Sing Street – Zene és álom (2016)

Sing Street

Ian Kenny
Don Wycherley
Jack Reynor
Jack Reynor

freeman   2020. 07. 30.

Király film

MidoD7   2019. 04. 12.

Az egyszer holt biztos, hogy ilyen jó filmet nem tegnap láttam utoljára. Vagyis biztos megnézem még egyszer-kétszer, pedig nem sűrűn szoktam ugyanazt a filmet többször megnézni.

lauralaura   2019. 02. 05.

Egy felettébb kedves, boldog film volt. Jó volt nézni a fiatalokat, meg a mindenféle dolgaikat.

Olivér Rózsa   2017. 06. 07.

Remek film. Kedves, elejétől a végéig teljesen fent tudja tartani a figyelmet és néha még vicces is. Aki szereti a tinédzser filmeket annak ez alapmű.

Gábor Rózsa   2017. 06. 05.

Jaaaj De jó, hogy láttam ezt a filmet. A kedvenceim közé ugrott egyből. Az első pillanattól kezdve egy hatalmas vigyorral néztem, annyira elvarázsolt a hangulata, a világa, a humora. Nagyon kellemes film, nagyon jó üzenettel és szórakoztatóan elmesé... több»

kecsaa   2016. 09. 22.

Színészközpontú film, ugyanis a történet három karakterről szól, a három főszereplő pedig nem más, mint Meryl Streep, Hugh Grant és Simon Helberg. Mindhármukat nagyon szeretem és jelen filmben is tökéletes alakítást nyújtottak. A film szerintem inkább az idősebb korosztálynak ajánlott.

Mozéria   2016. 08. 03.

Azon ritka esetek egyike, ami tényleg tudja azt hozni, amit a trailer alapján vár tőle az ember. Minden percét imádtam, semmi világmegváltó, de mindenből pont annyi van benne ami kell és a zenék is egész jók (néhány szám kifejezetten), pedig ez a kor... több»

A film összbevétele 13 624 522 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 100 938 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 968 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Az apát alakító Aiden Gillen a Trónok harca sorozatnak köszönheti ismertségét.

(Bogi87)

Mikor a filmben a szereplők zenélnek, valóban az ő játékukat hallhatja a néző.

(Bogi87)

A filmben felkcsendülnek a korra jellemző slágerek is a The Cure, A-ha, Duran Duran, The Clash, Hall & Oates, Spandau Ballet, és a The Jam előadásában.

(Bogi87)

2014. szeptemberében vette kezdetét a forgatás.

(Bogi87)

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 151 kritika alapján.

(Bogi87)

Az Egyszer rendezője harmadszorra is remek zenés filmet rendezett. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»

A Sing Street című felemelő tinédzserfilm csodálatos soundtracket csinál a felnőtté válásból. Írországban játszódik, de játszódhatna bárhol. több»

Ha az ember tud élni vele, akkor az alkotás folyamatában és katarzisában nem az önpusztítás felé sodródik, hanem mélyebb és teljesebb lesz az élete. több»