Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Marston professzor és a két Wonder Woman (2017)

Professor Marston and the Wonder Women
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
35
Képek
4
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 05. 07.
Feloldani a tabukat

Mivel a Wonder Womant a meggyőző kritikai fogadtatás ellenére sem tudtam szeretni, kicsit magamon is meglepődtem, hogy érdekelni kezdett az elkészítésének története. Ügyesen összerakott címet kapott a film, amellyel be tudott vonzani egy pár képregény rajongót, akik valószínűleg már a film negyedénél rájöttek, hogy ez az eredettörténetnek kikiáltott film csúnyán átdobta őket a palánkon. Ebben a történetben ugyanis Wonder Womannek finoman fogalmazva is csak a kispad jutott. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen száműzték volna filmből, hiszen a képregény kockái szép számmal jelen vannak, illetve a forgatókönyvet dicséri, hogy Olive megjelenésében szépen fel lehet fedezni a Csodanő felszere... több»

 
Hakker   2018. 02. 11.

A film nem rossz, átlagos egyszer nézhető dráma, a zene viszont nagyon jó. A feministáknak egy olyan mű lesz, mint a hippiknek volt Heinlen: Angyali üdvözlete. Jól ábrázolja a film az emberi nem tudást és a szokásokhoz való berögződést. Azt, hogy az emberek nem mindig fogadják el a számukra új jelenségeket, nem értik és emiatt nem szeretik, az erkölcsre hivatkozva. Másra nem is, legalább a nyitottságra való hajlam felélesztésére jó ez a film.


 
BoBamburg   2019. 04. 01.
A Wonder Woman ötven árnyalata

Nem egy szokásos eredettörténet, sokkal inkább egy szerelmi háromszög egy egyetemi tanár (és egyben Wonder Woman megalkotója), felesége és egy diákjuk közt. Ja és némi soft bdsm, de csak ilyen szürke ötven árnyalata szinten. Érdekes egyvelege volt a képregény megszületésének és annak szimbolika rendszerének, a női elnyomottságnak az 1900-as évek első felében, illetve a kor zárkózott emberiségének. Érdekes, de számomra egyszernézős történet.

 
bbozsi   2018. 06. 29.

Nagyon jól eltalálták a színészeket, mindegyikük már első ránézésre hozza a karakterét. Ez persze egy picit azt is jelenti, hogy maguk a karakterek nem annyira mélyek, de ettől még működik és hihető a történet. Lehetett volna picit kevesebb benne a feminista propaganda, de azért alapvetően mértékletesek voltak az alkotók.

 
doobie   2017. 09. 22.

Személy szerint én ezt a filmet jobban vártam, mint a DC képregényfilmet. Szerintem sokkal izgalmasabb az alapkoncepció, nem csupán azért mert mondjuk élethűbb, hanem mert sokkal nagyobb hangsúlyt helyeztek a karakterdrámára, amit én egy filmtől általában elvárok, és tudatosan is keresem az ilyen alkotásokat. Bár néhány jelenetben találtam kivetni valót, logikátlanságot, vagy csak épp gyengén megírt dialógusokat. De ettől függetlenül szerintem egy remekmű.

Luke Evans
Luke Evans
Pamela Figueiredo Wilcox
Angela Robinson
Oliver Platt
Luke Evans
Luke Evans
Connie Britton
Connie Britton
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Luke Evans
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Luke Evans
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Rebecca Hall
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Rebecca Hall
Connie Britton
Luke Evans
Rebecca Hall
Rebecca Hall
 
A Marston professzor és a két Wonder Woman tehát tökéletes film lehetett volna ha csak az utolsó fél órájából építkezik, azonban - finoman fogalmazva - átesett a ló túloldalára, mivel a játékidő nagy részét nem Wonder Woman megalkotásának, hanem annak megalkotójának szánta.

6,5/10 több»

A film összbevétele 1 584 759 dollár volt (imdb.com).

 

A filmtől Martson professzor unokája, Christie Martson teljes mértékben elhatárolódott, mondván, hogy az egész film egy fikció.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az igazi Marston család közeli barátságban áll Lynda Carterrel, aki az 1975-től 1979-ig futó Wonder Woman-sorozat címszereplője volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Olive-nak a valóságban két gyermeke van. A közvélemény szerint az apjuk a professzor, de erről nincs bizonyíték. Elizabeth és a professzor elfogadta a gyermekeket, együtt nevelték őket, hogy megóvják őket a társadalmi kritikáktól.

(XETH)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.