Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
17
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
2
Videók
A 42-es
 
dailyfilmsan   2020. 02. 04.

legújabb vélemény

Számomra elég átlagos film. A film maga érdekfeszítő, de alacsonyra tette a lécet. Értem én hogy a főszereplő a legfontosabb motívum, de a környezete adná a kontextust amibe belecsöppent és ami őt is formálná. Immel--ámmal kiemel egy- egy jelenet erejéig a film néhány mellékszereplőt majd el is felejti nem építi tovább holott lehet érdekes vagy éppen értékes lenne tudni egy kicsit többe a hátteréről. Emiatt sok szereplő összekeverhető, mert hát mindegyik szinte ellenséges a főszereplővel és mikor megenyhül nem tudni hogy akkor most melyik is hagyott fel a gyűlölködéssel. Felejthető darab, ha már baseball akkor Micsoda csapat!

 
dulkap   2017. 08. 28.

Remek kis film a sportág legnagyobb legendájáról és az ő küzdelméről egy fehérek által uralt világban, ahol nem csak magáért kell harcolnia, hanem a csapatáért és az afro-amerikai társadalomért. A szereplőgárda nagyon rendben van és a rendezéssel sincs baj, még ha nem emlékezetes. Jól látszik, hogy azért az Akadémia jobban támogatja a hatásvadász filmeket, mint az őszintéket.


 
Gigi   2016. 12. 29.

Az első fekete baseball játékos életének egy részét mutatja be. A történet kiszámítható, nem furmányoscsavaros, viszont a karakterek jól eltaláltak, nem éreztem, hogy időpocsékolás volt megnézni. Nem viszi túlzásba a meghatónak szánt jeleneteket sem, és a falat sem fogjátok vakarni az izgalomtól. Néhány jelenetnél jól megruháznám a szemétkedősöket játszó statisztákat, de pont ezt akarja a film elérni, hogy elhatárolódj ettől. Már nem konkrétan a szemétkedősöket játszó statisztáktól, hanem attól a társadalmi moráltól, ami még ebben a korszakban uralkodik.

 
Biktop   2015. 05. 01.

Nem voltak nagy veszekedések és hatalmas, embert megroppantó csaták. Nem volt bunyó, nem volt házfelgyújtás, csak a fenyegetettség érzése, de az sem nagyon. Ezeket csak azért írom, mert én egy ilyen filmre számítottam, de nagyszerű, hogy nem így történt. A sztárrá fejlődést nem követte nagy piálás, se megcsalás, az erkölcs végig vonult a filmen. Ez ismét csillagos ötös. A főszereplők kiválóak, a film visszafogott, nagyon kellemes csemege.

 
doffy_joka   2015. 08. 16.

Nagyon szép film! Teljesen oda voltam ezért a filmért vagy inkább vagyok . Pörgős akcióval tarkított tömör szórakozás. Pontosan ezt várom egy filmtől, hogy bármikor is üljek, le elé elszórakoztasson. Ez megtette.

A film összbevétele 97 470 701 dollár volt (imdb.com).

 

Harrison Ford szándékosan játszotta Branch Rickey szerepét protézisekkel, és még a hangját is eltorzította, hogy az emberek ne ismerjék fel őt.

(dailyfilmsan )
 

Rickey Branch szerepét eredetileg Robert Redfordnak szánták.

(dailyfilmsan )
 

Chadwick Bosemannak Jasha Balcom, egy korábbi bajnoki győztes játékos volt a kaszkadőre.

(dailyfilmsan )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.