2019.01.10 18:20 MMcFly2015 Olvasottság: 429x
0

Egyszemélyes alkotás

10 évvel a Gran Torino után, gondolni se mertem, hogy Clint Eastwoodot látom még mozivásznon. Azt meg pláne, hogy rendezőként ilyen ,,szórakoztató" bűnűgyi drámát le tud tenni még az asztalra. Eddig is hatalmas tisztelője voltam az öregnek, de ezek után tényleg nem találok rá szavakat.

A film igaz történet alapján készült, így gondolom a rendező keze is megvolt kötve a sztorit illetően. Innen eredhetnek a kisebb problémák, de nem olyan súlyosak, hogy rossz filmként ítélhessük meg. A főhős karaktere erősen hasonlít a Gran Torinoban megismert öregre. Veterán, rasszista beszólásokkal, és ellenzi a mai generáció szokásait. Ez miatt a jellemvonás miatt a film jól működő kapcsolatokat épít mellékszereplő(k) és a ,,Tata" között, amivel sajnos nem kezd semmit...Teljesen egy másik szájbarágós drámai úton indul tovább, amivel egy óriási lehetőséget hagyott ki.

Egyszemélyes alkotás

Ez mégis megbocsátható, mert e-közben láthatunk egy sablonos kartell-sztorit, amit hála Clint Eastwood színészi tehetségének, minden perce élvezhető volt számomra. A beszólások, és az öreg lazasága annyira jól működő poénforrás, hogy a film nagy részén ott volt a széles vigyor a képemen. A vége mindenképpen akart egy tanulságot hagyni a nézőknek, ami mondhatjuk sikerült, de a sok elvarratlán szál miatt, csak részben hatásos a dráma.

A film húzónevekkel is kecsegtet, viszont hiába van jelen Bradley Cooper, Michael Pena és Laurence Fishburne, egyszerűen nem kapnak annyi időt a két óra hosszában, hogy kiemelkedő szerepük legyen. Tényleg a színész/rendező Eastwood viszi el a hátán az egészet - sikeresen. Ő miatta a közel sem tökéletes film is maradandó és szerethető alkotás lett, ami miatt A csempész is büszkén szerepelhet a trófeái között.

80 A csempész  (2018)

dráma | krimi | thriller

Clint Eastwood egyszerre rendező és főszereplő új filmjében, amelyben egy idős, magányos és filléres gondokkal küzdő férfit alakít. Earl 81 éves korára teljesen elvesztette a... több»

0