Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
91%

Az oroszlánkirály (1994)

The Lion King
Filmadatlap
 
54
Szereplők
245
Vélemények
25
Képek
3
Videók
Az oroszlánkirály

Galéria (25)

Videók (3)

 
Léder Dorottya   2021. 07. 01.

legújabb vélemény

0
Szuper

Fergeteges a film, és a könyvet se szabad kihagyni.

 
indingo   2017. 05. 03.

2

Igazi klasszikus. A dalok felejthetetlenek és nem hiába kapott Oscar-díjat. A története nagyon mozgalmas, gyönyörűek a karakterek.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 16.

1

Nagyszerű mese, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Gyerekkoromban volt, mikor naponta megnéztem, a szöveget is kívülről tudom. Nagyszerű képek, kiváló zene, s volt szerencsém a filmzenéjét is játszani pár alkalommal.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

1

Kedvenc gyermekkori filmem, melyen a mai napig képes vagyok elérzékenyülni.

 
Deku   2017. 07. 07.

1

Szerintem csúcs szuper mese volt ez. Mai napig nagyon ajánlott darab kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Grafikailag is kiváló a történet pedig gyönyörű és humoros is egyben.

 
Crystaldeer   2020. 09. 25.

2
legelső mozis élményem

Ez volt az első film, amit moziban láttam, és azonnal a szívembe zártam. Szerintem mindenkinek látnia kell egyszer, mert nem csak egy aranyos mese, hanem benne van az egész élet körforgása, mint ahogy az egyik főcímdalának is ez a szövege. A születéstől egészen a felnőtté válásig, megtanulva azt, hogyan tudjuk elengedni, akit szeretünk, hogyan leszünk szerelmesek és hogyan találunk igaz barátokat, hogyan szálljunk szembe az ellenségeinkkel, az egész egy látványos állatvilágban ábrázolva, napjainkig csodálatos technikával. Őszintén szólva nekem a modern átdolgozott verzió nem tetszett annyira, mint ez a klasszikus rajzfilm.

 
Thibo84   2019. 03. 27.

1

Nekem túl érzelgős, de ugyanakkor van is mondanivalója. Látványos, a zenéi a mai napig fülbemászók és jó poénok is vannak benne, melyeketTimon és Pumbaa párosa szolgáltat. De azért Rafiki is tud alakítani. Ja és a lökött hiénákat se feledjük.

A film összbevétele 968 483 777 dollár volt (imdb.com).

 

Magyar közönségnek is alkalma lehetett élőben hallani az ikonikus nyitódalt, ugyanis Lebo M. Havasi Balázs zongoraművész meglepetésvendége volt 2019. december 7-én.

(AngelCass)
 

Egy hiénakutató beperelte a Disneyt, mert rossz színben tüntette fel az állatokat

(gyorfigyuri10)
 

Egy időben készült a Pochahontassal. Másodlagosnak tartották. Ezt az is bizonyítja, hogy a Pochahontasnál alkalmazták a tehetségesebb animátorokat.

(MaryPoppins)
 

Szimba üvöltése valójában nem is oroszlán, hanem farkas üvöltés, mivel az alkotók nem tartották elég hatásosnak a felvett oroszlánüvöltést.

(GedyPapa)
 

Az ABBA-t akartak először megkérni, hogy írják meg a filmzenét, de nem vállalták el. Ezért Elton Johnt kérték fel . .

(Laca//Ho/rr/oR// )