Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
54
Szereplők
244
Vélemények
25
Képek
3
Videók
Az oroszlánkirály
 
Liliána Turzó   2020. 05. 27.

legújabb vélemény

Mai napig ez a kedvenc mesém! ❤️A látvány világa gyönyörű, a dalok szórakoztatóak/érzelmesek. Hans Zimmer zenéi valami elképesztőek és gyönyörűek. Akárhányszor hallgatom, mindig libabőrös leszek tőle. Mufasa magyar szinkron hangja Sinkovits Imre tökéletes választás volt erre a szerepre Stohl Andrással együtt, aki a felnőtt Szimbát szinkronizálja. Sinkovits Imre hangja méltósággal teljes és tekintélyt parancsoló, pontosan egy királyéhoz társítható, mint a filmben Mufasa. Van mondani valója ennek a mesének mind gyerek, mind felnőtt fejjel is nézve. Ez az a műalkotás, amit a gyermekeimmel is nézni fogok, hiszen ebből bizony tanulni lehet. ❤️❤️❤️

 
indingo   2017. 05. 03.

Igazi klasszikus. A dalok felejthetetlenek és nem hiába kapott Oscar-díjat. A története nagyon mozgalmas, gyönyörűek a karakterek.


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Az egyik kedvenc mesém, egy igazi Wald Disney klasszikus, amikor már ki tudta szolgálni a mese a nézők 100%-át. Nem a látvány, hanem a történet felejthetetlen. Szerintem nincs olyan gyerek, aki ne élvezné, és vétek egy szülőnek, ha nem nézeti meg, mert nagyon sokat lehet belőle tanulni az önbecsülésről, és a másik iránti tiszteletről.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

Imádom, nagyszerű mese, mind gyerekeknek,felnőtteknek egyaránt. Nagyon jo storyt csináltak ennek a mesének még ha volt benne egy nagy dráma a közepén, de zseniális

 
Deku   2017. 07. 07.

Szerintem csúcs szuper mese volt ez. Mai napig nagyon ajánlott darab kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Grafikailag is kiváló a történet pedig gyönyörű és humoros is egyben.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 16.

Nagyszerű mese, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Gyerekkoromban volt, mikor naponta megnéztem, a szöveget is kívülről tudom. Nagyszerű képek, kiváló zene, s volt szerencsém a filmzenéjét is játszani pár alkalommal.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Kedvenc gyermekkori filmem, melyen a mai napig képes vagyok elérzékenyülni.

A film összbevétele 968 483 777 dollár volt (imdb.com).

 

Magyar közönségnek is alkalma lehetett élőben hallani az ikonikus nyitódalt, ugyanis Lebo M. Havasi Balázs zongoraművész meglepetésvendége volt 2019. december 7-én.

(AngelCass)
 

Egy hiénakutató beperelte a Disneyt, mert rossz színben tüntette fel az állatokat

(thedarkman99)
 

Egy időben készült a Pochahontassal. Másodlagosnak tartották. Ezt az is bizonyítja, hogy a Pochahontasnál alkalmazták a tehetségesebb animátorokat.

(MaryPoppins)
 

Szimba üvöltése valójában nem is oroszlán, hanem farkas üvöltés, mivel az alkotók nem tartották elég hatásosnak a felvett oroszlánüvöltést.

(GedyPapa)
 

Az ABBA-t akartak először megkérni, hogy írják meg a filmzenét, de nem vállalták el. Ezért Elton Johnt kérték fel . .

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A mese legelső jelenete, amikor az állatok üdvözlik az új leendő királyt (Simbát) olyan jó lett, hogy ez lett a film előzetese is.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Pumba volt az első Disney rajzfilm szereplő aki "pukizott".

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Szimba szuhaéli nyelven oroszlánt jelent.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Az Disney rajzfilmek történelmében az Oroszlánkirály volt az első, amit lefordítottak zulu nyelvre.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Liam Neeson-t kérték meg először, hogy legyen Mufasa hangja, de nemet mondott.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 
Szívhez szóló, királyian nemes és embertelenül aljas karakterek, jól megrajzolt és megírt mellékszereplők, fülbemászó zene, kiváló forgatókönyv, ez minden. És mégis felejhtetlen lett a végeredmény. 10/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.