Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
57
Vélemények
66
Képek
11
Videók
 
Szilonka   2020. 02. 05.

legújabb vélemény

Nálam egy egyszer nézős, giccses és erőltetett történetű tipikus amerikai film.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 02.

Engedd, hogy beszippantson!

Erre a filmre tényleg nincsenek szavak. Varázslatos, zseniális, óriási. Damien Chazelle nem tudom, hogy honnan merít ihletett, vagy hogy mit szed, de amihez nyúl, abból valami csoda lesz. Amikor arról kezdtek írni hazai és külföldi kritikusok, hogy ez a film, amelyet musicalnek kiáltottak ki, az év egyik legjobbja lesz, akkor úgy voltam, hogy na persze, hagyjatok már a hülyeségetekkel. Nincs konkrét bajom a musicallel, csak mint műfaj, nagyon távol áll tőlem. Aztán megnéztem a a Kaliforniai álmot, és nemcsak tetszett, de legszívesebben szinte azonnal megnézném újra! Most akkor hogy van ez? Valóban musical ez? Igen is, meg nem is. Vígjáték? Részben. Romantikus film? Részben! De akkor mi is ez az alkotás valójában? Egy igazi gyöngyszem, amely végső soron egy kőkemény dráma! És a fenti három műfajból természetesen sokat átvesz (igen, vannak éneklős, megkoreografált jelenetek, de mégsem öncélúak, viszik előre a cselekményt, ráadásul bravúrosan vannak kivitelezve), ha kell vicces, ha kell a szerelmi szál kap hangsúlyt, de nem megy át csöpögősbe. A két színész, Emma Stone és Ryan Gosling valóban remek választás volt (egy valóban összeszokott párosról van szó), övék a film, a karaktereik valódi mélységgel rendelkeznek, van mikor a történet szerint padlón vannak, van mikor a csúcson, de a kettő között lévő út is zseniálisan van megkomponálva. Emellett pedig gyönyörű dalok vannak benne... több»


 
dulkap   2017. 01. 05.

a azt hiszem megvan az idei „nem-értem-mire-kapja-azt-a-rengeteg-díjat” film. Értem én, hogy a film nem szeretne mást, csak szórakoztatni, amit még becsülök is, csak ez a film számomra minden volt, csak szórakoztató nem. Nem igazán értem ezt a kirobbanó sikert, meg a sok jelölést. A történet totál sablonos és számomra túlságosan cuki és negédes. A dalok nem voltak fülbemászóak, amiből legalább egy dallama megmaradt volna bennem. Nem igazán hallottam benne egy igazán jó jazz dalt. Inkább csak mikor a klubban zenélnek, de azok nem igazán klasszikus betétdalok voltak. Színészi alakítás korrekt volt, de semmi extra. Ez nem a az egyébként tehetséges színészek hibája, hanem a karakter nem kíván meg többet, mint hogy megtanuljanak táncolni. Csak hogy ez film és nem táncverseny. Technikailag fura volt, hogy nagyon lejött az énekeknél az utószinkron. A hangmérnök azért még melózhatott volna, hogy elhiggyem, hogy ott énekelnek és nem csak rátátognak. De nem akarom agyonszidni a filmet, ez mind szubjektív vélemény. Egyszerűen semmi kiemelkedőt nem láttam és nem hallottam benne. A koreográfus mondjuk tehetséges volt, de talán pont neki nincs is nagyon díj.

 
indingo Nézhetetlen  2017. 04. 10.

A hideg ráz már csak attól, ha rágondolok. A zenék olyanok voltak, mintha végig ugyanazt énekelnék, talán egy volt más. A színészek énekhangja gyenge volt, tánctudás esetlen. Emma Stone csontos hátáról és kiálló gerincoszlopáról nem is beszélve. Olyannyira giccses volt, hogy borzalom.

 
GedyPapa   2017. 07. 09.

Egy kis kikapcsolódásra vágytunk a Kedvesemmel, így megnéztük a "La la land"-et, hisz mégiscsak Oscar-díjas, romantikus csak jó lesz. Nem lett az..Vontatott, unalmas, érdektelen dalok, semmilyen történet, kiszámítható cselekmény. Az egyetlen értékelhető benne a látvány és a világítás, mert azt nagyon jól eltalálták. Érthetetlen, hogy miért kapott ennyi díjat..

 
Deku   2017. 09. 13.

Veszettül unalmas film volt és itt ez nagyon erősen kiemelkedett. Egy árva pozitív szót se tudok róla nyilatkozni. A történet pedig nem lett volna rossz csak az ahogy megoldották nem tetszett.

 
HercegPeter   2019. 02. 12.

Visszatért egy rég elveszett műfaj

Eleinte nem értettem, hogy mi ez a nagy őrület a La la land körül. Betudtam Ryan Goslingnak. Sokáig nem vitt rá a lélek, hogy megnézzem, mert a romantika nem igazán az én műfajom, a musical-ek meg aztán pláne nem. De aztán a kíváncsiság győzött és meg kellett tudnom, hogy mi okozta ezt az felhajtást. Azt hiszem rá is jöttem, hogy mi volt a siker kulcsa. Egy régi, ma talán már nem is létező dolgot hozott vissza. A mai zenés filmek mint például a Pitch Perfekt vagy a Mamma mia! modernek, nem zökkentenek ki a mindennapokból. De a La La Land visszavisz azokba az időkbe mikor a mozikban olyan filmek mentek mint a Grease vagy a Hair. Sőt, talán még annál is korábbra. Egészen az Ének az esőben-ig. Tette mindezt úgy, hogy egy percre sem rejtegette a jelent. Nem akartak minket átverni, mégis úgy jön le az embereknek mintha 50 vagy 60 évvel ezelőtt játszódna. Szerintem ez benne a zseniális. A díszletek, a dalok, de legfőképpen a táncok, mind-mind a régi korokra emlékeztetnek. A hölgynézőket emellett a történet is lenyűgözheti. Én egyébként azt hittem, hogy jóval több benne az ének. Ezt nem panaszkodásnak szánom, épp ellenkezőleg, én örülök neki. Negatívumként azt lehet felhozni, hogy míg a legtöbb ilyen zenés filmben/rajzfilmben általában van egy olyan dal, amit a rádiók folyamatosan játszanak és a slágerlisták élére tör, addig ez itt hiányzik. Gondolhatunk itt ilyenekre mint a You're th... több»

Ryan Gosling
Emma Stone
Damien Chazelle
Emma Stone
Damien Chazelle
Emma Stone
Damien Chazelle
Emma Stone
Damien Chazelle
Damien Chazelle
Damien Chazelle
Damien Chazelle
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Damien Chazelle
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Damien Chazelle
J.K. Simmons
Ryan Gosling
Damien Chazelle
Emma Stone
Ryan Gosling
Ryan Gosling
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Marc Platt
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Damien Chazelle
Emma Stone
Ryan Gosling
J.K. Simmons
Emma Stone
Emma Stone
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Ryan Gosling
John Legend
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Emma Stone
Ryan Gosling
Emma Stone
Emma Stone
Damien Chazelle
Damien Chazelle
Damien Chazelle
Emma Stone
Damien Chazelle
Emma Stone
Damien Chazelle
Ryan Gosling

A film összbevétele 446 092 357 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 188 076 259 forintot termelt. A hazai mozik összesen 138 029 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 2017-es, 89. Oscar-díj átadón az utolsó, legjelentősebb kategória győztesének kihirdetésekor Warren Beatty és Faye Dunaway ezt a filmet hirdette Legjobb filmként. Tévesen; rossz boríték került a kezükbe. Amikor a Kaliforniai álom stábja a színpadra vonult, a film producere, Jordan Horowitz lett figyelmes a hibára, s a kamerák előtt végül ő hirdette ki a tényleges győztest, és konferálta fel a színpadra a Holdfény című film stábját.

(Attila G.)
 

Damien Chazelle olyan színészeket válogatott be, akik ügyesen tudnak a mimikájukkal játszani, mint Emma Stone és Ryan Gosling.

(Shelby07)
 

A filmet 2015 nyarán mindössze 8 hét leforgása alatt készítették el.

(Shelby07)
 

A nyitójelenetet ugyanazon az autópályán vették fel, mint a Féktelenül című, 1994-ben bemutatott filmnek azt a jelenetét, amikor a busz átugrat egy még el nem készült útszakaszon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Emma Watson nem vállalta Mia szerepét, hogy a Szépség és a szörnyetegben játszhasson, Ryan Gosling pedig abban a filmben mondta le a szörny szerepét a Kaliforniai álomért.

(Thibo84)
 

Damien Chazelle testvére, Anna két jelenetben is szerepel, a nyitójelenetben egy hulla-hopp karikával egy autó tetején látható, valamint casting vezetőt is alakít.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Damien Chazelle azután döntötte el, hogy főszerepet ad Emma Stone-nak a filmben, hogy látta őt a Brodway-en Sally Bowles szerepében a Kabaréban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyitójelenetet extrém melegben kellett felvenniük, ugyanis éppen 43 fokot mutattak a hőmérők a forgatáson, így minden szereplőnek két jelmeze volt a jelenethez, amelyet cserélniük is kellett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Kalifornia álom csúcsot döntött a 74. Golden Globe díjátadón a maga hét megnyert díjával, amellyel lekörözte a Száll a kakukk fészkére, valamint az Éjféli expressz című filmeket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Damien Chazelle barátnője, Olivia Hamilton kapott egy cameo szerepet a filmben, egy vendéget alakít a kávézóban.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Természetesen a Kaliforniai álom nem rossz film, mindössze éppen az a kellemes, a természetességével elbűvölő romantikus mozi, amire mindenki számított. Azonban hiányzik mögüle az a zseni, aki a Whiplash esetében ezeket az elvárásokat ezerszeresen felülmúlta, és akitől második darabja esetében is talán jogosan várhattunk volna egy hasonló bravúrt.
8/10 több»
 
Willam Friedkin azt mondta, hogy Chazelle azért van itt, hogy megmentse Hollywoodot. Nagy szavak ezek, de tessék nekem hinni. Minden, amit leírtam, azért van, hogy az ilyen csodálatos, bájos és szép filmnek legyen leírva. Semmi nagy trükk nincs itt: Egy ilyen kissé régi vágású filmnek vagy van szíve és stílusa, vagy nincs. A La La Landnek mind a kettőből bőven kijutott. 9/10 több»
 
A rendező elérte a célját: forradalmasította a musical műfaját ezért elvárható minimum, hogy idén az Oscaron is méltó helyet kapjon, mert ha valami, akkor ez a film megérdemli. Felemelő, energikus, letisztult, profin kivitelezett, elgondolkodtató és szerethető. (10/10) több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.