Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
31
Szereplők
31
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A hullám
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 10.

A német filmipar az ezredforduló óta nagyszerű filmekkel örvendeztett meg minket. A lé meg a Lola, a Good Bye Lenin! és a Parfüm után itt van a Hullám, amely a fasizmus megvalósulását mutatja be egy osztálytermi közösségen belül, és annak következményeit. Nagyon érdekes film, mindenkinek ajánlom, mert releváns mondanivalója van.

 
Deku   2017. 07. 10.

Érdekelt a téma amit feszeget a film, viszont tartottam tőle mert német eredetű. Sajnos jobb lett volna ha tényleg nem vágok bele mert nem hozta azt a szintet ami kell. Rémes film.

1

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

A film, amit újra és újra meg kell nézni, hiszen mindig aktuális. És ami a legfontosabb, hogy eredeti nyelven kell megtekinteni, hiszen ez eklatáns példája annak, hogy a mondanivalója így jön át leginkább. A fasizmus megvalósulását kicsiben jobban be se lehetne mutatni, mint egy osztályközösségben.

 
hszpp   2017. 02. 05.

Igazan lebilincselo,es elgondolkodtató film. Csoppet sem vidam,de nem is banjuk ezt a vegen...Mindenképpen kötelezővé tennem az iskolákban, igazan sokat tanulhatnának belőle a mai gyerekek.

 
hsanya182   2015. 09. 02.

Wenger úr bebizonyítja egy osztálynak hogy bármikor létrehozható egy fasiszta, diktatórikus rendszer! Csodálatosan modellezi a rendszer erősségét és hibáit, ugyanis egy birkacsordának egy ilyen rendszerre van szüksége. Életszerűen viszi filmre a diákok beleélését és a "Hullám"-hoz való tartozást és a film végéről nem hiányzik a csodálatos katarzis sem!! :) Ajánlom annak aki szereti a történelmet, drámai, többszörnézős... :)

 

A film egy hatvanas évekbeli kísérleten alapul, amit Palo Altóban, Kaliforniában folytattak.

(kázsé)
 

Dennis Gansel azt nyilatkozta, többé nem készít filmet a nemzeti szocializmusról, ebben elmondott mindent erről a témáról, amit akart.

(kázsé)
 

A rendező Dennis Gansel megjelenik a filmben. Ő a férfi, akivel Dennis beszél a bárban.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.