Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A hullám (2008)

Die Welle
Filmadatlap
 
31
Szereplők
33
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Videók (2)

 
Ildikó Bacskai   2022. 03. 25.

legújabb vélemény

2
A hullám (2008)

Középiskolai zaklatásokkal kapcsolatos filmeket gondoltam kigyűjteni, de A hullám teljesen mást képviselt. Igazi megrázó dráma, amely közelebb hozza a hitleri Németországban történt események, emberi és érzelmi hátterét a nézőhöz egy modernkori eseménysorozaton keresztül. Mit jelent tartozni valakikhez? Mit jelent, ha végre életemben először számítok és számítanak rám? Mennyire válhatunk függővé a hovatartozás érzéséhez? Lehet-e fanatikus egy jóformán gyermeki érettségű ember? Súlyos kérdéseket taglal a film, amely ugyan a látvány és a rendezés szemszögéből nem kiemelkedő, de olyan történetet taglal, amely a képernyőhöz szegezi a nézőt.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 10.

1

A német filmipar az ezredforduló óta nagyszerű filmekkel örvendeztett meg minket. A lé meg a Lola, a Good Bye Lenin! és a Parfüm után itt van a Hullám, amely a fasizmus megvalósulását mutatja be egy osztálytermi közösségen belül, és annak következmén... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

1

Az elején féltem tőle, mert nem kifejezetten szeretem a német filmeket, ebben viszont kellemesen csalódtam. A modern tömegpszichózis. Mintha már lett volna rá példa a történelemben. A maga kategóriájában a jobbak közé tartozik.

 
indingo   2020. 08. 20.

0

Érdekes maga az alaptörténet, de egy picit lassú a film, amit a végén bekövetkező esemény sem tud megmenteni. Helyenként kiszámítható.

 
Timon   2020. 09. 04.

2

Picikét átlagosnak indult,de hiába,ahogy haladt előre,minden percében fokozódott az atmoszféra.Roppantul izgalmas irányból vezeti be a rendező a nézőt a filmbe:bár általában is így van,az átlagossága mégis megbújik emellett.Én nekem kifejezetten tets... több»

 
hsanya182   2015. 09. 02.

2

Wenger úr bebizonyítja egy osztálynak hogy bármikor létrehozható egy fasiszta, diktatórikus rendszer! Csodálatosan modellezi a rendszer erősségét és hibáit, ugyanis egy birkacsordának egy ilyen rendszerre van szüksége. Életszerűen viszi filmre a diák... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Érdekelt a téma amit feszeget a film, viszont tartottam tőle mert német eredetű. Sajnos jobb lett volna ha tényleg nem vágok bele mert nem hozta azt a szintet ami kell. Rémes film.

1
 

A film a Zimbardo-féle híres kísérleten alapul, mely a Stanfordi Börtön Kísérlet néven vonult be a pszichológia történetébe.

(Dorkateo )
 

A film egy hatvanas évekbeli kísérleten alapul, amit Palo Altóban, Kaliforniában folytattak.

(kázsé)
 

Dennis Gansel azt nyilatkozta, többé nem készít filmet a nemzeti szocializmusról, ebben elmondott mindent erről a témáról, amit akart.

(kázsé)
 

A rendező Dennis Gansel megjelenik a filmben. Ő a férfi, akivel Dennis beszél a bárban.

(kázsé)
 

A film egyetlen számítógépes effektje egy "Hullám" jel az egyik ház falán, aminek a befújására nem kaptak engedélyt.

(kázsé)