2017.02.01 13:16 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

A kisugárzás fontosabb, mint a tehetség

Alapvetően nem volt rossz film, egy kellemes színfolt azok között a gyenge vígjátékok között, amelyekkel mostanában előáll a filmipar. Persze, annak ellenére, hogy sok olyan jelenettel operál a film, amelyben alkalmazza a helyzetkomukimot, ez attól még egy kőkemény életrajzi dráma, s a maga műfajában egyáltalán nem is rossz. Az, ahogyan Florence az áriáit előadja már önmagában megteremti a vidám hangulatot. Persze az egy percig sem vitás, hogy ő maga a fellépéseit egy pillanatig sem szánta a móka tárgyának.

Sőt. Ez abban a jelenetben tökéletesen ki is rajzolódik, amikor a második teltházas koncertje után odamegy hozzá két férfi és megdícsérik a humoros előadását és a komikus vénáját. Ekkor látszik Florence arcán a döbbenet, hogy ő ezt bizony mennyire halálosan komolyan gondolta. A végén, amikor pedig már a halálos ágyán visszagondol az előadására (tökéletes énekléssel) hallhatjuk azt, ahogyan ő maga a saját hangjára tekintett.

A kisugárzás fontosabb, mint a tehetség

Mindig azt halljuk, hogy a tehetség a legfontosabb, a nélkül nincsen siker. Hát, ez az, ami Florence esetében nem volt igaz, ugyanis egyetlen ember megnyerő személyisége és kisugárzása vonzott be ezreket a koncertekre. Persze, a másik oldalán a film megmutaja a sznob közönséget is, akiknek egyfajta státusz-szimbólum, hogy részt vegyenek egy-egy elegáns estélyen a Carnagie Hall-ban, az meg hogy éppen ki van a színpadon, mit sem számít, a lényeg, hogy elmondhassák, hogy Ők bizony ott voltak a társaság krémje között.

A színészi előadásokkal elégedett voltam, Hugh Grant-nak nagyon jól áll ez az igazi angol gentleman szerep, amelyet szeintem elképesztő higgadtsággal ad elő. Meryl Streep...hát ő Meryl Streep, hozza a kötelezőt. A zongorista szerepében Simon Helberg pedig a film egyik legszínesebb egyénisége.

dráma | életrajzi | vígjáték | zenés

Egy igaz történet Florence Foster Jenkinsről, aki arról álmodott, hogy operaénekes lesz. Ennek azonban volt néhány akadálya: rettenetes ritmusérzéke és borzasztó énekhangja. több»

0