A Peter Turner önéletrajzi könyvéből készült film a férfi és az Oscar-díjas*, excentrikus filmsztár, Gloria Grahame (Annette Bening) közti szenvedélyes kapcsolatot meséli el. 1978-ban járunk, Liverpoolban, ahol a fekete-fehér filmek femme fatale-ja és a fiatal Peter (Jamie Bell) közötti könnyed flörtnek induló viszonyból mély kapcsolattá alakul, amit azonban nem várt események tesznek próbára.
A romantikus film főszerepében a négy Oscar-díjra jelölt** Annette Bening és Jamie Bell (Billy Elliot) nyújt lehengerlő alakítást.
A sztárok nem Liverpoolban halnak meg (Film Stars Don't Die in Liverpool). Nem mindennapi cím. Emlékszem amikor először találkoztam a filmmel. A 2018-as BAFTA jelölteket olvasgattam, amikor felfigyeltem a film címére, majd kicsit utána olvasva a szer... teljes kritika»
A film Gloria Graham és Peter Turner szerelmének történetét dolgozza fel. Megismerkedésükkor Graham már nagy múltú, Oscar-díjas színésznő volt, Turner pedig még csak próbálgatta a szárnyait. Közel harminc évvel volt idősebb a nő a férfinál.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »