Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Becsületes tolvaj (2020)

Honest Thief
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
17
Képek
6
Videók

Galéria (17)

Videók (6)

 
Crystaldeer   2022. 09. 08.

legújabb vélemény

0
Romantikus akció

Én nem vagyok oda annyira az akciófilmekért, ellenben családom egyik tagjának kedvenc színésze Liam Neeson, ezért mikor választani kellett, melyik filmet nézzük, erre esett a választás és őszintén mondom, jó film lett belőle, bár ebben valahol titkon reménykedtem a főszereplő miatt. A többi színész lényegesen háttérbe szorult. Természetesen a története maga azért eléggé szürreális, de hát egy filmben bármi megtörténhet, és ez a jó. Másrészt, hogy egy kicsit belecsempésztek néhány romantikus szálat is, így akár azon női nézőknek, akik inkább a romantikus filmek kedvelői, szerintem számukra is élvezhetővé válik. Nagy fordulatokat ne várjunk benne, a vége is teljesen kiszámítható, de ettől még egyszer megnézhető. Jó film.

 
Eastern79   2021. 02. 17.

2
Klasszikus krimi

Tulajdonképpen fogalmam sincs, mikor váltott imidzset Liam Neeson, de egyszer csak elkezdett akciófilmekben szerepelni, és az a helyzet, hogy még mindig nagyon jól áll neki, ráadásul jó érzékkel választ sztorit és rendezőt, mert csakúgy, mint az előzőek, ez a film is jól sikerült. Talán azért, mert Neeson alapból egy barátságos és intelligens fazon, nem tudom, de valahogy minden általa megformált karakter számomra hiteles. Nincsenek manírjai, sőt szinte semmi különleges nincs ebben a pasasban, mégis betölti a vásznat a jelenléte. Talán Bill Murrey-nél szoktam még ezt érezni, ha nem csinál semmit, akkor is "jelen" van. A Becsületes tolvaj éppen azt nyújtja, amit a címe ígér, a történettel és a megvalósítással kapcsolatban is. Jól összerakott krimi fordulatos sztorival, klassz akciókkal, amolyan old school stílusban, ismét bebizonyítva, hogy nem az életkortól függ, mennyire tökös valaki.

 
TomÁcs   2021. 10. 12.

1

Nem túl hihető a története. Neeson hozta a tőle megszokottat. Nálam egy erős közepes a film.

 
stevepisti   2021. 02. 12.

1

Egy átlagos kriminek mondanám, semmi extra. Néhol kiszámítható a történet, de nem vészes. Csak rajongóknak.

 
BoBamburg   2022. 01. 24.

0

Az a baj az utóbbi 10 évben készült, Liam Neeson nevével fémjelzett akciófilmekkel, hogy már-már nevetségesen egyformák. Annyi, hogy itt most épp nem egy lecsúszott zsarut játszik. De ugyanolyan monoton és erőltetett akciófilm, mint az utóbbi időkben bármelyik.

 
jfruzsi97   2020. 10. 12.

0

Most láttam a moziban. Tipikus Liam Neesonos film. Hozta az elvárt szintet, amit megszokhattunk tőle. Érdekes, izgalmas volt, fordulatokkal. Jó kis akciófilm.

 
Szilárd-Leo   2020. 10. 02.

2
Pöpec

Végre egy krimi, vagy inkább adrenalin a javából. Nagyon vártam a filmet, végre láttam. Liam Nesson főszereplésével egy olyan film van a vásznon, ami régen volt. Ami jó a filmben, hogy nem áll le pörög és pörög. Más szemszögből nem becsületes embert mutat, inkább rablót. Ez jó. De valahogy emberünk meg akar változni, és a család nála fontosabb lett. Így úgy tesz, felhívja az FBI-t. A pénz dominál az FBI-nak, és utána erednek, hogy megkaparintsák. Fordulat következik, rablóból becsületes lesz, vagy csak próbál lenni. Ennyi, nézzétek meg, nem árulok el semmi többet! De azért jó vége lesz. Összegzés gyanánt 1 drámai rész 6,9* - 2 krimi vs. akció részben felemás 7,8*. Összesen egy jó 8,0***-ot adnék a filmre.

A film összbevétele 31 341 342 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 72 704 997 forintot termelt. A hazai mozik összesen 45 280 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Becsületes tolvaj Mark Williams rendező második mozifilmje. Williams elsősorban producerként tett szert a hírnevére, az elmúlt 25 évben olyan produkcióban működött közre, mint a Trükkös gyémántrablás, A könyvelő vagy az Ozark című 2 Golden Globe-díjra jelölt sorozat.

(hp)
 

2018. október 12-én jelentették be hivatalosan, hogy a film főszerepeit Liam Neeson és Kate Walsh alakítják majd.

(hp)
 

A film forgalmazási jogait 2020 januárjában szerezte meg a Briarcliff Entertainment.

(hp)
 

Az autós üldözéses jeleneteket 2018 novemberében forgatták Worcester főutcáján.

(hp)
 

A 2019-es Dermesztő hajsza után Liam Neeson azt állította, hogy soha többé nem vállal akciófilmet. A Becsületes tolvajjal mégis kivételt tett.

(hp)
 
A hangulat és a kilencvenes évekre emlékeztető cselekményvezetés miatt a film így is egyike a fogyaszthatóbb Neeson-akciózásoknak. több»
 
Hiába kapott úgymond függővégű lezárást, mégis teljes egésznek éreztem az addig történtek függvényében. több»