Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
24
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

legújabb vélemény

Annyi életrajzi film forog a világon,hogy valami újat akarsz,akkor egy igazán erős személyiséget kell választani,legalábbis szerintem.Itt ez közepesen sikerült.Pitt közepes filmje,ő azért hozza a kötelezőt!

 
Deku   2017. 07. 26.

Nem értettem a film végén mitől van mindenki úgy elájulva. Az igaz, hogy Brad Pitt nagyszerű volt de ez még nem ok. Teljesen alul teljesített a film minden téren. Ha lehet nem ismételném meg.


 
TribeBubu   2017. 01. 08.

„Hogy hagyhat valakit hidegen a baseball?“ mondja Billy a filmben. Engem hidegebben nem is hagyhatna. Ugyan nincs bajom vele, de semmilyen sportközvetítés nem tud lekötni és sportolni is csak úgy szeretek, ha nem győzelemre megy ki a játék. Ennek ellenére nagyon tetszett a film. Szép történet arról, hogy ki kell tartani és ha padlóra kerülünk, akkor is fel kell kelni és megpróbálni újra, mindezt csak úgy, ha szeretjük, amit csinálunk. Mindegyik színész színvonalasan alakított, remek a rendezés, a forgatókönyv (bár a regény nem tudom, mennyire volt nagy segítségére a szkript íróinak) pörgős és ügyes. Még annyit, hogy a magyar szinkront csak kemény mazochistáknak ajánlom. Mindegyik karakter hangja telitalálat, de Pitté, aki a főszereplő, fizikai fájdalmat tud okozni.

 
erahurka   2018. 08. 15.

A baseball film, ahol nem a baseball a lényeg. Brad Pitt talán egyik legjobb alakítása egy pörgős párbeszédekre épülő sportfilmben.

 
Olivér Rózsa   2017. 07. 03.

Nekem bejött nagyon. Mondjuk szeretem az ilyen menedzseres filmeket. Európába nem igazán van elterjedve ez a sport, a film segít kicsit jobban belelátni

 
juhasz-david93   2015. 02. 18.

Nekem nem tetszett. Játékosok eladása, vétele, abból a célból, hogy összeálljon egy ütőképes csapat. Ugyanennyire érdekes filmet lehetett volna készíteni például a PES-ben végigvitt Karrier módomról.

 
hejnekem   2015. 05. 09.

Érdekes, szórakoztató filmnek találtam, annak ellenére, hogy néhol vontatott. Nem kell ismerni a baseballt hozzá, anélkül is érthető, akár az élet más területein is alkalmazható dolgokat mutat be a film.

Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Jonah Hill
Chris Pratt
Jonah Hill
Jonah Hill
Philip Seymour Hoffman

A film összbevétele 110 206 216 dollár volt (imdb.com).

 

Három kategóriában volt BAFTA-díj esélyes: legjobb férfi mellékszereplő (Jonah Hill), legjobb adaptált forgatókönyv (Steven Zaillian, Aaron Sorkin) és legjobb férfi alakítás (Brad Pitt).

(Bogi87)
 

Richard Roeper A-minősítést adott a Moneyball-ra.

(Bogi87)
 

A jegypénztárak adatai alapján 110,2 millió dolláros bevételt generált a film, 50 millió dollárból készítették el.

(Bogi87)
 

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált 2011-ben.

(Bogi87)
 

A film valós eseményeket mutat be.

(Bogi87)
 

Michael Lewis Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game c. regényén alapul a film.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-ra értékelték 241 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Három nagy játékfilmet rendezett Bennett Miller, mindhármat Oscar-díjra jelölték.

(Zsofi821)
 

A film bemutatásának idején már csak egy játékos szerepelt az Oakland keretében a legendás 2002-es csapatból.

(SódóGA)
 

A filmet eredetileg baseball játékosokkal akarták leforgatni, később azonban a színészek mellett döntöttek.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.