Egy igaz történet Florence Foster Jenkinsről, aki arról álmodott, hogy operaénekes lesz. Ennek azonban volt néhány akadálya: rettenetes ritmusérzéke és borzasztó énekhangja.
Alapvetően nem volt rossz film, egy kellemes színfolt azok között a gyenge vígjátékok között, amelyekkel mostanában előáll a filmipar. Persze, annak ellenére, hogy sok olyan jelenettel operál a film, amelyben alkalmazza a helyzetkomukimot, ez attól m... teljes kritika»
A napokban szántam rá magam, hogy megnézzem a filmet. Az előzetes alapján a fejembe egy végtelenül giccses és közhelyes vígjáték képe alakult ki. Nagyon örülök, hogy csalódnom kellett, mert ez egy nagyon bájos, helyenként vicces, de összességében eg... több»
A film összbevétele 49 052 787 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 534 610 forintot termelt. A hazai mozik összesen 28 866 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Ez Meryl Sreep második olyan filmje, amelyben karaktere szifiliszben szenved, az első a Távol Afrikától.
(ArpiHajdu és Réci)A valóságban Kathleen nem hagyta el Bayfield-et, Florence halála után összeházasodtak.
(ArpiHajdu és Réci)Az igazi Cosme McMoon 1980 augusztusában halt meg, Simon Helberg, a színész, aki a filmben a zenészt alakítja 4 hónappal később született meg, 1980. december 9-én.
(ArpiHajdu és Réci)Ez a második olyan film, amelyben Meryl Streep karaktere a Carnegie Hall-ban lépett fel, az első ilyen munkája A szív dallamai című filmben volt.
(ArpiHajdu és Réci)A valóságban Florence Foster Jenkis alkotta meg a színpadi jelmezeit, köztük a film elején látható angyal szárnyakat is.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »