Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
68%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
27
Képek
2
Videók
Az új világ
 
bbozsi   2020. 03. 25.

legújabb vélemény

Poetikus képek, igazából a történet és a szereplők is csak azt narrálják. A Disney Pocahontas sztoriján túl inkább érezni lehet a filmet, mint érteni, de az analitikus nézőnek is ad gondolkodnivalót a befejezés okainak visszafejtése - én a saját meg... több»

 
indingo   2019. 04. 04.

A film koncepciója, ahogy elbeszéli a történéseket, nekem nem jött be és ettől kicsit kusza volt az egész.


 
Syracuse   2020. 03. 11.

Kellett egy ilyen feldolgozás is a Pocahontas sztoriból. Jó színészek, sajátos megközelítés. Nekem tetszett.

 
habtündér   2019. 04. 15.

(Olykor elvontan) poétikus,s akár egy folyó, lassan csörgedezik. Bár kicsit nehezen álltam rá a stílusára, pl elsőre némely zenei aláfestés választása disszonánsnak hatott,kifejezetten irritált, összességében van egy különleges atmoszférája a filmnek... több»

 
HitGirl   2019. 12. 05.

Nekem egy kicsit elnyújtott volt ez a mese, szerintem rövidebben, izgalmasabban is el lehetett volna mesélni a két szerelmes történetét. De kalandos élettörténetük így is tetszett.

 
Toncsi   2015. 08. 22.

Nekem nagyon tetszett a film, szép, letisztult jelenetek, igazán jó sztárszínészek az élen és jó forgatókönyv. Minden adott volt és Malick élt is ezekkel a lehetőségekkel.

Galéria (27)

Videók (2)

A film összbevétele 30 536 013 dollár volt (imdb.com).

 

A film hitelesebb jelenetei kedvéért a rendező megtiltotta, hogy a három főszereplő, Farrell, Bale és Kilcher találkozzanak az első jelenetek elkészülte előtt.

(erare)
 

Q'orianka Kilchernek a forgatás megkezdéséig fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Christian Bale és Colin Farrell.

(erare)
 

Pocahontas-t sosem nevezik nevén a filmben, mint ahogyan a többi őslakost sem szólítják meg születési nevén.

(erare)
 

A film forgatókönyvét még a hetvenes években elkészítette Malick, ám a projekt egészen 2004-ig egy fiók mélyén pihent.

(erare)
 

A színészek közül Pocahontas szerepére találták meg legnehezebben a megfelelő színészt, s csaknem kétezer jelentkezőt hallgattak meg. Végül lejjebb adtak elvárásaikból, s így végre ezt a kört is kipipálhatták.

(erare)
 

Christopher Plummer annyira felháborodott a film zárójelenetének felvétele miatt, hogy soha többet nem állt szóba a rendezővel, Terrence Malickkal. A színész számára kulcsfontosságú jelenetet ugyanis direktori utasításra szörnyen megkurtították.

(erare)
 

A filmben fellelhető összes párbeszédet utólag 'montázsolták' rá a filmre, mivel az eredeti felvételek szinte mindegyikén háttérzajaként hallható a rendező, Terrence Malick dirigálása.

(erare)
 

Terrence Malick rendező arra kérte a színészeket, hogy minél jobban merüljenek el abban a világban, mely a film képkockáin megelevenedik, így például Christian Bale rendszeresen üldögélt John Rolfe székében és pipázgatott, míg Q'orianka Kilcher algonkin táncórákat vett.

(erare)
 

A színészeknek meg kellett tanulniuk az algonkin nyelvet a film kedvéért. A világon mindössze 3000-en beszélik a nyelvet, sokuk munkálkodott azon, hogy a szereplők kifogástalanul nyilvánuljanak meg ezen a módon az alkotásban.

(erare)
 

Szerepére készülve Colin Farrell elolvasta mind a hét könyvet, mely John Smith tollából addig megjelent Angliában, miután hazatér az Új Világból.

(erare)
 
Megvan a maga audiovizuális szépsége, de amíg nem találja meg benne a rendező a lényeget, egy fárasztóan követhetetlen kalandozás az ő gondolatai között. 5/10 több»