Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Az ítélet eladó (2003)

Runaway Jury
Filmadatlap
 
31
Szereplők
6
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Videók (1)

 
elekm90   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

0

Fordulatos krimi, John Grisham könyvét nem olvastam, így azt hittem, hogy ahogy az ilyen a filmekben lenni szokott, a tárgyalás lesz középpontban. Kellemes meglepetésnek hatott, hogy nem így volt, bár 1-2 jelenetet túlzásnak éreztem, ilyen szinten sz... több»

 
Berto49   2019. 07. 27.

0
Tárgyalótermi film sztárparádéval

Az amerikai filmeknek köszönhetően a magyar nézők sokkal jobban megismerhetik az angolszász jogrendszert, mint a magyart. Ez a film is a nagyrészt a bíróságon játszódik, a fegyver lobbi és a liberális nézetű ügyvéd csapnak össze. Nem titok, hogy regény alapján készült, viszont a per tárgyát érthetetlen módon megváltoztatták. Eredetileg a dohánygyártók és a dohányzás ellenzői közötti per volt a tárgya. Az ellenfeleket két nagy sztár, akik az életben jó barátok: Gene Hackman (utolsó filmjeinek egyike) és Dustin Hoffman alakította. A véletlen úgy hozta, mintha John Cusack filmográfiáját akarnám részleteiben megismerni, mert egymás után három filmben is szerepelt: „Pop, csajok satöbbi”, „Mobil” és ebben a filmben is fontos karaktert játszott. A magyar apától született Rachel Weisz szépségében mindig jóleső érzés gyönyörködni. Ráadásul még tehetséges is. Lehetett volna izgalmasabbra is rendezni, érzésem szerint sokszor leült a cselekmény, nem is említve az amerikai filmekben megszokott végső kicsengést. A maga műfajában közepesnek ítélem, például az 1957-es „12 dühös ember” nyomába sem ér.

 
szafffy   2015. 06. 21.

0

Csavaros, izgalmas film egy bírósági perről. Frappáns történet, fordulatos, nem könnyű kiszámítani az eseményeket. A színészek jól játszák a karaktereket, hitelesek.

 
Barthy   2015. 09. 01.

0

Számtalanszor láttam már, de egyszer sem találtam benne eget rengető hibát. Látványos, izgalmas, felejthetetlen mestermű. Ha még nem láttad ezt a filmet, ajánlom, hogy mihamarabb pótold.

 
tomtom   2015. 11. 08.

0

Nagyon jól összerakott tárgyalótermi dráma elsőosztályú színészekkel. Nem hittem volna, hogy John Cusacket egyszer még egy normális szerepben látom, ahol nem hígvelejű romantikus nyálfiút alakít, ami különben sem illik hozzá egyáltalán. Persze a többiek is zseniálisak, főleg Dustin Hoffman, ehhez kétség sem fér.

 
DarkMoss   2015. 04. 04.

0

SPOILER Szeretem ezt a filmet, bár egy egész kicsit hihetetlennek tűnik nekem. Nyilván sok igazság van benne, hogy Amerikában így lehet kötélen rángatni az esküdtszéket, de azért hogy ennyire pontosan ki lehet hozni az eredményt, azt már nem hisze... több»

A film összbevétele 80 154 140 dollár volt (imdb.com).

 

John Grisham (1955) a jogászi múlttal rendelkező bestseller író azonos című regénye alapján. Magyarul több kiadásban is megjelent, az első 1997-ben, a Magyar Könyvklub gondozásában. Fordítója: Szántó Judit.

(Berto49)
 

Gene Hackman és Dustin Hoffman első közös filmje.

(kázsé)
 

Jeremy Piven és John Cusack 10. közös filmje.

(kázsé)
 

Az eredeti regényben egy dohánycéget perelnek be.

(kázsé)
 

Naomi Watts visszautasította Marlee szerepét.

(kázsé)