Rólam

Édesanyámnak köszönhetően pici gyerekkorom óta imádom a filmeket. Életem első filmes élményei a debreceni Apolló mozihoz köthetőek, ahová anyukám minden hétvégén elvitt (pszt, korhatárosra  becsempészett a sötétben).

Úgyhogy jöhetnek a filmek minden mennyiségben. A minőséget meg majd eldöntöm. Előre úgysem lehet jól dönteni. Meg kinek milyen az ízlése, vagy éppen a hangulata.

Véleményeket előre soha el nem olvasok, nem azért, mert nem tisztelem,  hanem mert ez számomra olyan, mintha visszafelé olvasnék egy könyvet.

Utána viszont igen, és szeretek elmorfondírozni azon, hogy ki miért látja másképp.

Jó érzés a sokféle véleményt olvasgatni. 

Ezért is szeretem  nagyon ezt az oldalt, mert leírhatom a saját gondolataimat, amiket később visszakereshetek Jobban emlékszem így egy filmre, vagy ha netán valakinek kedvet is adok a megnézéséhez, annak igazán örülök.

A sorozatokat sohase kedveltem, időpocsékolásnak tartottam.

Aztán pár éve berobbant az életembe Dél-Korea a lányom jóvoltából. Azóta nincs megállás, falom a koreai sorozatokat, filmeket. Szeretem, ahogy fűszerezik a drámát a humorral. S egy felfedezés, a történeteik gyakran olyanok, mint a jó pszichológusok. Sokszor ráismerek gyerekkori, ifjúkori mélynek hitt sérelmeimre, amelyekre rávilágítanak, hogy valójában milyen jelentéktelenek.Tükröt tartanak, fejlesztették az önértékelésem. Ez egy teljesen más világ, de nagyon lehet szeretni.

Vélemények (152)

2024. 02. 20.
A jóság a legnagyobb büntetőbíró
Úristen, ez a film kifacsarta a lelkemet is, nagyon megkínzott, annyira kegyetlen, és annyira őszinte. Végigszorongtam, néha nagyon féltem, úgy éreztem, mintha én is bűnö... több»
2024. 02. 20.
Már nagyon régóta kerülgetem, most már látom, nem véletlenül. Sajnálom, nem jött be, szó szerint Jocpappa véleményével értek egyet.... több»
2024. 02. 18.
Egy jótanács: Akinek kertje van, csináltasson kerítést!
Sose hallottam még erről a filmről, ezért is vagyok nagyon hálás, hogy ezen az oldalon ilyen gyöngyszemekre lelhetünk. Geraldine Page filmjeit kerestem, és így találtam r... több»
2024. 02. 18.
Az ifjúság mulandó
Pici gyerekkoromban láttam ezt a filmet, nem tetszett, most már világos, abban a korban nem érthettem belőle semmit. Ez egy nehéz darab, tele szenvedéssel, intrikával, er... több»

78 Elégia  (2008)

2024. 02. 17.
A döntéseink alakítják az életünket
Nagyon lassú lefolyású, különleges atmoszférájú, érzelmes, szép film. A színészi alakítások tökéletesek. (Ben Kingsley, Penélope Cruz, Dennis Hopper, Patricia Clarkson) A... több»
Pillangó (1971)
Tudorok (2007)
플랜맨 (2013)