Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
65%

Respect (2021)

Respect
Filmadatlap
 
30
Szereplők
2
Vélemények
9
Képek
5
Videók

Galéria (9)

Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Marc Maron
Jennifer Hudson
Tituss Burgess
Jennifer Hudson

Videók (5)

 
ferkusz   2021. 08. 12.

legújabb vélemény

0

Mivel imádom Aretha Franklin zenéjét, nem volt kérdés, hogy én ezt a filmet meg fogom nézni. Szerintem csodálatosra sikerült, nagyon megragadja a lényeget az énekesnő életéről. Hihetetlen alkotás!

 
pav   2021. 08. 08.

0

Egyébként annyira nem vagyok oda az életrajzi filmekért, de ez engem teljesen magával ragadott. Szerintem mindenképp érdemes megnézni!

A film összbevétele 23 087 609 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 610 275 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 510 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jennifer Hudson és Forest Whitaker harmadik alkalommal alakítanak apa-lánya szerepet filmben.

(csd)
 

Jennifer Hudson és Audra McDonald korábban a Dreamgirls című filmben játszottak együtt.

(csd)
 

Aretha Franklin személyesen választotta ki Jennifer Hudsont a film főszerepére.

(csd)
 
A Respect életrajzi filmnek túl jólfésült, túl szemérmes, és néhol még a valóságot is elhazudja, hogy tiszteletreméltó portrét fessen hősnőjéről, Amerika egyik – méltán – nemzeti hőséről. Ám a szoborfaragás nem feltétlenül a legjobb módja a megemlékezésnek, ha meg is akarjuk érteni a művészt, aki sokszor az elébe sodort nehézségek ellenére, sokszor pedig épp azok miatt, azok legyőzése révén vált azzá a művésszé, akit aztán az ehhez fogható életrajzi filmekben ájultan szokás csodálni. Aretha Franklinnek kijár a tisztelet – de egy ennél jobb, komplexebb, belemenősebb életrajzi film is. több»
 
[...] azzal már nagyon nehéz mit kezdeni, hogy a szűk két és félórás film minden egyes perccel egyre gyengébb: borzasztóan zavaros, néha kapkod, máskor jelentéktelen részleteket elnyújt, nincs igazán íve, s annyira nem akar ártani az énekesnő emlékének, hogy számos magánéleti momentum kapcsán inkább összevissza beszél. Nem elgondolkodtatja a nézőt, hanem félrevezeti. több»