Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Egy veszedelmes viszony (2012)

En kongelig affære
Filmadatlap
 
30
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander

Videók (1)

 
stewie_griffin_2005   2022. 11. 13.

legújabb vélemény

0

Jó film, a története érdekes, leköti végig az ember figyelmét, és bemutat nekünk Dánia történelméből egy szeletet (amit iskolában nem tanítanak). Jól mutatja, hogy általában már abban a korban sem a király egymagában döntött az ügyekről. Mads Mikkelsen jól játszik benne. 8/10

 
Artemisia   2022. 10. 04.

3
Egy ember a történelem szolgálatában

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az európai történelem egy kevésbé közismert szelete Dánia felvilágosodása, amely kulcsszereplőiről, VIII. Keresztély királyról, Johann Friedrich Struensee-ról és Hannoveri Karolina királynéról eddig egyetlen film sem készült. Ezt a hiányt pótolta Ni... teljes kritika»

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Azt hittem, hogy egy szokványos filmet fogok látni, de szerencsére nem. Remek történelmi film, pazar szereposztásban és egy remek történettel, ami megtörtént eseményeken alapul.

 
Berto49   2017. 11. 28.

0

Történelmi, kosztümös filmnek nagyon jó! Én nem szeretem az ilyen jellegű filmeket, de a több mint két órás játékidő sem tűnt hosszúnak. Dánia történetének egy mozzanatát eleveníti fel; VII. Keresztély és felesége az angol Caroline Mathilde (Alicia V... több»

 
MP170506   2017. 12. 30.

0

Érdekes, különleges film. Nincs túlfeszítve izgalommal, mégis végig a képernyő elé szegezi a nézőt. A színészek is jól hozzák karakterüket. Nekem tetszett.

 
Bazzzsi   2017. 11. 05.

0

Nem egy pozitív szerelmi történet, nincs benne beteljesedés és boldogság a végén. Nagyon érdekes történet, remek karakterekkel a középpontban. Csak ajánlani tudom.

 
Norbi   2018. 07. 30.

0

Nagyon sok mindenről szól a film. Tömény elgondolkodtató gondolatáradat vannak benne, de mindez hangulatos, ámbár feszült érzésekkel vegyítve. Nagyon hatásos mű.

A film összbevétele 14 758 997 dollár volt (imdb.com).

 

Alicia Vikander a szerep elvállalása előtt nem tudott dánul, ezért intenzív nyelvleckéket kellett vennie. A színésznő Koppenhágába költözött két hónapra, hogy elsajátítsa a nyelvet.

(hp)
 

Alicia Vikander sikeresen hitettel el Nikolaj Arcel rendezővel, hogy tud dánul. Csak később vallotta be, hogy a direktor egy szavát sem értette, míg az nem váltott át angol nyelvre.

(hp)
 

A filmet dán nyelven forgatták, beleértve a bíróságon játszódó jeleneteket is. Érdekesség, hogy a korabeli dán bíróságon a tárgyalások kizárólag francia és német nyelven zajlottak.

(hp)
 

A dán színész, mozifilmes debütálása.

(hp)
 

Az Egy veszedelmes viszony költségvetése 46 millió dán korona, vagyis hozzávetőlegesen 8,4 millió dollár volt.

(hp)