Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

A kis hableány (1989)

The Little Mermaid
Filmadatlap
 
32
Szereplők
40
Vélemények
13
Képek
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Zsolti01   2019. 06. 18.

legújabb vélemény

Sokszor láttam ezt a filmet és megunhatatlan. A karakterek szerethetőek, van benne szerelem. Egy nagyszerű Disney egész estés mese lett szerintem ez a film.

 
indingo   2017. 04. 14.

Egész estés mese, amely kiváló kikapcsolódást nyújt Vannak benne álmok, amiért küzdenek a szereplők. A karakterek viccesek voltak, gyönyörű a mese látványa.


 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

Klasszikus Disney rajzfilm a maga 30 évével még mindig nézheő, szerethető. Atengerek urának legkisebbik lánya engedetlenmint mindenki és ez szüli a kaotikus tetőpontot, na meg persze a szerelem. Személy szerint annyira nem tartom jónak a dalokat benne ezért annyira nem is a kedvenc disney mesém de nem húznám le mert ezt leszámítva bármikor meg lehet nézni és a kicsiknek szól szóval ha nekik tetszik akkor már jó munkát végzett a Disney.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 03.

Disney TOP10-es

A kis hableány mára egyértelműen a klasszikus Disney-filmek sorába emelkedett, mégis az a jó ezekkel a produkciókkal, hogy annak ellenére, hogy nem mai darabok (hihetetlen belegondolni, hogy A kis hableány például a születésem előtti évben készült) nem fog rajtuk az idő. A technikai újítások korában, amikor sokkal több effekttel dolgoznak a rajzfilmkészítők, ezeknek a régi daraboknak olyan hangulatuk van, amelyet a mai produkciók nem mindig tudnak visszaadni, a figurákon ugyanis látszódik, hogy valaki saját kezűleg dolgozott rajtuk, még ha ezt számítógéppel meg is erősítették. A kis hableány is él a megszokott Disney-fogásokkal, ott vannak a főhős cuki kis segítői (ez esetben Ficánka és Seba... több»

 
Mavil   2016. 06. 10.

Igazi Disney klasszikus, egy kedves kis romantikus mese, tele szerethető karakterekkel. Elsősorban természetesen gyerekeknek szól, de még felnőtt fejjel is élvezhető.

A film összbevétele 211 343 479 dollár volt (imdb.com).

 

Ez inkább helyreigazítás, bár talán tekinthető érdekességnek. A film hazai mozibemutatója 1990. december 6-án volt. Igazából azon töprengek, hogy esetleg a rajzfilm hazai video/DVD-bemutatója szerepel a rajzfilm adatlapján. Számomra a mozibemutató fontosabb. S tisztán emlékszem, hogy gyerekkori emlékeim vannak a rajzfilm kapcsán, 1998-ban már kamasz voltam.

(Attila G.)
 

Hans Christian Andersen dán költő és meseíró 1831-ben megjelent meséje alapján készült a Disney-rajzfilm, tehát 158 éves történetet dolgozott fel. A mese – különösen a mesealak – olyan hatalmas jelentőségűnek bizonyult, hogy 1913. augusztus 23-án a koppenhágai kikötőben szobrot avattak fel a tiszteletére. Ezt a szobrot valószínűleg láthattam is szinte még kisgyerekként – 1-2 évvel a Disney-rajzfilm megjelenése előtt –, amikor Koppenhágában jártam. S úgy emlékszem, hogy Andersent, a meseírót megformázó szobornál le is vagyok fényképezve, amint épp a cipőjét fogom. Családtagjaim említették ezt párszor.

(Attila G.)
 

A hercegnők közül csak Arielnek van gyermeke.

(evlin16)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.