Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
40
Vélemények
32
Képek
1
Videók
 
Timon   2019. 12. 31.

legújabb vélemény

A durvább részektől (nehezen) eltekintve egy érzelmi,erős történetet kaptunk. A kameraállások végig önmagukban a legtöbbet tudják mutatni a szöget nézve. A szereplők érzelmi megnyílvánulása hozta a legjobbat a filmben.Összességében erős drámai kerek két óra volt nekem. 10/10

 
mamiéstöti2   2017. 08. 18.

Denzel Washington egyik legjobb alakítása szerintem. Maga a film nagyon érdekesen indul, de aztán kicsit túl húzzák vonják, amúgy egyszer meg lehet nézni.


 
rbernadett   2016. 02. 29.

Nem is kérdés, hogy a filmben a legnagyobb arc, John Goodman! :D Ilyenkor mindig olyan kíváncsi vagyok, hogy vajon ki az, akinek egyáltalán eszébe jut a süllyesztőből előásni ezeket a színészeket, de én nagyon örülök neki, hogy vannak ilyen emberek, ... több»

 
Deku   2017. 08. 17.

Denzel Washingtont látva én ettől a filmtől azért én személy szerint sokkal többet vártam volna. Rossznak semmiképp sem rossz de nem a legjobb filmje az biztos.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 02.

Átlagos film. Egyetlen nagy problémája az hogy míg az eleje de tényleg az eleje pörög és oda kell hogy figyelj, szóval nagyon érdekfeszítő. Úgy a film 3/4-e viszont egyre lassabb, lassabb, lassabb. Érdekes a helyzet de egyben önsanyarító is és ez rábélyegződik a film egészére.

 
hsanya182   2015. 05. 18.

Egy nagyon tanulságos film egy repülőgép szerencsétlenségről, mint a repülőgép-vezető és mint a kormány/bíróság szemszögéből nézve. Osztom a véleményt, hogy a film indítása nagyon erős, és mellette a remek szinész Denzel Washington haláli természetes... több»

 
Thibo84   2019. 06. 03.

Jó a történet, csak helyenként kissé már túlzottan is vontatott, de kárpótol érte John Goodman laza stílusa - ráadásul jól is áll neki - és Denzel Washington nagyszerű alakítása.

Denzel Washington
Don Cheadle

A film összbevétele 161 772 375 dollár volt (imdb.com).

 

31 millió dolláros gyátási költségre hozott 161,7 milló dollár bevételt.

(LionelMessi10)
 

Denzel Washington 10 év óta először kapott Oszkár díj jelölést. 2001-ben a Kiképzés című filmért kapott utoljára.

(magyaristvan)
 

Robert Zemeckis maga is pilóta.

(magyaristvan)
 

Denzel Washington elmondása szerint az eredeti forgatókönyvben nem volt benne sem a névtelen alkoholista gyűléses, sem a börtönben játszódó jelenet.

(hp )
 

John Gatins tíz éven keresztül dolgozott a forgatókönyvön.

(SódóGA)
 

Egy babona miatt lett 227-es a filmben szereplő járat száma, mely általában azok a gépek zuhannak le, melyeknél a számjegyek összege 11-re jön ki. Ilyen volt az DC-10, ami elvesztett egy motort Chicagóban 1979-ben, vagy a PSA 182, ami San Diegóban zuhant le 1978-ban.

(SódóGA)
 

Az amerikai Delta Airlines repülőgépszimulátorokat biztosított Denzel Washingtonnak és a forgatócsoportnak, hogy tanulmányozhassák az alapmanővereket és a repülőgép rendszerét, viselkedését.

(SódóGA)
 

A filmet gyártó filmstúdió mindössze 28 millió dolláros büdzsét ajánlott fel a produkciónak. Emiatt Robert Zemeckis és Denzel Washington is csak szokásos fizetésük tizedét kapták, azonban ennek ellenére elvállalták a munkát.

(SódóGA)
 

A producerek azt kérték a film készítőitől, hogy a gép lehetőleg minél kevésbé hasonlítson valamely konkrét légitársaság repülőire, s a gépen fogyasztható italok márkái se legyenek felismerhetőek.

(SódóGA)
 

A zuhanást egy valós tragédia, az Alaska Légitársaság 261-es járatának esete ihlette. A katasztrófát az eredményezte, hogy a gép vízszintes stabilizátora tönkrement, és a járat orral a föld felé zuhanni kezdett. A pilóták próbálták az ellenkező irányba fordítani, hátha ezzel sikerülne stabilizálni a gépet, de a filmmel ellentétben nekik sajnos nem sikerült a bravúr.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.