Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Banks úr megmentése (2013)

Saving Mr. Banks
Filmadatlap
 
27
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.

legújabb vélemény

0

A klasszikus Mary Poppins történet előzményfilmje Tom Hanks közreműködésében. Egy igazán szívhez szóló dráma a közkedvelt csodadada kitalálójának életéről és az ikonikus film megalkotásáról. Elszórakoztatott és meg is érintett. Jól kombinálja az érze... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Remek szereplői gárda, akik nem tétlenkedtek és átélhet a néző egy sokáig felejthetetlen élményt a háttérmunkákkal kapcsolatosan.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 06.

0

A filmet akkor érdemes megnézni (én is így tettem), amikor az embernek még egészen friss élményei vannak a Mary Poppins-szal kapcsolatban. Ugyanis így válik igazán érdekessé az, hogy végigkövethetjük a filmnek az elkészültét és megvan az a bizonyos "... több»

 
dulkap   2015. 01. 24.

0

Egy kedves kis mese a maga drámájával és könnyed humorával együtt. Jó ritmusú rendezéssel és kitűnő Hanks-Thompson párossal.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Tom Hanks-től láttam sokkal jobb filmet is na de Emma Thompson-tól is többet vártam volna. Nem sokat tudok erről a filmről mondani mivel eléggé snassz. A története kusza és semmilyen.

 
Berto49   2016. 05. 28.

0

Emma Thompson (P. L. Travers, igazi nevén Helen Goff) és Tom Hanks (Walt Disney), avagy a Mary Poppins megfilmesítésének története. Nagyon tetszett. Emma Thompson felkerült az általam leginkább kedvelt színésznők közé. Álmaimban sem gondoltam, hogy e... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

0

Sajnos nekem nagyon lassú,és kissé érthetetlennek tűnik.Kusza,és nagyon hosszú,valamiért nem bejövős.Hanks és Thompson lehozzák a karaktert,de semmi extra.

Galéria (15)

Tom Hanks
Emma Thompson
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Paul Giamatti
Annie Rose Buckley
Colin Farrell
Tom Hanks
Emma Thompson
Tom Hanks
Emma Thompson
Tom Hanks
Annie Rose Buckley
Ruth Wilson
Colin Farrell
Emma Thompson
Emma Thompson
Bradley Whitford
Emma Thompson
Emma Thompson
Tom Hanks

Videók (2)

A film összbevétele 117 867 984 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben Disney irodájának falán látható egy térkép Floridáról, amelyen be van jelölve egy hely. Később, 1971-ben itt nyitotta meg a kapuit a Disney World.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Walt Disney lánya, Diane Disney Miller 2013-ban hunyt el. Tom Hanks még beszélt vele a felkészülés során. A filmet az ő emlékének ajánlották.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Tom Hanks a szerepre való felkészülés céljából többször ellátogatott a Walt Disney Family Museumba San Francisco-ba, valamint Disney több rokonát is felkereste.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Walt Disney egykori alkotótársai a Banks úr megmentése című film megnézése után teljesen elérzékenyültek. Elmondásuk szerint olyannyira sikerült hitelesen ábrázolni Disney-t, hogy még a torokköszörülései is teljesen megfeleltek a valóságnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A valóságban Disney 1938-ban kereste fel először P.L. Travers-t, hogy adja el neki könyvének megfilmesítési jogait. Miután a filmben is ábrázolt okok miatt nemet mondott a felkérésre, a stúdió 20 éven keresztül évente felkereste az írónőt, hogy újratárgyalják a témát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jason Schwartzman és B.J. Novak, akik a Sherman testvéreket alakították ugyanannyi idősek voltak a forgatáskor, mint a karaktereik a valóságban a történet idején (32 és 34 évesek).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Csak nagyon kevés film esetében engedélyezték, hogy Disney Land-ben forgassanak. A Banks úr megmentése egyike ezeknek az 1962-es 40 pounds of trouble és a Nyomul a banda után, amely Tom Hanks rendezői debütálása.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film operatőre, John Schwartzman és az egyik szereplő, Jason Schwartzman a való életben féltestvérek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Tom Hanks szerette volna megjeleníteni Walt Disney dohányzási szokásait, de a stúdió nem adott rá engedélyt. A Disney mindig titkolta káros szenvedélyét, holott Walt napi 60 szál cigarettát fogyasztott, és ez vezetett halálához 1966-ban.

(ps)
 

Tom Hanks Walt Disney távoli rokona.

(ps)