Susi és Tekergő 2: Csibész, a csavargó

Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure
Érdekességek
Cikkek

Hivatalos tartalom

Susi és Tekergő fia a szabadságot keresi, hogy vadkutya lehessen, és elszökik, hogy csatlakozzon egy roncstelepi kutyákból álló bandához.

(csd)

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália
Premier: 2001.02.18. | Disney+ (2022.06.14.)

2024.11.29 Timon

A családban fontos a megértés

Szerény véleményem szerint ez a rész legalább olyan jó, mint az első. Itt már a kölykeik életét láthatjuk, nevezetesen Tekergőét, akiben hatalmas a kalandvágy, és nem akar a négy fal között élni, hiába jelent az meleg otthont és gondoskodást. Mivel nem akarják megérteni, elszökik, és huligán kutyákkal kezd el lógni. Azonban amint rájön, hogy abból az életmódból, melyet annyira fontosnak tartanak, nem származik semmi jó, főleg hogy Angyal sem jön ki jól a beképzelt vezérrel, igyekszik visszatérni. Ami nem könnyű, mert döntenie kell, hogy leleplezze-e előtte, hogy honnan jött, és egy őrült sintér is a nyomukban van, és a vezér helytelen dolgokra akarja rávenni. Annál jobb, hogy visszatér a végén. Bizony a család rendkívül fontos, és nem szabad helyette mást választani. Csibész apja, anyja és testvérei között van a legjobb helyen, plusz az őket tartó házaspár, akik még Angyalt is befogadták. Nagyon imádtam benne azt, ahogy ismerkedtek, aranyos a romantikus szál, és nagyon megható volt a befejezés! Egyik legszívhezszólóbb folytatásfilm a Disney-től, mondhatni maradandó klasszikus. 10/10.

2022.05.30 Yosihiro

Csibész

Nekem tetszett, valahogy átjött az első rész hangulata. A betétdalok is jók voltak. A rajzoktól és magától a rajzfilmtől, az animációtól kicsit többet vártam, de valahol megértem a készítőket, nem akartak elszakadni a régi elemektől. A történet viszont aranyos, és inkább gyermekeknek, mint felnőttnek szóló, de azért a család szeretete átjött az animáción keresztül. Ugyan nem voltak kiemelkedő pillanatok, de azért az összhatás egy jó színvonalat tudott hozni. A történetben Csibész és Angyal volt a főszereplő. Kettejük bimbózó szerelme teszi egésszé a családot. Összességében a forgatókönyv közepes, a színek és látvány viszont jó, a zene szerintem jó lett, így megérdemli a négy csillagot ez a klasszikus folytatás. Nem találtam unalmasnak még felnőtt fejjel sem. Találtam benne remek, megmosolyogtató részeket és az érzések közül a család szeretete nekem átjött. Igazából gyermekeknek tudom ajánlani az aranyos kutyák és a történet miatt is, de lehet családi program is. A magyar szinkronról is szót ejtek, hiszen ez nagyban emeli az összképet, ami szintén jól sikerült. Nem kell azt nézni, hogy mennyire hatalmas produkcióra számítunk, hanem az összhatás érdekes. A színek és az érzések amit tudnak adni, jónak lehet mondani, érzeni és látni. Csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi.

2019.01.26 Fekete Gandalf

Hiába telt el a két mese között közel 50 év, ez meg sem közelíti azt a mesteri rajzolást, történetet és kivitelezést. Nem teljesen felesleges darab, de túlságosan is középszerű, mint a nagy klasszikus rajzfilmek folytatásai szoktak lenni. (Pl. Aladdin, Oroszlánkirály)

2018.03.25 NFG

Szerintem kifejezetten bájos rajzfilm, nagyon szép grafikával! A történetben nincs semmi érdekes, vagy szokatlan, mégis egy nagyon kedves, élvezhető mesét sikerült alkotni!