Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
30
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Norbi   2018. 07. 30.

legújabb vélemény

Nagyon sok mindenről szól a film. Tömény elgondolkodtató gondolatáradat vannak benne, de mindez hangulatos, ámbár feszült érzésekkel vegyítve. Nagyon hatásos mű.

 
indingo   2017. 05. 03.

Azt hittem, hogy egy szokványos filmet fogok látni, de szerencsére nem. Remek történelmi film, pazar szereposztásban és egy remek történettel, ami megtörtént eseményeken alapul.


 
Deku   2017. 07. 24.

Majdnem összejött, de sajnos nem tetszett sem a zenei világa sem pedig a színészek játéka. A története eléggé megkapó és fantasztikus, azonban a karaktereket nem fogták meg eléggé ami sajnos kicsit lefele húzza a pontozásomat.

 
Berto49   2017. 11. 28.

Történelmi, kosztümös filmnek nagyon jó! Én nem szeretem az ilyen jellegű filmeket, de a több mint két órás játékidő sem tűnt hosszúnak. Dánia történetének egy mozzanatát eleveníti fel; VII. Keresztély és felesége az angol Caroline Mathilde (Alicia Vikander) házasságát, valamint a német Struensee (Mads Mikkelsen) szerepét a XVIII. század utolsó harmadában (1770-es évek). A Caroline-t játszó színésznő Vikander nagyon szép, és kiváló tehetség. Csupán miatta és Mikkelsen miatt is érdemes megnézni, de a cselekmény és a megvalósítás is megérdemli a nézők figyelmét.

 
MP170506   2017. 12. 30.

Érdekes, különleges film. Nincs túlfeszítve izgalommal, mégis végig a képernyő elé szegezi a nézőt. A színészek is jól hozzák karakterüket. Nekem tetszett.

Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Mikkel Boe Følsgaard
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Mikkel Boe Følsgaard
Mikkel Boe Følsgaard
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander

A film összbevétele 14 758 997 dollár volt (imdb.com).

 

Alicia Vikander a szerep elvállalása előtt nem tudott dánul, ezért intenzív nyelvleckéket kellett vennie. A színésznő Koppenhágába költözött két hónapra, hogy elsajátítsa a nyelvet.

(hp)
 

Alicia Vikander sikeresen hitettel el Nikolaj Arcel rendezővel, hogy tud dánul. Csak később vallotta be, hogy a direktor egy szavát sem értette, míg az nem váltott át angol nyelvre.

(hp)
 

A filmet dán nyelven forgatták, beleértve a bíróságon játszódó jeleneteket is. Érdekesség, hogy a korabeli dán bíróságon a tárgyalások kizárólag francia és német nyelven zajlottak.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.