Végre egy olyan film hasít a Netflixen, ami tényleg megérdemli a figyelmet

Legyünk őszinték, a Netflix top10-es legnézettebb filmjeinek listájára ritkán kerül be komolyabb hangvételű, a szakma és a nézők által egyaránt elismert produkció, és többnyire a hájp dönti el, mire kattannak rá a nézők. Most azonban más a helyzet.

Paolo Sorrentino 2015-ös Ifjúság című drámai vígjátékáról van szó, melyet a hazai mozikban is bemutattak, de a legtöbben valószínűleg lemaradtak az alkotásról, holott tényleg megérdemli a figyelmet. A rendező második angol nyelvű filmjének főbb szerepeit olyan színészóriások alakítják, mint Michael Caine, Harvey Keitel és Jane Fonda, míg a fiatalabb generációt szintén egészen kiváló színészek, Rachel Weisz és Paul Dano képviselik.

Az Ifjúság a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol versenyben volt az Arany Pálmáért is, majd a 28. Európai Filmdíjakon elnyerte a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb színész (Caine) díját, és nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Oscar- és Golden Globe-jelölést sem.

A Fellinit idéző film története az Alpokban elhelyezkedő luxusszállodában játszódik, ahol Fred, egy világhírű zeneszerző és legjobb barátja, Mick, egy filmrendező próbálja meg kipihenni az életük fáradalmait. Fred kíváncsian szemléli a környezetét, a hotel vendégeit, nyitottan fordul lánya problémái felé, és úgy érzi, sikerült lezárnia a saját pályafutását. Csakhogy maga II. Erzsébet meghívót küld számára, hogy még egy utolsó alkalommal lépjen fel a Fülöp herceg születésnapja alkalmából. Bár Fred visszautasítja az ajánlatot, úgy tűnik, a királyi család hajthatatlan. 

Az Ifjúság jelenleg a Netflixen és a Cinego-n is streamelhető. Ha kíváncsi vagy rá, látogass el a film mafabos adatlapjára, és a 'Lejátszás...' mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed valamelyik szolgáltatónál. 

74 Ifjúság  (2015)

dráma | romantikus | vígjáték | zenés

Fred és Mick, két régi barát az Alpok lábainál üdül egy elegáns szállodában. Fred egy visszavonult zeneszerző és karmester, Mick pedig egy filmrendező, aki továbbra is... több»