Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Amíg tart a nyár (2019)

Babyteeth
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
19
Képek
4
Videók

Galéria (19)

Eliza Scanlen
Toby Wallace
Toby Wallace
Toby Wallace
Eliza Scanlen
Ben Mendelsohn
Toby Wallace

Videók (4)

 
Esem   2020. 09. 21.

legújabb vélemény

0

Gyönyörűen megrendezett és megírt történet, amit csak tovább emelnek a nagyszerű alakítások. Elgondolkodtató, intim, szívhez szóló alkotás, ott a helye az év legjobbjai között!

 
kistigris2121   2020. 09. 19.

1

Vigyetek papírzsebkendőt magatokkal, vagy vegyétek magatok mellé a kanapéra, mert kelleni fog. Gyönyörű, érzelmes alkotás. A romantikus vonal is jól működik benne, de a tragikus családi szál és viszonyok ábrázolása, na azt tett be nekem alaposan.

 
Steewo   2020. 05. 26.

0

Rég volt ahhoz hasonló filmélményem, mint amit az Amíg tart a nyár nyújtott. A sztori nagyon erős és remekül lett megírva, a párbeszédek életszerűek, a színészek pedig mint ezekbe a szerepekbe születtek volna. Minden percét elhittem, már az elején me... több»

A film összbevétele 989 310 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 914 516 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 624 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az Amíg tart a nyár Shannon Murphy rendezői debütálása.

(hp)
 

Eliza Scanlen kopaszra borotválta a fejét a szerep kedvéért.

(hp)
 

A film forgatókönyvét Rita Kalnejais az azonos című színműve alapján írta.

(hp)
 

Az Amíg tart a nyár világpremierje 2019. szeptember 4-én volt a Velencei Filmfesztiválon, ahol versenyben volt az Arany Oroszlánért.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. Az Amíg tart a nyár jelenleg (2020. szeptember) 94 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 129 szemlézett cikket követően.

(hp)
 
Shannon Murphy egy olyan darabbal lépett a filmrendezők sorába, mellyel bebizonyította, hogy a jól bevált toposz még képes az értelmezési horizont tágítására. több»
 
Shannon Murphy debütáló nagyjátékfilmje a különböző fesztiválokon és a közönség körében is hatalmas sikert aratott. Az Amíg tart a nyárra valóban könnyű ráhangolódni, mert olyan érzelmekről beszél, amelyeket mindannyian ismerünk, ráadásul mindezt végtelenül empatikusan, remek humorral és kitűnő képi megoldásokkal teszi. több»
 
Eléggé kiábrándító, ha az ember nekilát lisztet, cukrot, vajat meg tojást enni nagykanállal, de ha mindezekből a mérsékelten csábító dolgokból egy ügyes cukrászsüteményt varázsol, azt már nehezebb visszautasítani. Nem valószínű, hogy a Babyteeth népszerű lesz, mert túl kevéssé igazodik az elvárásokhoz, kultikus meg szintén nem lesz, mert valamennyire azért igazodik. Nekem itt középen pont megfelelt. több»