Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
68

Sötétben (2017)

Aus dem Nichts
Filmadatlap
 
23
Szereplők
8
Vélemények
20
Képek
9
Videók
 
alexxx   2018. 03. 06.

Nagyon erős üzenete van a filmnek, a műfaja egy kellemes hibrid, tényleg nem tudom, láttam-e már hasonlót, Diane Kruger pedig piszkosul erős alakítást hoz. Ez így együtt egy olyan filmet hoz, amire azt kell, hogy mondjam, érdemes beülni. Számomra igen pozitív élmény volt!

 
Berto49   2018. 05. 02.

A főszereplő színésznő eddig a filmig nálam a futottak még kategóriába tartozott. Itt győzött meg hatalmas tehetségéről, bár az alakított figura számomra nem igazán rokonszenves. Már diákkorában elkezdte a drogozást, majd a börtönben ülő torzonborz török dealerrel kötött házasságot, visszatetsző tetoválásai meg bizonyítják karakterének negatív vonásait. Férje és kisfia tragikus halálát ugyan nagyon sajnálom, érzelmekkel teli játéka hitelesen valódinak tűnt. Az emocionális színjátszás rendkívül széles skáláját mutatta be, minden elismerést megérdemelve. Fatih Akin korábbi filmjei sokkal mélyebb hatást gyakoroltak rám („A másik oldalon”, „Fallal szemben”), ebben a hősnővel szembeni ellenszenvem negatívan befolyásolta az értékelésemet. A terrorizmus minden megjelenését mélységesen elítélem, okait gyökerestől kellene megszüntetni, de ez korunkban csak jámbor és valószínűleg teljesíthetetlen óhaj. A rendező szokásos módszerével a három részre tagolt film; Család, Igazság, Tenger középső része tetszett a legjobban, hatásos tárgyalótermi fejezet.


 
MMcFly2015   2018. 03. 15.

Erős film, amit a témája mellett a színésznő alakítása tud tetőzni. A rendezés se mindennapi, és kicsit jól esett a sok popcorn-mozi mellett elugrani Hollywood stílusjegyeitől. A film szerkezete három fejezetre van bontva, mindben különböző hangulatot fedezhetünk fel. Az első fejezet óriási drámai szál, a család elvesztésétől és a gyászról. Remekül felvázolja a film alap zord hangulatát, és a fent említett alakítás is itt jön át legerősebben. A második fejezet (személy szerint ezt élveztem a legjobban) egy tárgyalásos krimi rész. Bíróságon játszódó jelenetek között, nem tudom mikor éreztem ennyire jelen a feszültséget. Engem a film ezen pontja lenyűgözött. Talán a 2016-ban bemutatott American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy sorozat volt rám ilyesmi hatással. A harmadik fejezet pedig egy bosszú-történetet vázol fel, ami már inkább a film lezárására koncentrál. A mozi ezen pontja már kevésbé tudta tartani az eddig kapott színvonalat, itt éreztem kisebb hanyatlást, de a lezárása még így is tudott ütni. Kár lett volna kihagyni! Bátran merem ajánlani, akik vevők az akció nélküli, de hatásos krimi sztorikra.

 
Hakker   2018. 08. 19.

Sok szempontból nem tetszett a film. Szerintem túl sok mindent sűrítettek bele, az egész film kapkodásnak tűnt.Számomra a színészek se alkottak maradandót.

 
Matej   2018. 09. 10.

Újabb uszító film, propaganda alappal, innentől kezdve lehet benne 100 legjobb színész, életük legjobb alakításával is, de tudatos tömegbefolyásolás szándékkal ( = félrevezetés) filmet készíteni, részemről felér egy bitófa általi halálbüntetéssel!!!

Diane Kruger
Rafael Santana
Diane Kruger
Diane Kruger
Numan Acar
Diane Kruger
Diane Kruger
Diane Kruger
Denis Moschitto
Diane Kruger
Denis Moschitto
Diane Kruger
Diane Kruger
Ulrich Tukur
Diane Kruger
Diane Kruger
Rafael Santana
Numan Acar
Diane Kruger
Numan Acar
Johannes Krisch
Diane Kruger
Diane Kruger
Denis Moschitto
Diane Kruger
Ulrich Tukur
Diane Kruger
Diane Kruger
Numan Acar
 
Fatih Akin drámája rendezői karrierjének eddigi legkomorabb darabja. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA. több»
 
Egy film minőségét ilyen érzékletesen ritkán jellemzi főbb díjazásainak története: Diane Kruger a legjobb színésznőnek járó elismerést vitte haza Cannes-ból, a film Golden Globe-ot is kapott – de a kilences Oscar-shortlistet követően a gáláig már nem jutott tovább. 75/100 több»
 
A Sötétben tehát bár egyfelől értelmezhető a terrorizmus és a német hatóságok kudarcokkal teli tevékenysége elleni vádiratként, eredendően mégis egy olyan drámaként és revánstörténetként határozható meg, melyben a bosszú nem a szereplő elbukásának beteljesítéseként, hanem sokkal inkább egy számára megnyugvást hozó cselekedetként értékelhető. több»
 

A múlt évben a Cannes-i Filmfesztivál legjobb színésznőjeként díjazták.

(Berto49 )
 

Diane Kruger (sz. Diane Heidkrüger) első német nyelvű szerepe.

(Berto49 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.