74% 130 szavazat
The Runaways - A rocker csajok

The Runaways - A rocker csajok

The Runaways
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
18
Szereplők (18)
7
Képek (7)
2
Videók (2)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A gitáros Joan Jett és a dobos Sandy West mindig arról álmodozott, hogy fényes karriert futnak be a zenei világban. A két tinédzser lány azzal kereste meg a híres producert, Kim Fowleyt, hogy ők lesznek a legújabb sztárcsapat. Kim úgy érezte, hogy érdemes foglalkozni velük. Hamarosan újabb tagokkal bővült a társaság: Lita Ford szólógitáros volt, Jackie Fox basszusgitáros, míg a csapat énekese Cherie Currie lett. A rockbanda The Runaways néven lépett színpadra a hetvenes évek közepén. A siker azonban tiszavirág életűnek bizonyult. Ráadásul a tini lánycsapat Japánban népszerűbb volt, mint Amerikában.

Forgatókönyvíró: Floria Sigismondi, Cherie Currie
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2011.01.13.
 
2024.02.22 Schumy1

legújabb vélemény

Nagyon tetszett a film, s a lányok is. Jól játszottak. Nem ismerem a zenekart, de ami a filmben hallható, azt hiszem, Cherry Boom-szám, az nagyon jó, főleg a filmbeli. Könnyed kikapcsolódás.

0
 
2016.11.10 Syracuse

Filmként jó. Viszont ez egyáltalán nem egy Runaways film, inkább egy "Joan Jett és Cherie Currie intim kapcsolata" film. A többiekről alig esik szó, a Joannál sokkalta tehetségesebb zenész Lita Fordot épphogy megemlítik. Ez így egyben már csak egy közepes film.

0
 
2017.09.30 SzFa

Én nagyon szeretem The runaways számait és szerintem a film is elég komolyra sikerült. Azt megértem, hogy sok mindenkinek nem tetszik, mert életrajzi film és nincsenek benne képtelenségek, de egy életérzést át ad. Fantasztikus egy film, imádom. mindig az M1 -en adták este.

0
 
2016.05.13 deneslau

Egész jó film, hitelesek a színészek, jó a zenei aláfestés és maga a szellem ami átjön. Az egész miliő és kisugárzás magával ragad és utánozhatatlanul jellegzetes. Frappáns és élvezetes a befejezés. Érdemes megnézni, jó film.

1
 
2022.11.18 m.kaladze

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azért érdekelt a film mert imádom a rock-zenét és a rock csapatok körüli történeteket. Azelőtt már ismertem Lita Fordot és Joan Jettet, de először hallottam a Runaways nevű bandáról. A film előtt meg is néztem pár számukat a Youtube-on, de nem igazán... Több

0

A film összbevétele 3 571 735 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film összbevétele 4600000 dollár volt.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

A film 10 millió dollárból készült el.Szerző: mamiéstöti2

#3
 

Dakota Fanning kölcsönkért az igaz Cherrie Currie-től egy övet, amelyet a forgatás során hordhatott. Szerző: ArpiHajdu és Réci

#4
 

Az igazi Joan Jett a film DVD-kommentárjában azt mondta, hogy ő a való életben soha nem hordott bőrnadrágot, csak farmert, s nagyon nem tetszett neki, hogy az őt megformáló Kristen Stewart állandóan bőrnadrágban volt.Szerző: ArpiHajdu és Réci

#5