Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
27
Szereplők
20
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 19.

Az Oroszlánkirály 2 volt az első eredeti VHS, amit megkaptam az apukámtól, amikor kicsi voltam. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy rongyosra néztem (és a VHS korszakban ezt még szó szerint kellett érteni). Rajzoltam apumnak egy képet a kis Kiara hercegnőről, amit évekig a munkába menős táskájában hordott és erre nagyon-nagyon büszke voltam. Egy végtelenül aranyos film, amely méltó utódja az első résznek. Van benne minden, trónöröklés, "polgárháború", bölcsességek (Upendi), rossz fiú- jó kislány közötti szerelem, udvarló, akit apu nem tud elfogadni és természetesen humor, amelyről mint már megszoktuk, Timon és Pumba gondoskodik. A dalokat most is nagyon eltalálták, a Disney rajzfilmeknek ez már elengedhetetlen kelléke. A történetet nem is lehet nem szeretni, a grafika pedig gyönyörű. Bármikor, bármilyen körülmények között jöhetnek az Oroszlánkirály filmek kicsiknek nagyoknak, gyerekeknek felnőtteknek egyaránt.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

Az első rész számomra kultikus fontosságú és nagyon meghatározó élmény. A második is hoz ebből valamit, de a kezdő epizódot nem tudja megközelíteni. Bár arra tisztán emlékszem, hogy milyen mérges voltam, amikor nem indult el a videókazetta, amin ez a rajzfilm volt. Zordon gyermekének bevonása a fősodratú történetbe egy érdekes elképzelés volt és nem is lőttek mellé vele.


 
nanita95   2018. 11. 28.

Nekem sajnos ez a Rómeó és Júlia történet nem igazán jött be. Gyengébbek voltak a dalok is ebben a részben mint az elsőben. Valamint szerintem a grafika is más, rosszabb volt. Az előző részben nem használt ennyi effektet, itt pedig inkább arra hagyatkoztak ami miatt fura lett az állatok mozgása. Ami nagy csalódás volt az Timon és Pumba. Az előző részben ők voltak a legjobb karakterek is viszont idegesítőek voltak és nem tettek semmit hozzá a történethez. Ha nem lettek volna benne sem tűnt volna fel. Ami még zavart és emiatt pontoztam le főként a rajzfilmet az az, hogy a második rész egy az egyben az első ellentéte. A végén tűzvész helyett árvíz. Önszáműzetés helyett "vissza kell mennünk azzal nem oldunk meg semmit ha elmegyünk" . Úgyhogy szerintem nem nyújt semmi plusz érdekességet ez a rajzfilm. Igaz az első része sem a kedvencem de sokkalta jobb mint ez.

 
D. Wolfe   2016. 05. 06.

Nem rossz folytatás, de sok újat nem mond. A sztorit egészen ügyesen viszi tovább, csak az új karakterek nem igazán akartak működni, legalábbis számomra. Egyszer nézhető, gyerekként még szerettem is, de amúgy semmi extra.

 
Norbert93   2018. 10. 13.

Valahogy hasonló érzéseim vannak vele kapcsolatban, mint a Susie és Tekergő vagy az Aladdin folytatásával, de attól valamivel mégis jobb. Nem lesz sosem az első részhez hasonlítható, de egyébként nézhető mese.

 

Szimba édesanyja, Sarabi nem jelenik meg a második filmben, aminek az oka tiszteletadás volt Madge Sinclair-nek (aki Sarabinak kölcsönözte a hangját az első filmben). A színésznő ugyanis egy évvel az Oroszlánkirály első részének megjelenése után halt meg.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jennifer Aniston és Sarah Jessica Parker neve is felmerült Kiara szerepére.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Egy korábbi verzióban Szimbát sikerült volna megölnie Zira-nak és csapatának, azonban nem akartak ennek a karakternek is olyan sorsot, mint az apjának, Mufasa-nak az első filmben, így túléli a támadást.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.