Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Marston professzor és a két Wonder Woman (2017)

Professor Marston and the Wonder Women
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
35
Képek
4
Videók

Galéria (35)

Luke Evans
Luke Evans
Pamela Figueiredo Wilcox
Angela Robinson
Oliver Platt
Luke Evans
Luke Evans
Connie Britton
Connie Britton
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Luke Evans
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Luke Evans
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Rebecca Hall
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Luke Evans
Rebecca Hall
Connie Britton
Luke Evans
Rebecca Hall
Rebecca Hall

Videók (4)

 
BoBamburg   2019. 04. 01.

legújabb vélemény

0
A Wonder Woman ötven árnyalata

Nem egy szokásos eredettörténet, sokkal inkább egy szerelmi háromszög egy egyetemi tanár (és egyben Wonder Woman megalkotója), felesége és egy diákjuk közt. Ja és némi soft bdsm, de csak ilyen szürke ötven árnyalata szinten. Érdekes egyvelege volt a képregény megszületésének és annak szimbolika rendszerének, a női elnyomottságnak az 1900-as évek első felében, illetve a kor zárkózott emberiségének. Érdekes, de számomra egyszernézős történet.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 05. 07.

1
Feloldani a tabukat

Mivel a Wonder Womant a meggyőző kritikai fogadtatás ellenére sem tudtam szeretni, kicsit magamon is meglepődtem, hogy érdekelni kezdett az elkészítésének története. Ügyesen összerakott címet kapott a film, amellyel be tudott vonzani egy pár képregén... teljes kritika»

 
bbozsi   2018. 06. 29.

0

Nagyon jól eltalálták a színészeket, mindegyikük már első ránézésre hozza a karakterét. Ez persze egy picit azt is jelenti, hogy maguk a karakterek nem annyira mélyek, de ettől még működik és hihető a történet. Lehetett volna picit kevesebb benne a feminista propaganda, de azért alapvetően mértékletesek voltak az alkotók.

 
doobie   2017. 09. 22.

0

Személy szerint én ezt a filmet jobban vártam, mint a DC képregényfilmet. Szerintem sokkal izgalmasabb az alapkoncepció, nem csupán azért mert mondjuk élethűbb, hanem mert sokkal nagyobb hangsúlyt helyeztek a karakterdrámára, amit én egy filmtől álta... több»

 
matyas   2017. 09. 14.

0

Egy kicsit unalmas volt szerintem. Nem pont erre számítottam. Okés, hogy egy karakter origin sztorija, ami kinyúlik a valóságba, de attól még fel lehetett volna dobni az egészet. Vagy csak a valóság ennyire száraz? Nem tudom. Gondban vagyok, egy kissé össze zavartak az alkotók és nem érzem azt, hogy jó értelemben.

A film összbevétele 1 584 759 dollár volt (imdb.com).

 

A filmtől Martson professzor unokája, Christie Martson teljes mértékben elhatárolódott, mondván, hogy az egész film egy fikció.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az igazi Marston család közeli barátságban áll Lynda Carterrel, aki az 1975-től 1979-ig futó Wonder Woman-sorozat címszereplője volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Olive-nak a valóságban két gyermeke van. A közvélemény szerint az apjuk a professzor, de erről nincs bizonyíték. Elizabeth és a professzor elfogadta a gyermekeket, együtt nevelték őket, hogy megóvják őket a társadalmi kritikáktól.

(XETH)
 

A filmben van egy olyan jelenet, amikor a professzor Elizabeth és Olive betér egy fétis boltba, és ez nagy hatással lesz Wonder Woman karakterének kialakításában is. Igazából ez is csak fikció.

(XETH)
 

A való életben Marston professzor halála után a felesége Elizabeth és Olive, aki a szeretője volt, még harmincnyolc évig együtt élt. A professzor unokája egyszer egy interjúban megemlítette, hogy Elizabeth soha nem beszélt neki szerelmi háromszögről, pedig ő egy nagyon nyitott és szabad felfogású nő volt, nem lett volna oka titkolni ilyesmit.

(XETH)