Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
54
Szereplők
240
Vélemények
25
Képek
3
Videók
Az oroszlánkirály
 
indingo   2017. 05. 03.

Igazi klasszikus. A dalok felejthetetlenek és nem hiába kapott Oscar-díjat. A története nagyon mozgalmas, gyönyörűek a karakterek.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Az egyik kedvenc mesém, egy igazi Wald Disney klasszikus, amikor már ki tudta szolgálni a mese a nézők 100%-át. Nem a látvány, hanem a történet felejthetetlen. Szerintem nincs olyan gyerek, aki ne élvezné, és vétek egy szülőnek, ha nem nézeti meg, mert nagyon sokat lehet belőle tanulni az önbecsülésről, és a másik iránti tiszteletről.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

Imádom, nagyszerű mese, mind gyerekeknek,felnőtteknek egyaránt. Nagyon jo storyt csináltak ennek a mesének még ha volt benne egy nagy dráma a közepén, de zseniális

 
Deku   2017. 07. 07.

Szerintem csúcs szuper mese volt ez. Mai napig nagyon ajánlott darab kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Grafikailag is kiváló a történet pedig gyönyörű és humoros is egyben.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 16.

Nagyszerű mese, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Gyerekkoromban volt, mikor naponta megnéztem, a szöveget is kívülről tudom. Nagyszerű képek, kiváló zene, s volt szerencsém a filmzenéjét is játszani pár alkalommal.

 
Szívhez szóló, királyian nemes és embertelenül aljas karakterek, jól megrajzolt és megírt mellékszereplők, fülbemászó zene, kiváló forgatókönyv, ez minden. És mégis felejhtetlen lett a végeredmény. 10/10 több»

A film összbevétele 968 483 777 dollár volt (imdb.com).

 

Magyar közönségnek is alkalma lehetett élőben hallani az ikonikus nyitódalt, ugyanis Lebo M. Havasi Balázs zongoraművész meglepetésvendége volt 2019. december 7-én.

(AngelCass)
 

Egy hiénakutató beperelte a Disneyt, mert rossz színben tüntette fel az állatokat

(thedarkman99)
 

Egy időben készült a Pochahontassal. Másodlagosnak tartották. Ezt az is bizonyítja, hogy a Pochahontasnál alkalmazták a tehetségesebb animátorokat.

(MaryPoppins)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.