Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
79

A hercegnő és a kobold (1991)

The Princess and the Goblin
Filmadatlap
 
15
Szereplők
15
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Klauka89   2020. 05. 17.

legújabb vélemény

Kedvenc

Kedvenc gyerekkori mesém volt, kivűlről fújtam régen! :) imádom a képi világát, a szinkront, a történetet, mindeeeent!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 05.

Gyermekkorom egyik kedvenc meséje. Volt, hogy egy nap kétszer egymás után megnéztem. A rajzfilm-gyártásnak abban a korszakában készült a mese, amikor még kézzel rajzolták meg a szereplőket, ám ennek ellenére a figurák sokkal szebbek, mint egyes modern mesehősök, amelyeket számítógépes programok ezreivel alkottak meg. A dalok még a mai nappig ott csengenek a fejembe ("Nem kell hősnek lenned, csak őrizd ezt a fényt, hogy dallá válljon benned és űzze el az éjt...."), a történet pedig felejthetetlen. Agelica hercegnő és a cuki kis cicája, Selymes, valamint Kófic a szegény sorból való bányászfiú, akik együtt szállnak szembe a koboldbirodalom rettegett uralkodóival. Kell ennél több izgalom? :) Büszkék lehetünk rá, ugyanis rendezője a magyar származású Gémes József, akinek sok-sok örök klasszikus mesefilmet köszönhetünk.


 
Ms. Akárki   2019. 08. 02.

Zseniális mese. Gyönyörű fantáziadús történet és egyedi rajzolt mese ez még. A zenék pedig még kiemelkedően gyönyörűek, főleg amikor a hercegnőt a föld alatt keresik. Gyerekkorom egyik kedvence.

 
MKristijan   2018. 09. 28.

Legelőször mélyen bántott ez a mese, féltem a trolloktól, de ahányszor meghallottam a bányászok dalát, mindig felbátorodtam én is. Ma már vidáman nézem végig ezt a remek alkotást, és biztos ajánlani fogom az új nemzedéknek is.

 
harnas1207   2018. 12. 16.

Gyerekkoromba nagyon szerettem ezt a mesét. Képes voltam bármit lemondani, csak hogy láthassam. Nem értem mi ragadott meg benne ennyire, de jobban lekötött, mint bármely Disney film.

 
Bájos rajzfilm, amelyet elsősorban a koboldok és a dalok miatt érdemes megnézni! több»

A film összbevétele 2 144 238 dollár volt (imdb.com).

 

George MacDonald azonos című regényéből készült.

(harnas1207)
 

Az első walesi animációs filmről van szó. Két országban készült: az egyik hely a Stiriol székhelye Cardiffban, a másik pedig a Pannónia Stúdió Magyarországon.

(KaTuS55)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.