Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
69

A másik Boleyn lány (2008)

The Other Boleyn Girl
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
Filmelemző   2018. 04. 28.

legújabb vélemény

Nagyon szórakoztató és túlnyomórészt hiteles történelmi film. Azért csak "túlnyomórészt" mert például a 150 kilós, pöffeteg külsejű, nagy hasú VIII. Henriket a kisportolt testű 190 centis Eric Banával játszatják el, Boleyn Anna pedig szexbombaként tündököl Scarlett Johansson megszemélyesítésében. Azért a két főszereplő karakterére jobban odafigyelhettek volna. Ezt leszámítva a sztori élvezetes, bár ebben a formában inkább romantikus lányregény, mint történelmi dráma. Egy öntörvényű király, aki szerelemre lobban egy udvarhölgy iránt és mindenáron el akarja venni. Eddig a romantika, mert utána dráma következik: Henrik csalódik a lányban és halálra ítéli. Az ősi történetet sokan a törikönyvekből ismerjük. Ez a feldolgozás pozitív alakként ábrázolja a többszörös feleséggyilkos VIII. Henriket, megbocsájtva számára, hogy összesen három feleségét is a túlvilágra küldette a bakóval. Vitatható az üzenet. Viszont tetszettek a jelmezek, ruhák, várrészletek és a pörgős rendezés. Összességében élvezetes, ha nem ebből akarjuk megismerni a XVI. századi Anglia hiteles történelmét. Értékelés: 7,5 / 10 pont.

 
Rowena430   2018. 03. 27.

Számomra nagy csalódás volt a film, ilyen jó színészektől és magától a könyvtől sokkal jobbat vártam. Persze, minden könyvadaptációt átírnak, de ezt nézve nekem egyáltalán nem jött le, hogy ez abból a könyvből készült. Hatásvadász és nevetséges volt, néha már egészen olyan mint egy rossz vicc.


 
DarkMoss   2016. 06. 15.

A főszereplők alapján valami sokkal jobbra számítottam, mert hát mégis csak Portman és Johannson, akik azért elég jó színésznők, és nem is annyira a játékukkal volt probléma, talán inkább a rendezéssel. Unalmas, egyhangú film lett, ami nem igazán tudott lekötni, pedig általában szeretem a történelmi drámákat.

 
UmpaLumpa   2016. 01. 08.

Ugyanezt a témát a Tudorok c. sorozat sokkal jobban feldolgozta. Hiába, a sorozatoké a jövő, az ilyen nagyszabású(nak ígérkező) történelmi izékre már senkinek nincs kedve beülni a moziba. És ezen még Natalie Portman és Scarlett Johanson sem sokat tudott javítani.

A film összbevétele 78 269 970 dollár volt (imdb.com).

 

2003-ban már megfilmesítették a történetet, de csak televízióba.

(mamiéstöti2)
 

A film Philippa Gregory azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

A valóságban Mary korántsem volt az az erényes lány, ahogy a filmben ábrázolják. Ellenkezőleg, a maga korában ismert volt franciaországi viszonyairól.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.