Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Kényszerleszállás (2012)

Flight
Filmadatlap
 
26
Szereplők
40
Vélemények
32
Képek
1
Videók
 
Timon   2019. 12. 31.

legújabb vélemény

0

A durvább részektől (nehezen) eltekintve egy érzelmi,erős történetet kaptunk. A kameraállások végig önmagukban a legtöbbet tudják mutatni a szöget nézve. A szereplők érzelmi megnyílvánulása hozta a legjobbat a filmben.Összességében erős drámai kerek két óra volt nekem. 10/10

 
mamiéstöti2   2017. 08. 18.

0

Denzel Washington egyik legjobb alakítása szerintem. Maga a film nagyon érdekesen indul, de aztán kicsit túl húzzák vonják, amúgy egyszer meg lehet nézni.


 
rbernadett   2016. 02. 29.

0

Nem is kérdés, hogy a filmben a legnagyobb arc, John Goodman! :D Ilyenkor mindig olyan kíváncsi vagyok, hogy vajon ki az, akinek egyáltalán eszébe jut a süllyesztőből előásni ezeket a színészeket, de én nagyon örülök neki, hogy vannak ilyen emberek, ... több»

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Denzel Washingtont látva én ettől a filmtől azért én személy szerint sokkal többet vártam volna. Rossznak semmiképp sem rossz de nem a legjobb filmje az biztos.

 
Thibo84   2019. 06. 03.

0

Jó a történet, csak helyenként kissé már túlzottan is vontatott, de kárpótol érte John Goodman laza stílusa - ráadásul jól is áll neki - és Denzel Washington nagyszerű alakítása.

 
hsanya182   2015. 05. 18.

1

Egy nagyon tanulságos film egy repülőgép szerencsétlenségről, mint a repülőgép-vezető és mint a kormány/bíróság szemszögéből nézve. Osztom a véleményt, hogy a film indítása nagyon erős, és mellette a remek szinész Denzel Washington haláli természetes... több»

 
dailyfilmsan   2018. 03. 02.

0

Átlagos film. Egyetlen nagy problémája az hogy míg az eleje de tényleg az eleje pörög és oda kell hogy figyelj, szóval nagyon érdekfeszítő. Úgy a film 3/4-e viszont egyre lassabb, lassabb, lassabb. Érdekes a helyzet de egyben önsanyarító is és ez rábélyegződik a film egészére.

Galéria (32)

Denzel Washington
Don Cheadle

Videók (1)

A film összbevétele 161 772 375 dollár volt (imdb.com).

 

31 millió dolláros gyátási költségre hozott 161,7 milló dollár bevételt.

(LionelMessi10)
 

Denzel Washington 10 év óta először kapott Oszkár díj jelölést. 2001-ben a Kiképzés című filmért kapott utoljára.

(magyaristvan)
 

Robert Zemeckis maga is pilóta.

(magyaristvan)
 

Denzel Washington elmondása szerint az eredeti forgatókönyvben nem volt benne sem a névtelen alkoholista gyűléses, sem a börtönben játszódó jelenet.

(hp)
 

John Gatins tíz éven keresztül dolgozott a forgatókönyvön.

(SódóGA)
 

Egy babona miatt lett 227-es a filmben szereplő járat száma, mely általában azok a gépek zuhannak le, melyeknél a számjegyek összege 11-re jön ki. Ilyen volt az DC-10, ami elvesztett egy motort Chicagóban 1979-ben, vagy a PSA 182, ami San Diegóban zuhant le 1978-ban.

(SódóGA)
 

Az amerikai Delta Airlines repülőgépszimulátorokat biztosított Denzel Washingtonnak és a forgatócsoportnak, hogy tanulmányozhassák az alapmanővereket és a repülőgép rendszerét, viselkedését.

(SódóGA)
 

A filmet gyártó filmstúdió mindössze 28 millió dolláros büdzsét ajánlott fel a produkciónak. Emiatt Robert Zemeckis és Denzel Washington is csak szokásos fizetésük tizedét kapták, azonban ennek ellenére elvállalták a munkát.

(SódóGA)
 

A producerek azt kérték a film készítőitől, hogy a gép lehetőleg minél kevésbé hasonlítson valamely konkrét légitársaság repülőire, s a gépen fogyasztható italok márkái se legyenek felismerhetőek.

(SódóGA)
 

A zuhanást egy valós tragédia, az Alaska Légitársaság 261-es járatának esete ihlette. A katasztrófát az eredményezte, hogy a gép vízszintes stabilizátora tönkrement, és a járat orral a föld felé zuhanni kezdett. A pilóták próbálták az ellenkező irányba fordítani, hátha ezzel sikerülne stabilizálni a gépet, de a filmmel ellentétben nekik sajnos nem sikerült a bravúr.

(SódóGA)