Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Az utolsó egyszarvú (1982)

The Last Unicorn
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Videók (1)

 
EnikoCzucz   2022. 01. 25.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első traumatikus élményeim ehhez a meséhez fűződnek. Azt hiszem, akkor jöttem rá, hogy a szép és jó (mint esztétikai és morális kategóriák) nincsenek biztonságban a csúftól és rossztól. Merthogy hiába van szabadon az utolsó egyszarvú, a többi, ugy... több»

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

1

Imádjuk tesómmal felnőtt fejjel is. Évekig hajszoltuk hogy vajon melyik volt ez a mese. Nem emlékeztünk a címére. Csak egy kazikölcsönzőből lekopizott példányunk volt meg vhs-ként gyerekként. És sajnos azt már lehetett lejátszani. Köszönöm Mafab hogy rábukkantunk általatok! :))))

 
NFG   2018. 03. 18.

1

Mikor kicsi voltam és megláttam a borítóját teljesen odáig voltam! A nagyon szép és kecses unikornis elbűvölt! Majd mikor megnéztem, körülbelül két hétig nem mertem aludni, annyira félelmetes volt számomra!

A film összbevétele 6 455 530 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 2015 novemberében újra bemutatták az amerikai mozik.

(dulkap)
 

Haggard király szinkronjára John Vernon, James Earl Jones és John Carradine is szóba jött.

(dulkap)
 

Michael Crawford, Richard Harris és Kurt Russell is szóba került Lir herceg szinkronhangjaként.

(dulkap)
 

Dustin Hoffman, Harrison Ford és Mark Hamill neve is felmerült Schmendrick hangjaként.

(dulkap)
 

A filmzenealbum 1983-ban az egyik legtöbb példányszámban eladott lemez volt Németországban.

(dulkap)
 
Egy idilli, lila levelű fákkal tarkított erdőben él az egyszarvú. Az idő mintha sosem mozdulna körülötte, öröklétbe merevedve létezne az erdő és ő is. Egy napon azonban két vadásztól kell megtudnia, hogy ő fajának utolsó élő tagja. Az unikornis útnak indul, hogy kiderítse, igaz-e a mendemonda. Ám ennél sokkal nagyobb kalamajkába és kalandba sodródik. Azok a nézők, akik a 80-as évek sötétebb, merészebb rajzfilmjei között eljutottak Arthur Rankin Jr. és Jules Bass animációs filmje elé, ennél sokkal nagyobb élményben volt részük. A ma 40 éves Az utolsó egyszarvú 2022-ből is nézve különleges, nem szokványos rajzfilm, amely egyszerre tud adni a gyermek és felnőtt közönségnek – utóbbinak talán sokkal többet is. Retrospektív. több»