Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

Egyiptom hercege (1998)

The Prince of Egypt
Filmadatlap
 
28
Szereplők
21
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Artemisia   2020. 06. 17.

legújabb vélemény

Kivonulás

A Dreamwork 1998-as, méltatlanul elfeledett klasszikusa, mely teljesen forráshűen dolgozza fel az egyik legismertebb és legszebb bibliai történetet. Az eredeti üzenet méltóságát szem előtt tartva, és közben teljesen képernyőképesen adja vissza a történet tanulságát. A bibliai beszámolót kiegészítő részleteket finoman és konszolidáltan csempészték bele, így anélkül, hogy túlzottan meseszerű és elrúgaszkodott lenne, szórakoztató, és érzékletesebben, közelebbről mutatja be Mózes lelkiállapotát, érzéseit. Dagályosság nélkül beszél a faraó palotájában töltött gyermekkorában, az ifjú Ramszesz-szel való testvéries kapcsolatásról, valamint az otthonának érzett palota, illetve a vérszerinti családja és népe közötti őrlődésről. Tanító jelleggel, időrendi sorrendben ábrázolja a Tíz csapást és nagyszerűen előkészíti a Kivonulást. Egyetlen más rajzfilm sem dolgoz fel ilyen gyönyörűen és hitelesen bibliai történetet.

 
indingo   2018. 04. 26.

Nálam annyira nem talált be a mesefilm. Egyszer meg lehetett nézni, de nem ábrándoztam róla napokig. A látványa még elment, de történetben többet vártam.


 
dailyfilmsan   2018. 11. 30.

Érzelmes rajzfilm. Kicsit morbid a történetéből adódóan nem a legszebb fejezetét dolgozza fel a bibliának és még nem is mutat meg minden borzalmat, hiszen mégis csak a kisebbek számára készült. Le a kalappal a Dreamworks előtt mert ez nagyon jóra sik... több»

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Egyiptomi kultúra kedvelőként a mesefilm sem maradhatott ki. A látványa szerintem nagyon kellemes és a történet is egy értelmes sztori a gyerekeknek.

 
VvV   2018. 12. 27.

Az egyiptomi hangulatot jól hozza a történet. Látványos igazi történelmi kalandozás.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 29.

Sosem szerettem az ilyesmi bibliai meséket, de ez nagyon tetszett. Még suliban néztük meg egyszer és a fülbemászó zenéivel már akkor lenyűgözött. Tanulságos mese a hitről, kitartásról, szeretetről.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 30.

Imádom! Tetszik a fantasztikuma, a kivitelezése és az erősen bibliai ihletettsége. Tanít, szórakoztat és az életre nevel. Nagyszerű mesefilm, ha egyszer gyerekem lesz, remélem, hogy neki is tetszeni fog - mert tuti, hogy meg fogja nézni haha :D

A film összbevétele 218 613 188 dollár volt (imdb.com).

 

A Dreamworks-ös alkotások közül Az egyiptom hercege az első a kézzel rajzolt kategórában.

(dailyfilmsan )
 

Bár Val Kilmer kölcsönzi Isten hangját, az összes többi színész is suttogja a mondottakat a háttérben.

(kázsé)
 

600 vallási szakértőt alkalmaztak, hogy annyira hiteles legyen a film, amennyire lehet.

(kázsé)
 

Brenda Chapman az első nő, aki animációs film rendezésében szerepet vállalt.

(kázsé)
 

A filmet betiltották Indonéziában és Malajziában is.

(kázsé)
 

A film a készítésekor a valaha volt legdrágább animációs film volt.

(kázsé)
 

Az eredetiben Val Kilmer a hangja Mózesnek és Istennek is. Charlton Heston szintén eljátszotta mindkét szerepet a Tízparancsolatban.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.