Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Egyiptom hercege (1998)

The Prince of Egypt
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
indingo   2018. 04. 26.

Nálam annyira nem talált be a mesefilm. Egyszer meg lehetett nézni, de nem ábrándoztam róla napokig. A látványa még elment, de történetben többet vártam.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 30.

Érzelmes rajzfilm. Kicsit morbid a történetéből adódóan nem a legszebb fejezetét dolgozza fel a bibliának és még nem is mutat meg minden borzalmat, hiszen mégis csak a kisebbek számára készült. Le a kalappal a Dreamworks előtt mert ez nagyon jóra sikerült. Pont annyi dal amennyi kell eg rajzfilmbe és nem is valami trillázós ritmusra írt halandzsa hanem érzelmes a témához vágó szöveggel. A szereplők rendes élőszereplős filmeket megszégyenítő jellemfejlődésen mennek keresztül. Ramszesz a rossz példát míg Mózes a jót képviseli mégis mindketten megmutatják orcájuk másik felét is. Sok film készült annak érdekében hogy ezt a történetet átadja, mégis azt kell mondjam Isten megnyilvánulásai itt mutatnak a legjobban. Az Egyiptom hercege kiemelkedőre sikeredett az én véleményem szerint.


 
Szilonka   2017. 10. 17.

Egyiptomi kultúra kedvelőként a mesefilm sem maradhatott ki. A látványa szerintem nagyon kellemes és a történet is egy értelmes sztori a gyerekeknek.

 
VvV   2018. 12. 27.

Az egyiptomi hangulatot jól hozza a történet. Látványos igazi történelmi kalandozás.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 30.

Imádom! Tetszik a fantasztikuma, a kivitelezése és az erősen bibliai ihletettsége. Tanít, szórakoztat és az életre nevel. Nagyszerű mesefilm, ha egyszer gyerekem lesz, remélem, hogy neki is tetszeni fog - mert tuti, hogy meg fogja nézni haha :D

 

A Dreamworks-ös alkotások közül Az egyiptom hercege az első a kézzel rajzolt kategórában.

(dailyfilmsan )
 

Bár Val Kilmer kölcsönzi Isten hangját, az összes többi színész is suttogja a mondottakat a háttérben.

(kázsé)
 

600 vallási szakértőt alkalmaztak, hogy annyira hiteles legyen a film, amennyire lehet.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.