A kritikusokat elkápráztatta Ryan Gosling és Emma Stone új filmje, a Kaliforniai álom

Damien Chazelle alkotása tarolt a Velencei Filmfesztiválon.

Kedden tartották a Kaliforniai álom világpremierjét a Velencei Filmfesztiválon, ahol az alkotás valósággal letarolta a szakmát. A  Ryan Gosling és Emma Stone, főszereplésével készült musicalt a Whiplash direktora, Damien Chazelle rendezte, és előreláthatólag még idén decemberben megérkezik a hazai mozikba.

A jazz zongorista története, aki beleszeret a gyönyörű, feltörekvő Los Angeles-i színésznőbe levette a lábáról a fesztiválon megjelenő kritikusokat. A Deadline újságírója, Pete Hammond igen eredetinek nevezte az alkotást, és bár azt írta, nem volt kétsége afelől, hogy Chazelle tehetséges rendező, ezzel a filmmel mégis sikerült nagyon kellemesen meglepnie. Hasonló véleményen van Todd McCarthy, a The Hollywood Reporter kritikusa, de kiemelte Emma Stone magával ragadó színészi játékát. A The Guardian ítésze, Peter Bradshaw olyan filmek egyenrangú partnerei közé sorolta, mint az 1952-es klasszikus, az Ének az esőben,  vagy Woody Allen alkotása, az A varázsige: I love you.

A kritikusok elsöprően pozitív fogadtatását jól jelzi, hogy Kaliforniai álom az első szemlézett írások után 100 százalékon áll a RottenTomatoes-on! 

76 Kaliforniai álom (2016)

dráma | musical | romantikus

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia... több»