Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Florence - A tökéletlen hang (2016)

Florence Foster Jenkins
Filmadatlap
 
25
Szereplők
36
Vélemények
55
Képek
14
Videók

Galéria (55)

Videók (14)

 
HanGa   2021. 10. 30.

legújabb vélemény

0

Megható és szinte hihetetlen. A szereposztása zseniális, nagyot alakított Streep.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 13.

0

Lebilincselő témájú igaz történet, melynek rendkívül erős mondanivalója van és színészi játék is kiemelkedő.

 
indingo   2018. 08. 04.

0

Nagyon szép film. Megható a története és a mondanivalója a feltétel nélküli szeretetről. Meryl ismét megmutatta egy csodálatos arcát.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 01.

0
A kisugárzás fontosabb, mint a tehetség

Alapvetően nem volt rossz film, egy kellemes színfolt azok között a gyenge vígjátékok között, amelyekkel mostanában előáll a filmipar. Persze, annak ellenére, hogy sok olyan jelenettel operál a film, amelyben alkalmazza a helyzetkomukimot, ez attól m... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Az első pár percben nagyon lassan indul be de szerencsére nincs gond vele. Meryl Streep hihetetlenül alakít most is. Kellemes és így ezáltal hasznos időtöltés volt. A film mind zeneileg mind pedig történetileg is megállta a helyét és nem éreztem úgy hogy ez elvesztegetett idő lett volna.

 
Szilonka   2018. 05. 02.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A napokban szántam rá magam, hogy megnézzem a filmet. Az előzetes alapján a fejembe egy végtelenül giccses és közhelyes vígjáték képe alakult ki. Nagyon örülök, hogy csalódnom kellett, mert ez egy nagyon bájos, helyenként vicces, de összességében eg... több»

 
Bazzzsi   2019. 01. 09.

0

Nagyon megható történet, ahol Mery Streep sem esett át a ló túloldalára. Remekül hozta a figurát.

A film összbevétele 49 052 787 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 534 610 forintot termelt. A hazai mozik összesen 28 866 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Meryl Sreep második olyan filmje, amelyben karaktere szifiliszben szenved, az első a Távol Afrikától.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A valóságban Kathleen nem hagyta el Bayfield-et, Florence halála után összeházasodtak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az igazi Cosme McMoon 1980 augusztusában halt meg, Simon Helberg, a színész, aki a filmben a zenészt alakítja 4 hónappal később született meg, 1980. december 9-én.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez a második olyan film, amelyben Meryl Streep karaktere a Carnegie Hall-ban lépett fel, az első ilyen munkája A szív dallamai című filmben volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A valóságban Florence Foster Jenkis alkotta meg a színpadi jelmezeit, köztük a film elején látható angyal szárnyakat is.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Szinte hihetetlen és egyúttal mélyen megható, hogy volt idő, amikor a tehetségtelenség tüntetően látványos kiéléséhez még nagyon gazdagnak kellett lenni. LÁSZLÓ FERENC KRITIKÁJA. több»
 
Bár Mrs. Jenkins nem volt egy jó coloratura soprano, de kevesen rajongtak és patronálták a zenét annyira, mint ő, és ez teszi próbálkozását a zene kigúnyolása helyett a próbálkozás példájává. A Florence, a tökéletlen hang egy olyan film, amire semmi körülmények között nem szabad beülni papírzsepi nélkül, akár a sírástól, akár a nevetéstől, de könnyezünk majd.
értékelés: 78/100 több»
 
Florence Foster Jenkins, a New York-i tehetős zenei mecénás, a művészetek önzetlen támogatója egy napon úgy dönt, hogy ő márpedig koloratúrszoprán operaénekes lesz. És mivel környezete, vagy jól felfogott anyagi érdekből, vagy végtelen szeretetből nem mondja el neki, hogy a Titanic régen elrozsdált ködkürtjét is nagyobb gyönyörűség hallgatni, mint őt, ezért természetes, hogy a végállomás csakis a Carnegie Hall lehet… 65/100 több»