Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Egy veszedelmes viszony (2012)

En kongelig affære
Filmadatlap
 
30
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Norbi   2018. 07. 30.

legújabb vélemény

0

Nagyon sok mindenről szól a film. Tömény elgondolkodtató gondolatáradat vannak benne, de mindez hangulatos, ámbár feszült érzésekkel vegyítve. Nagyon hatásos mű.

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Azt hittem, hogy egy szokványos filmet fogok látni, de szerencsére nem. Remek történelmi film, pazar szereposztásban és egy remek történettel, ami megtörtént eseményeken alapul.


 
Deku   2017. 07. 24.

0

Majdnem összejött, de sajnos nem tetszett sem a zenei világa sem pedig a színészek játéka. A története eléggé megkapó és fantasztikus, azonban a karaktereket nem fogták meg eléggé ami sajnos kicsit lefele húzza a pontozásomat.

 
Berto49   2017. 11. 28.

0

Történelmi, kosztümös filmnek nagyon jó! Én nem szeretem az ilyen jellegű filmeket, de a több mint két órás játékidő sem tűnt hosszúnak. Dánia történetének egy mozzanatát eleveníti fel; VII. Keresztély és felesége az angol Caroline Mathilde (Alicia V... több»

 
MP170506   2017. 12. 30.

0

Érdekes, különleges film. Nincs túlfeszítve izgalommal, mégis végig a képernyő elé szegezi a nézőt. A színészek is jól hozzák karakterüket. Nekem tetszett.

 
Edii   2015. 04. 21.

0

Mindenkinek ajánlom,egészen elképesztő színészi alakítások,gyönyörű felvételek- nagyon régen tetszett számomra egy film annyira mint ez. Ez a film BRILIÁNS!!!

 
Bazzzsi   2017. 11. 05.

0

Nem egy pozitív szerelmi történet, nincs benne beteljesedés és boldogság a végén. Nagyon érdekes történet, remek karakterekkel a középpontban. Csak ajánlani tudom.

Galéria (13)

Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander
Mads Mikkelsen
Alicia Vikander

Videók (1)

A film összbevétele 14 758 997 dollár volt (imdb.com).

 

Alicia Vikander a szerep elvállalása előtt nem tudott dánul, ezért intenzív nyelvleckéket kellett vennie. A színésznő Koppenhágába költözött két hónapra, hogy elsajátítsa a nyelvet.

(hp )
 

Alicia Vikander sikeresen hitettel el Nikolaj Arcel rendezővel, hogy tud dánul. Csak később vallotta be, hogy a direktor egy szavát sem értette, míg az nem váltott át angol nyelvre.

(hp )
 

A filmet dán nyelven forgatták, beleértve a bíróságon játszódó jeleneteket is. Érdekesség, hogy a korabeli dán bíróságon a tárgyalások kizárólag francia és német nyelven zajlottak.

(hp )
 

A dán színész, mozifilmes debütálása.

(hp )
 

Az Egy veszedelmes viszony költségvetése 46 millió dán korona, vagyis hozzávetőlegesen 8,4 millió dollár volt.

(hp )
 

A film cselekményét Per Olov Enquist 1999-es "The Visit of the Royal Physician" című regénye inspirálta.

(hp )
 

A kritikusok nagyon pozitívan fogadták az Egy veszedelmes viszonyt. A film a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 92 szemlézett írást követően 89 százalékon áll (2017. április).

(hp )
 

A film hatalmas sikerrel szerepelt a világ legnívósabb filmfesztiváljain. Több. mint húsz díjat nyert (Golden Globe, Berlinale, Satellite Award), és a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscarra is jelölték.

(hp )