondó alkotás. Gyönyörű képi világ, aranyos karakterek. Örök klasszikus.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

0

Ez a mese főleg a zenével lopta be magát a szívembe. Gyönyörű szinte minden egyes dalbetéte. A Vár rám a föld és a Ringató a víz is imádnivaló és gyönyörű. Ariel serdülőkori harcába pedig így vagy úgy minden tini bele tudja magát képzelni.

A film összbevétele 211 343 479 dollár volt (imdb.com).

 

1990-es Oscar-díj átadón megkapta a Legjobb eredeti filmzene, a Legjobb eredeti dal kategóriában a díjat. Ugyanebben az évben a Golden Globe átadásán is több díjat elhozott a rajzfilm: Legjobb eredeti filmzene, Legjobb eredeti filmdal,

(JRD )
 

Andresen meséjében a kis hableányt nem nevesítették.

(JRD )
 

Osvald Marika szinkronhangjával Ariel befúrta magát a halhatatlan mesék sorába!

(JRD )
 

Gyakorlatilag innen számítják az úgynevezett Disney-reneszánsz korszakát, mely körülbelül 2000-ig tartott és ebben az időszakban hihetetlen sikerű produkciókat alkotott a stúdió.

(JRD )
 

Műfaja: zenés-romantikus fantasy.

(JRD )