Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
66
Képek
3
Videók
A csempész
 
Berto49   2019. 01. 11.
Most kéne abbahagyni!

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Vegyes érzésekkel álltam fel a mozi székéből, mert Eastwoodtól többet vártam. Elismerem, hogy valóságos csoda, hogy az ő korában vállalta a főszerepet, sőt a rendezést is, de nem jött össze a „Gran Torino” színvonala. Alapjában véve egy aggastyán bűnözőről szól, akit nem lehet felmenteni a körülményei miatt. Gondoljunk csak bele, hogy közvetve hány ember drogfüggőségét segítette elő. A családi kapcsolatai a saját hibájából romlottak ennyire meg, a feleség halálos ágyán történő érzelgős kibékülés csak a könnyzacskók elleni előre megfontolt támadás. Túlságosan hosszú játékidő, az autóval való furikázás unalmassá tette a c... több»

 
HETEDIK   2019. 08. 05.
A legenda jutalomjátéka

Eastwood mindig azon filmjei ütnek a legnagyobbat, amit ő maga rendez és a főszereplője is egyben. Halálhágó, Nincs bocsánat, Millió dolláros bébi, Grand Torino és most ez a gyöngyszem. Persze a karaktere most is egy a családjával nem éppen a legjobban bánó figura, aki tele van magánéleti problémákkal. Azonban most egy olyan témát választott a mester, ami napjainkban és úgy a "civilizáció" fennállása óta hatalmas probléma, amit soha nem fognak megoldani, ami nem más, mint a drog. Könnyű pénzszerzési forma, ami addig jó, amíg el nem kapnak a zsaruk, vagy ki nem nyírnak; a filmben is mindkettő előfordul. A film remekül mutatja be a rabló-pandúr játékot csempész és zsaru között, a drogkartellek... több»


 
MMcFly2015   2019. 01. 11.
Egyszemélyes alkotás

10 évvel a Gran Torino után, gondolni se mertem, hogy Clint Eastwoodot látom még mozivásznon. Azt meg pláne, hogy rendezőként ilyen ,,szórakoztató" bűnűgyi drámát le tud tenni még az asztalra. Eddig is hatalmas tisztelője voltam az öregnek, de ezek után tényleg nem találok rá szavakat. A film igaz történet alapján készült, így gondolom a rendező keze is megvolt kötve a sztorit illetően. Innen eredhetnek a kisebb problémák, de nem olyan súlyosak, hogy rossz filmként ítélhessük meg. A főhős karaktere erősen hasonlít a Gran Torinoban megismert öregre. Veterán, rasszista beszólásokkal, és ellenzi a mai generáció szokásait. Ez miatt a jellemvonás miatt a film jól működő kapcsolatokat épít mellék... több»

 
BoBamburg   2019. 08. 13.

Lehet azért vártam többet tőle, mert mégis csak egy Clint Eastwood film, de bármennyire is akartam, nem volt több egy egyszer nézős, könnyen felejthető thrillernél. 2 órás film, de igazából nagyon kevés az érdemi rész, ahol ténylegesen történik is valami, legtöbbször csak úgy van, történnek dolgok, de azoknak nincs se súlyuk se mondanivalója.

 
Filmdoki   2019. 01. 24.
Újra a vásznakon egy élő legenda

Mikor megtudtam, hogy Eastwood újra filmet forgat, és nem csak rendezőként jegyzi majd a mozit, hanem annak főszerepét is eljátssza, egy percig nem volt kérdés, hogy megnézem-e. Sajnálatos módon ugyanis előtte még sosem láttam ezt az élő legendát a nagyvásznon. Idén így ez volt az első mozizásom. Egy percig se bánom. Hiába tartják egy középszerű mozinak, számomra rengeteget hozzáadott az élményhez a fent leírt dolog. És bár a morcos arcú, de csupa szív Clintet már rendesen látszik a kor, pár jelenetben még így is elég szikár kiállása van. Abban viszont igazat kell adnom a filmet kritizálóknak, hogy nem ez a színész/rendező legkiemelkedőbb munkája. Nyugodt tempóban mesél el egy történetet, me... több»

Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Bradley Cooper
Clint Eastwood
Taissa Farmiga
Clint Eastwood
Taissa Farmiga
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Bradley Cooper
Clint Eastwood
 
Nem azt túlzás állítani, hogy ebbe a filmbe bele tette szívét-lelkét, és ez hihetetlenül látszik a végeredményen is. Ahogy egyik fő rendezésén a Gran Torino-n is ez látszott már 10 éve. Van a filmben egy jelenet, amikor Earl díjat kap, mint elismert kertész, és a közönség éljenezve ünnepli őt. Megható és egyszerre felemelő látni, ahogy a sok mosolygó arc közt, az épp hogy kibotorkáló Eastwood átveszi a díjat, és még egy viccet is elmesél Ugyanezt a bravúros szereplést kívánom az Oscarra a filmnek és Eastwoodnak is. több»
 
Clint Eastwood, a Csempésszel bebizonyította, hogy színészként és rendezőként is kiváló továbbra is, és a nézők elé tár egy egyszerre megható, humoros és elgondolkodtató karaktertanulmányt, amely ugyan szenved filmtani hibáktól, de határozottan összetett és jó élményt nyújt. több»
 
Clint Eastwood nagyon kedves, végtelenül humánus és meglepően humoros filmje óda a „sosem késő változtatni” szóláshoz. több»

A film összbevétele 171 304 407 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 331 620 forintot termelt.

 

A film valós eseményeket dolgoz fel. A 87 éves drogcsempészt, Leo Sharpot 2011-ben tartóztatta le a DEA különleges ügynöke, Jeff Moore. Az esetről a The New York Times publikált egy részletes cikket. Sam Dolnick "The Sinaloa Cartel's 90-Year-Old Drug Mule" (A Snaloa kartell 90 éves drogcsempésze) című cikkének jogait 2014-ben vásárolta meg az Imperative Entertainment.

(hp)
 

A csempész Clint Eastwood első filmszerepe a 2013-as Az utolsó csavar óta. A színész-rendező legutóbb a 2008-ban, a Gran Torinoban játszott főszerepet.

(hp)
 

A film forgatása 2018. június 4-én kezdődött meg Augustában, Georgia államban. A stáb egyebek mellett dolgozott Las Cruces-ben, Új-Mexikóban is.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.