Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

A hercegnő és a kobold (1991)

The Princess and the Goblin
Filmadatlap
 
15
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 05.

Gyermekkorom egyik kedvenc meséje. Volt, hogy egy nap kétszer egymás után megnéztem. A rajzfilm-gyártásnak abban a korszakában készült a mese, amikor még kézzel rajzolták meg a szereplőket, ám ennek ellenére a figurák sokkal szebbek, mint egyes modern mesehősök, amelyeket számítógépes programok ezreivel alkottak meg. A dalok még a mai nappig ott csengenek a fejembe ("Nem kell hősnek lenned, csak őrizd ezt a fényt, hogy dallá válljon benned és űzze el az éjt...."), a történet pedig felejthetetlen. Agelica hercegnő és a cuki kis cicája, Selymes, valamint Kófic a szegény sorból való bányászfiú, akik együtt szállnak szembe a koboldbirodalom rettegett uralkodóival. Kell ennél több izgalom? :) Büszkék lehetünk rá, ugyanis rendezője a magyar származású Gémes József, akinek sok-sok örök klasszikus mesefilmet köszönhetünk.

 
MKristijan   2018. 09. 28.

Legelőször mélyen bántott ez a mese, féltem a trolloktól, de ahányszor meghallottam a bányászok dalát, mindig felbátorodtam én is. Ma már vidáman nézem végig ezt a remek alkotást, és biztos ajánlani fogom az új nemzedéknek is.


 
harnas1207   2018. 12. 16.

Gyerekkoromba nagyon szerettem ezt a mesét. Képes voltam bármit lemondani, csak hogy láthassam. Nem értem mi ragadott meg benne ennyire, de jobban lekötött, mint bármely Disney film.

 
SzFa   2017. 11. 03.

Aranyos mese, még is nagyon elfeledett. Csak ajánlani tudom a gyerekeknek, jó szinkron, jó megrajzolás, remek történet. Nagyon aranyos, humoros rajzfilm.

 
ereln   2016. 05. 16.

Nagyon szeretem ezt a magyar rajzfilmet, régen minden héten beraktam VHS-en és megnéztem, nagyon jó nosztalgiafaktor nálam. Aki teheti nézze meg mindenképp!

 
Bájos rajzfilm, amelyet elsősorban a koboldok és a dalok miatt érdemes megnézni! több»
 

George MacDonald azonos című regényéből készült.

(harnas1207 )
 

Az első walesi animációs filmről van szó. Két országban készült: az egyik hely a Stiriol székhelye Cardiffban, a másik pedig a Pannónia Stúdió Magyarországon.

(KaTuS55 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.