Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Az oroszlánkirály 2: Simba büszkesége (1998)

The Lion King 2: Simba's Pride
Filmadatlap
 
24
Szereplők
25
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
Kósa Bence   2021. 06. 29.

legújabb vélemény

0

Egy kötelező folytatás, de nem rossz. Kiara nem egy ikonikus főhős, de én szeretem. Zira viszont méltó főgonosza a második résznek. Ha szereted az első részt (ez biztos), akkor ne hagyd ki!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 19.

1

Az Oroszlánkirály 2 volt az első eredeti VHS, amit megkaptam az apukámtól, amikor kicsi voltam. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy rongyosra néztem (és a VHS korszakban ezt még szó szerint kellett érteni). Rajzoltam apumnak egy képet a kis Kiara hercegn... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

1

Az első rész számomra kultikus fontosságú és nagyon meghatározó élmény. A második is hoz ebből valamit, de a kezdő epizódot nem tudja megközelíteni. Bár arra tisztán emlékszem, hogy milyen mérges voltam, amikor nem indult el a videókazetta, amin ez a... több»

 
dailyfilmsan   2018. 11. 28.

0

Nekem sajnos ez a Rómeó és Júlia történet nem igazán jött be. Gyengébbek voltak a dalok is ebben a részben mint az elsőben. Valamint szerintem a grafika is más, rosszabb volt. Az előző részben nem használt ennyi effektet, itt pedig inkább arra hagyat... több»

 
Ms. Akárki   2019. 08. 11.

0

Kellemes mese volt ez is. Úgy gondolom ütötte az első rész színvonalát is. Érdekes volt nyomonkövetni a következő generáció galibáit és bonyodalmait ahogy simba gyerkőcét figyeltük. Imádtam a betétdalokat is.

 
Norbert93   2018. 10. 13.

0
Királydráma helyett limonádé

A betétdalok felejthetőek, a karakterek súlytalanabbak, Simba királyként nem tudja vissza adni azt a nagy és fenséges királyt, mint amilyen Mufasa volt. Timon és Pumba pedig amellett, hogy felesleges, még fárasztó is. Valahogy hasonló érzéseim vannak vele kapcsolatban, mint a Susie és Tekergő vagy az Aladdin folytatásával, de azoktól valamivel mégis jobb. Szokásos bőrlehúzó folytatás, amikor egy kultikus rajzfilm, kultikus karakterének a sablonosan megírt (az előző karakter tükörképe) és jelentéktelen utódjáról szól a történet.

 
Timon   2019. 11. 29.

0

Drámai,méltó módon folytatja az előző részt,de leginkább drámai oldala tetszett a legjobban.Az új szereplők közül Kiara és Kovu a legjobbak szerintem.Legjobb jelenetek: Kiara és Kovu dala,a végén a megbékülés,és a poénos illetve szomorú jelenetek. Nagyobbrészt erős,sötét és nagyszerű mese. 10/10

 

Szimba édesanyja, Sarabi nem jelenik meg a második filmben, aminek az oka tiszteletadás volt Madge Sinclair-nek (aki Sarabinak kölcsönözte a hangját az első filmben). A színésznő ugyanis egy évvel az Oroszlánkirály első részének megjelenése után halt meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jennifer Aniston és Sarah Jessica Parker neve is felmerült Kiara szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egy korábbi verzióban Szimbát sikerült volna megölnie Zira-nak és csapatának, azonban nem akartak ennek a karakternek is olyan sorsot, mint az apjának, Mufasa-nak az első filmben, így túléli a támadást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Szimba kislányát eredetileg Aisha-nak hívták volna, ám a Disney megváltoztatta mikor rájött, hogy az egyik Power Ranger-t is így hívják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Zira gyermekét Kovunak nevezi, ami Szuahéli nyelven sebhelyet jelent. A Zira pedig gyűlöletet, idősebb fiát pedig Nuka-nak hívják, ami rossz szagot jelent.

(ArpiHajdu és Réci)