Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%
Filmadatlap
 
24
Szereplők
25
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Érdekességek: Az oroszlánkirály 2: Simba büszkesége (1998)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Szimba édesanyja, Sarabi nem jelenik meg a második filmben, aminek az oka tiszteletadás volt Madge Sinclair-nek (aki Sarabinak kölcsönözte a hangját az első filmben). A színésznő ugyanis egy évvel az Oroszlánkirály első részének megjelenése után halt meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jennifer Aniston és Sarah Jessica Parker neve is felmerült Kiara szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egy korábbi verzióban Szimbát sikerült volna megölnie Zira-nak és csapatának, azonban nem akartak ennek a karakternek is olyan sorsot, mint az apjának, Mufasa-nak az első filmben, így túléli a támadást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Szimba kislányát eredetileg Aisha-nak hívták volna, ám a Disney megváltoztatta mikor rájött, hogy az egyik Power Ranger-t is így hívják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Zira gyermekét Kovunak nevezi, ami Szuahéli nyelven sebhelyet jelent. A Zira pedig gyűlöletet, idősebb fiát pedig Nuka-nak hívják, ami rossz szagot jelent.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben az oroszlánok üvöltését tigrisek üvöltése helyettesítette. A természetben ugyanis az oroszlánok hangja nem olyan erőteljes.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Míg az első rész története Shakespeare Hamlet-jén, addig a második a Rómeó és Júlián alapszik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kiara-nak lett volna egy bátyja, akit Chaka-nak hívtak volna az eredeti tervek szerint (a kicsi oroszlán fiú meg is jelent az első film legvégén). A második rész története miatt azonban mégsem írták bele a karaktert a filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)