Napokon belül debütál a hazai mozikban Sandra Bullock legújabb filmje, Az elveszett város. Ebből az apropóból mesélünk tíz érdekességet a színésznőről, aki az évtizedek során rajongók millióinak lopta be magát a szívébe. Mindegy, hogy pörgős akciófilm, romantikus vígjáték, sci-fi, dráma vagy épp horror a téma, ő mindig kihozza a szerepéből a maximumot.

1. Az anyja miatt öltözött kiskorában fiúsan: operaénekes édesanyja minden csillogó ruhájából készíttetett a lányának egy mini változatot, de neki nem tetszett ez a stílus. Ezért váltott át pólóra, farmerre és baseball sapkára.

2. Remekül beszül németül: gyerekkora jelentős részét Németországban töltötte, ahol folyékonyan megtanult németül. Több interjúban is bizonyította már és lepte már meg német rajongóit is a nyelvükön.

3. Túl lusta a közösségi médiához: nem azért nincs sem Twitter, sem Instagram fiókja, mert nem hisz bennük, hanem saját bevallása szerint egyszerűen túl lusta, hogy kellő figyelmet szenteljen nekik. Így inkább bele sem vág.

4. Imád régi házakat átalakítani: az apjától örökölte a lakberendező hajlamot, aki régi épületeket vett meg és újított fel. A színésznő saját bevallása szerint imád bútorokat tologatni és régi otthonokat újjá varázsolni.

5. Ő fedezte fel George Lopezt: ő látta meg a fantáziát a komikusban és segített neki elindítani a róla elnevezett sitcomot, ami aztán több évadot is megért. A színész-komikus így sokat köszönhet neki.

6. Közel húsz éve nem játszott TV-sorozatban: bár a karrierjét is ilyen műsorokban kezdte, 2004 óta nem szerepelt ilyesmiben. Akkor a fent említett George Lopez sorozatban láthattuk.

7. Volt idő, amikor Hollywood legjobban fizetett színésznője volt: nem is volt olyan régen, hiszen a Forbes szerint 2014-ben 51 millió dollárt keresett, amivel magasan nyerte a színésznők versenyét.

8. Utálja, ha megijesztik: éppen ezért igen nehéz volt neki a Madarak a dobozban forgatása, főleg az akciójeleneteké.

9. Szinkronszínészként is kipróbálta már magát: az 1998-as Egyiptom hercege animációs filmben ő kölcsönözte Mózes testvére, Miriam hangját.

10. Oscar-díjat is kapott már: sokak szerint több alakításáért is megérdemelte volna már, de végül 2010-ben kapta meg a legjobb női főszereplőnek járó díjat A szív bajnokaiért.

Ha még többre vágysz, lapozd át a galériánkat is Sandra Bullockról és a legemlékezetesebb filmjeiről.