Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
18
Vélemények
18
Képek
10
Videók
Ifjúság
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Nagy Zsolt   2019. 06. 21.

legújabb vélemény

Fenomenális!

Azt is elképzelem, hogy az író akár film kedvéért, akár azért mert muszáj volt, beköltözött, egy, a filmben szereplő szanatóriumba vagy hotelbe és míg tengette napjait, megfigyelte lakótársai. A film szerint, arra a következtetésre juthatott, hogy mindenki, aki ott van, valamilyen szinten számadást csinál addigi életéről és próbál megküzdeni nyűgeivel. Szerencsére, a film meg van operálva a sietségtől, szép tájakat és nőket is láthatunk benne. Nincs erőltetett erkölcsi üzenete. Egyszerűen, ilyen az élet.

 
Deku   2017. 07. 24.

Sorrentino egyik legjobb filmje, kellően eltalálta a humor és dráma között a tökéletes hangsúlyt. A sztorija úgy ahogy van felemelő és elképesztő világot tár a néző elé amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Nekem simán benne van a top 10-ben. Imádtam


 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Öregedéssel, elmúlással foglalkozó téma, viszont szerintem Sorrentino elég humorosan és finoman közelítette meg a témát, Sorrentinótól megszokhattunk a gazdag látványvilágot, lefinomult formában ábrázoló képeket, amik engem magukkal húztak, összeségében tetszett, és újratudnám nézni bőven. Csak ajánlani tudom.

 
Berto49   2017. 07. 21.

Húztam-halasztottam a megnézését, pedig már elég régen megtehettem volna, valahogy éreztem, hogy nem az én filmem. Viszont nagy nevek játszanak benne, Svájcban egy luxusszállóban játszódik, ahová, vagy hasonló helyre én már biztosan nem jutok el. Az már biztos, hogy nem lesz a kedvenc rendezőm Paolo Sorrrentino, mert a 2014 márciusában megnézett „Nagy szépség” tőlem az oké/elment értékelést kapta, pedig a legjobb idegen nyelvű film Oscarját is elnyerte (már megint nagyot tévedtek!) Ez pár fokkal nézhetőbb, elsősorban a látvány miatt, meg van néhány jó jelenete. A két vén pasi (más volt a nyelvemen, ill. az ujjaimban, de moderáltam magam) Caine (83) és Keitel (76) eléggé irritálók voltak. A rendezővel kapcsolatban sokszor említik Fellini nevét, én nem látok sok hasonlóságot, de ők tudják…?

 
dailyfilmsan   2018. 08. 18.

Nagyon szimbolikus a film. Jó nézni igaz kicsit elnyújtottak a jelenetei. Mögöttes tartalmak tömkelege van ebben a filmben és a hangsúly a kapcsolatokon van. Nem könnyű film, nehezen emészthető de csodás. Nekem feldobta a napom.

Michael Caine
Harvey Keitel
Jane Fonda
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Harvey Keitel
Harvey Keitel
Michael Caine
Paul Dano
Michael Caine
Harvey Keitel
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Michael Caine
Paul Dano
Michael Caine
Paul Dano
Michael Caine
Rachel Weisz
Roly Serrano
Mădălina Diana Ghenea
 
Egyszerre látszik rajta A nagy szépséget elkövető úriember sznob hatásvadászata, és egy elképesztő filmes érzékkel és érzékenységgel rendelkező alkotó kézjegye is. több»
 
„Azt mondod, hogy az érzelmeket túlértékelik. Ez hülyeség. Csak az érzelmek számítanak.” több»
 
A nagy szépséggel és az Ifjúsággal olyasvalamit hozott vissza Paolo Sorrentino a világ mozijának élvonalába, ami ritka vendég ott manapság: a költészetet és a filozófiát. Mindezt ráadásul roppant élvezetes módon. több»

A film összbevétele 23 459 358 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 511 189 forintot termelt. A hazai mozik összesen 44 543 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Michael Caine kiváló interjúalany, ezt már sokan elismerték, hiszen nagyszerű angol humorral rendelkezik. Mikor a filmmel kapcsolatban megkérdezték tőle, hogy nem-e szomorú, hogy idős embert kellett eljátszania, akkor azt felelte, hogy nem, mivel innen már csak egy lépés a halott ember eljátszása.

(citizenfour99)
 

A film büdzséje ismeretlen, viszont 2,698,509 dollárt termelt.

(citizenfour99)
 

A filmben, mikor Michael Caine a medencében van és bemegy hozzájuk a modell, egy nyilatkozatában elárulta, hogy számára az volt a legnehezebb, hogy eljátssza, hogy víz lenne körülötte, mivel a vizet CGI technológiával alkották meg.

(citizenfour99)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.