Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

A szív bajnokai (2009)

The Blind Side
Filmadatlap
 
26
Szereplők
41
Vélemények
7
Képek
3
Videók
 
sammy88   2020. 08. 24.

legújabb vélemény

1
Megérdemelt oscar

Sandra Bullock az egyik kedvenc színésznőm.. nincs botrány, nincs kirívó élet, feltünősködés, csak ő maga és a kemény munka.. ami meghozta gyümölcsét. Kellett egy ilyen témájú film ami meghozta neki az elismerést - ami azért rég megvolt már persze. Jó sztori, szimpatikus színészek... nem igazán kell ennél több.

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Nem egypörgős, mint a 10 körmödet lerágod típusú film, de kedvelhető. A történet megtörtént eseményeket dolgoz fel és mit még el is hittem, hogy valóban úgy is történt.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 14.

0

Michael oher története nagyon szívhez szóló és egy kicsit a tanároknak is egy csapatépítő tréningen lejátszandó film is. Az empátia csak úgy csucsog a filmből. Persze ez nem baj, de kicsit túlteng benne a minden a legjobbra fordul faktor. Persze ez c... több»

 
MP170506   2019. 05. 28.

0

Egy történet, amelyet az élet írt... Tanulságos, szívmelengető történet, amelyet kiváló színészek visznek vászonra. Nem egy pörgős, izgalmakkal fűtött film, mégis végig leköti a néző figyelmét.

 
Szilonka   2018. 08. 14.

0

Sandra Bullocknak borzalmas a szőke, de a film annál jobb. Mindig van kiút. Szép történet.

 
VvV   2016. 05. 10.

0

Remek film, bár nekünk nem sokat jelent az amerikai foci. Sandra Bullockot szokatlan volt szőkén látni. Külön tetszettek, hogy a végén mutattak eredeti felvételeket is a családról.

 
Bazzzsi   2019. 01. 10.

0

Azért jók az ilyen filmek, mert sose jutna el hozzánk egy ilyen történet. Igazi szívmelengető film, remek alakításokkal.

Galéria (7)

Videók (3)

A film összbevétele 309 208 309 dollár volt (imdb.com).

 

Sandra Bullock számos alkalommal visszautasította a szerepet. Nem igazán tartotta megfelelőnek magát a szerepre, csak akkor vállalta el 100%-osan a szerepet miután alkalma volt találkozni a valódi Leigh Anne Touhy-jal.

(dailyfilmsan)
 

A filmben szereplő edzők legtöbbike saját magát alakította a filmben. (Lou Holtz, Houston Nutt, Ed Orgeron...)

(dailyfilmsan)
 

309,2 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)
 

29 millió dollár volt a film költségvetése.

(LionelMessi10)
 

Quinton Aaron a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Sandra Bullock a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Sandra Bullock A szív bajnokai című filmben nyújtott alakításáért Oscar-t nyert és érdekesség, hogy ugyan azon a hétvégén amikor Oscar-t nyert elnyerte az Arany Málna díjat is az Ő a megoldás filmben nyújtott alakításért a legrosszabb színésznő és legrosszabb filmes páros kategóriában.

(Szivárvány1)
 

A film Michael Lewis azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

A film két szereplőjének is köze van a zeneiparhoz: Tim McGraw a színészkedés mellett country énekesként is bizonyította, Lily Collins pedig Phil Collins lánya.

(SódóGA)
 

Michael Oher eredetileg a Briarcrest Keresztény Főiskolára járt, de miután ott elolvasták a forgatókönyvet, a főiskola nem járult hozzá, hogy elhangozzon a neve, mert aggódtak a jó hírük miatt - főleg azon jelenet miatt, amikor a tanárok kételkednek Michael tanulási képességeiben.

(SódóGA)