Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
73%

Llewyn Davis világa (2013)

Inside Llewyn Davis
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
17
Képek
4
Videók
 
László Kakuk   2021. 02. 23.

legújabb vélemény

1

Nem rossz film. Nem is olyan balfék, de mégis kevés. Életiskola, ha valaki kevés ott, ahol van. Majd az élet kipofozza onnan.

 
szucszoli   2017. 03. 12.

0

Nem fogott meg ez a film, egyszerűen nincs semmi szórakoztató ereje. Nincs igazán semmi különös ebben a filmben, ami igazán kiemelkedővé tehetné az átlag filmek közül. Szépen énekelnek és zenélnek a szereplők, de én ezt már kevésnek érzem. Ha csak er... több»


 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Kalandos, igazán izgalmas, ugyanakkor vicces, szórakoztató film, nem csalódtam benne. Talán csak egy-két apróság volt az, ami nem tetszett. Egyébként mindenki rendben van benne, a látvány is nagyon jó.

 
Imádom Nagy Antalt   2015. 08. 19.

0

Egy okosan megrendezett viccesen szomorú filozófiai dráma, amit mindenképpen érdemes megnézni. Kulcsszavak: Muzikális. Melankolikus. Vicces. Cohen fiverék forever!

 
nagynesze   2015. 08. 31.

0

A Llewyn Davis világa nagyon meggyőzően mutatja be a 60-as évek Amerikájának zenei szféráját, vizuálisan és zeneileg szinte tökéletes. Egy okosan megrendezett viccesen szomorú filozófiai dráma, amit mindenképpen érdemes megnézni, de csak miután kellő... több»

 
Hektor6   2016. 04. 28.

0

Igazi hangulatfilm, nagyon erős, és mély érzelmekkel. Kissé sötét emiatt, nem igazán hatja a remény érzete. De ettől függetlenül egy nagyon jó film, különös élményt ad a megnézése. A zeneszámok is nagyon jók, Oscar Isaac hangja is remekül beleillik a hangulatba. Kötelező darab.

 
piaf023   2015. 03. 24.

0

Nagyon elvont egy film. Nekem unalmas volt. A művészfilmet kedvelőknek biztosan tetszeni fog. Mondjuk az alakítások nem voltak rosszak, de nálam ezek nem mentik meg a filmet a teljes unalomtól.

Galéria (17)

Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Justin Timberlake
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Adam Driver
Justin Timberlake
Adam Driver
Carey Mulligan
Justin Timberlake

Videók (4)

A film összbevétele 32 935 319 dollár volt (imdb.com).

 

Torontóban megválasztották az év filmjének 2013-ban.

(mamiéstöti2)
 

Mikor Jerry Grayson először találkozott a film zenei tanácsadójával, T Bone Burnettel, az feltett egy Tom Waits lemezt, és egy órára elhagyta a szobát. Így kezdődött meg Jerry Grayson "kiképzése".

(kázsé)
 

A Pán Péter írója a Llewyn-Davies család fiairól mintázta a könyvének egyes szereplőit. Oscar Isaac karaktere mutat némi hasonlóságot Pán Péterrel (például a felelőtlenség tekintetében), de lehet, hogy a "névrokonság" pusztán véletlen.

(kázsé)
 

A film címe csak a lemezborítón jelenik meg.

(kázsé)
 

Ez volt Jerry Grayson utolsó filmje.

(kázsé)
 

Dave Van Ronk zenész a film több szereplőjéhez és a történet egyes elemeihez is inspirációul szolgált. 1963-ban kiadott egy lemezt "Inside Dave Van Ronk" címmel egy, a filmben látható macskás borítóhoz megtévesztésig hasonlító borítóval. Mikor a rendezőket megkérdezték, ez szándékos volt-e, azt nyilatkozták, a forgatás befejezéséig nem is tudtak a két borító közti hasonlóságról.

(kázsé)
 

Oscar Isaac a valóságban utálja a macskákat.

(kázsé)