Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Respect (2021)

Respect
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
5
Videók

Galéria (9)

Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Marc Maron
Jennifer Hudson
Tituss Burgess
Jennifer Hudson

Videók (5)

 
diumiu   2022. 01. 02.

legújabb vélemény

0

Nagyon szeretem az életrajzi és zenés filmeket, így nem volt kérdés, hogy ezt a filmet látnom kell. A művésznő munkásságából a legismertebb dalait ismertem, de a történetét viszont nem. Azt kell mondanom, hogy nem vártam semmi extrát ettől a filmtől,... több»

 
Lóri Ádámcsik   2021. 11. 24.

1
Vontatott lett

Az előzetes alapján nagyon izgalmasnak tűnt ez az életrajzi film, de sajnos a megnézését követően az kell mondanom, hogy nagyon unalmasan sikerült megrendezni. A szereplők sem fogtak meg kifejezetten.

 
pav   2021. 08. 08.

1

Egyébként annyira nem vagyok oda az életrajzi filmekért, de ez engem teljesen magával ragadott. Szerintem mindenképp érdemes megnézni!

 
Alexa   2021. 11. 27.

0

Aretha, a "soul királynője". A filmnek úgy álltam neki, hogy aki a zenét szereti, annak mindenképp látnia kell. Nem különösebben rajongok a zenéjéért, de ez a műfaj sokat köszönhet neki. Sallangoktól mentesen csinálták meg a filmet, és kendőzetlenül ... több»

 
ferkusz   2021. 08. 12.

0

Mivel imádom Aretha Franklin zenéjét, nem volt kérdés, hogy én ezt a filmet meg fogom nézni. Szerintem csodálatosra sikerült, nagyon megragadja a lényeget az énekesnő életéről. Hihetetlen alkotás!

A film összbevétele 23 087 609 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 635 875 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 532 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jennifer Hudson és Forest Whitaker 2007-ben nyert Oscar-díjat. Jennifer Hudson a Dreamgirls, Forest Whitaker Az utolsó skót király című filmért.

(diumiu)
 

Jennifer Hudson és Forest Whitaker harmadik alkalommal alakítanak apa-lánya szerepet filmben.

(csd)
 

Jennifer Hudson és Audra McDonald korábban a Dreamgirls című filmben játszottak együtt.

(csd)
 

Aretha Franklin személyesen választotta ki Jennifer Hudsont a film főszerepére.

(csd)
 
A Respect életrajzi filmnek túl jólfésült, túl szemérmes, és néhol még a valóságot is elhazudja, hogy tiszteletreméltó portrét fessen hősnőjéről, Amerika egyik – méltán – nemzeti hőséről. Ám a szoborfaragás nem feltétlenül a legjobb módja a megemlékezésnek, ha meg is akarjuk érteni a művészt, aki sokszor az elébe sodort nehézségek ellenére, sokszor pedig épp azok miatt, azok legyőzése révén vált azzá a művésszé, akit aztán az ehhez fogható életrajzi filmekben ájultan szokás csodálni. Aretha Franklinnek kijár a tisztelet – de egy ennél jobb, komplexebb, belemenősebb életrajzi film is. több»
 
[...] azzal már nagyon nehéz mit kezdeni, hogy a szűk két és félórás film minden egyes perccel egyre gyengébb: borzasztóan zavaros, néha kapkod, máskor jelentéktelen részleteket elnyújt, nincs igazán íve, s annyira nem akar ártani az énekesnő emlékének, hogy számos magánéleti momentum kapcsán inkább összevissza beszél. Nem elgondolkodtatja a nézőt, hanem félrevezeti. több»