Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
33
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A hullám
 
Timon   2020. 09. 04.

legújabb vélemény

Picikét átlagosnak indult,de hiába,ahogy haladt előre,minden percében fokozódott az atmoszféra.Roppantul izgalmas irányból vezeti be a rendező a nézőt a filmbe:bár általában is így van,az átlagossága mégis megbújik emellett.Én nekem kifejezetten tets... több»

 
indingo   2020. 08. 20.

Érdekes maga az alaptörténet, de egy picit lassú a film, amit a végén bekövetkező esemény sem tud megmenteni. Helyenként kiszámítható.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 10.

A német filmipar az ezredforduló óta nagyszerű filmekkel örvendeztett meg minket. A lé meg a Lola, a Good Bye Lenin! és a Parfüm után itt van a Hullám, amely a fasizmus megvalósulását mutatja be egy osztálytermi közösségen belül, és annak következmén... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

Érdekelt a téma amit feszeget a film, viszont tartottam tőle mert német eredetű. Sajnos jobb lett volna ha tényleg nem vágok bele mert nem hozta azt a szintet ami kell. Rémes film.

1
 
GedyPapa   2017. 03. 06.

A film, amit újra és újra meg kell nézni, hiszen mindig aktuális. És ami a legfontosabb, hogy eredeti nyelven kell megtekinteni, hiszen ez eklatáns példája annak, hogy a mondanivalója így jön át leginkább. A fasizmus megvalósulását kicsiben jobban be se lehetne mutatni, mint egy osztályközösségben.

 
hszpp   2017. 02. 05.

Igazan lebilincselo,es elgondolkodtató film. Csoppet sem vidam,de nem is banjuk ezt a vegen...Mindenképpen kötelezővé tennem az iskolákban, igazan sokat tanulhatnának belőle a mai gyerekek.

 
hsanya182   2015. 09. 02.

Wenger úr bebizonyítja egy osztálynak hogy bármikor létrehozható egy fasiszta, diktatórikus rendszer! Csodálatosan modellezi a rendszer erősségét és hibáit, ugyanis egy birkacsordának egy ilyen rendszerre van szüksége. Életszerűen viszi filmre a diák... több»

 

A film egy hatvanas évekbeli kísérleten alapul, amit Palo Altóban, Kaliforniában folytattak.

(kázsé)
 

Dennis Gansel azt nyilatkozta, többé nem készít filmet a nemzeti szocializmusról, ebben elmondott mindent erről a témáról, amit akart.

(kázsé)
 

A rendező Dennis Gansel megjelenik a filmben. Ő a férfi, akivel Dennis beszél a bárban.

(kázsé)
 

A film egyetlen számítógépes effektje egy "Hullám" jel az egyik ház falán, aminek a befújására nem kaptak engedélyt.

(kázsé)
 

Az eredeti kísérlet lebonyolítója, Ron Jones jelen volt a bemutatón.

(kázsé)
 

A tanárt, Rainer Wengert Dennis Gansel egy iskolai tanára után nevezték el.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.