Baleset éri a 227-es járatot , és az életveszélyes helyzetből csak kényszerleszállással lehet megmenekülni. Ehhez egy olyan jó képességű, tapasztalt pilóta kell, mint Whip Whitaker. Ugyan néhányan életüket vesztették a landolás során, de az emberek nagy része túlélte a manővert. Whitakert hősként ünneplik. Ahogy azonban tovább gyűrűznek az események, egyre több részlet derül ki a levegőben történtekről, és felmerül a kérdés: vajon ki vagy mi okozta a végzetes hibát?
Nem is kérdés, hogy a filmben a legnagyobb arc, John Goodman! :D Ilyenkor mindig olyan kíváncsi vagyok, hogy vajon ki az, akinek egyáltalán eszébe jut a süllyesztőből előásni ezeket a színészeket, de én nagyon örülök neki, hogy vannak ilyen emberek, ... több»
Egy nagyon tanulságos film egy repülőgép szerencsétlenségről, mint a repülőgép-vezető és mint a kormány/bíróság szemszögéből nézve. Osztom a véleményt, hogy a film indítása nagyon erős, és mellette a remek szinész Denzel Washington haláli természetes... több»
Denzel Washington 10 év óta először kapott Oszkár díj jelölést. 2001-ben a Kiképzés című filmért kapott utoljára.
(magyaristvan)Denzel Washington elmondása szerint az eredeti forgatókönyvben nem volt benne sem a névtelen alkoholista gyűléses, sem a börtönben játszódó jelenet.
(hp )Egy babona miatt lett 227-es a filmben szereplő járat száma, mely általában azok a gépek zuhannak le, melyeknél a számjegyek összege 11-re jön ki. Ilyen volt az DC-10, ami elvesztett egy motort Chicagóban 1979-ben, vagy a PSA 182, ami San Diegóban zuhant le 1978-ban.
(SódóGA)Az amerikai Delta Airlines repülőgépszimulátorokat biztosított Denzel Washingtonnak és a forgatócsoportnak, hogy tanulmányozhassák az alapmanővereket és a repülőgép rendszerét, viselkedését.
(SódóGA)A filmet gyártó filmstúdió mindössze 28 millió dolláros büdzsét ajánlott fel a produkciónak. Emiatt Robert Zemeckis és Denzel Washington is csak szokásos fizetésük tizedét kapták, azonban ennek ellenére elvállalták a munkát.
(SódóGA)A producerek azt kérték a film készítőitől, hogy a gép lehetőleg minél kevésbé hasonlítson valamely konkrét légitársaság repülőire, s a gépen fogyasztható italok márkái se legyenek felismerhetőek.
(SódóGA)A zuhanást egy valós tragédia, az Alaska Légitársaság 261-es járatának esete ihlette. A katasztrófát az eredményezte, hogy a gép vízszintes stabilizátora tönkrement, és a járat orral a föld felé zuhanni kezdett. A pilóták próbálták az ellenkező irányba fordítani, hátha ezzel sikerülne stabilizálni a gépet, de a filmmel ellentétben nekik sajnos nem sikerült a bravúr.
(SódóGA)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »