Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (2018)

Remélem legközelebb sikerül meghalnod
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

Herr Szilvia
Csúcs Olívia
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Lénárt Judit
Herr Szilvia
Rácz Dávid
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Rácz Dávid

Videók (3)

 
Diabolus   2021. 08. 30.

legújabb vélemény

0
Erős 3*!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, lehetett volna egy kicsit többet kihozni a dolgokból... Egy biztos, jó, hogy felhívja a figyelmet ilyen dolgokra, hogy milyen mély sebeket tud okozni egy-egy kikerült poszt/kép, amire lehet, egyesek csak legyintenek...

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 15.

1
Fajsúlyos film lenne a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)?

Nagyon vártam Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjét (valójában minden olyan rendezőnek várom a filmjét, aki korábban közreműködött a Terápiában), de a Remélem legközelebb… még ráadásul olyan témát is dolgoz fel, ami napjainkban igen aktuális, így k... teljes kritika»

 
elekm90   2020. 10. 14.

1

A jó kritikák ellenére tartottam attól, hogy csalódni fogok a filmben, de szerencsére végül pozitívan csalódtam :). Nélkülözte a már sokszor tapasztalt "túltolt" jeleneteket, teljesen reálisan mutatta be a mai fiatalokat. A színészek is rendben volta... több»

 
indingo   2019. 09. 03.

0

Érdekes témát feszeget a film. Ami picit zavart az a vége. SPOILER A kiscsaj abban a tudatban van, hogy a tanárával volt viszonya és ő árulta el.

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

0

Többet ki kellett volna hozni ebből az anyagból. Súlytalan és kissé jellegtelen lett az egész. Sajnálom, mert olyan jól indult. Egy azonban biztos, ennyire őrült és beteg ez a világ, és ez szomorú.

 
TomÁcs   2019. 09. 20.

0

Élvezetes magyar film. A története elég aktuális, már nem a tanár-diák viszony miatt, hanem az internet okozta veszélyek miatt.

 
VvV   2019. 10. 27.

0

Mély mondanivalóval rendelkező, igényes film. A költségvetése nem túl nagy, de mégis egy jó filmet sikerült összerakniuk a készítőknek.

A film 20 878 096 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 17 477 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film címe egy valós eseményből ered, amelyet egy iskolatársa írt ki egy öngyilkosságot elkövető lány közösségi oldalára. (Másodjára sajnos sikerrel is járt a lány). Scwechtje ezt azért tartotta fontosnak, hogy a nézők érezzék, ez bárkivel megtörténhet a közvetlen környezetünkben is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kamasz szereplők legtöbbjét a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatosai közül válogatták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint egy japán anime is bekerült volna a filmbe, ám a forgalmazó végül nem adta meg a jogokat, mert megtudták, hogy a filmben öngyilkosság történik, s Japánban amúgy is magas az öngyilkosságok száma.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült.

(hp)
 

Schwechtje Mihály pályájának kezdetén kisjátékfilmekkel szerzett tapasztalatot, de direktorként az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában is közreműködött.

(hp)
 
Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje nem csak érti és beszéli a tinédzserek nyelvét, de leereszkedés nélkül képes hozzájuk szólni – no és mindenkihez, akinek fontosak a tinédzserek. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
Felnőttet játszó, mégis érzelmileg fejletlen kamaszok, elérhetetlen szülők, első szerelmek, külsőségek, bántó szavak, összetört bizalom és menekülés a halálba… Ezt a történetet meséli a magyar tinifilm, amely legalább annyira szól a szülőknek, mint a kamaszoknak. több»
 
Schwechtje Mihály leásott oda, ahol tényleg egy egérkattintáson múlhat az élet és a halál. Kellett már egy ilyen alkotás. Kellett, hogy valami igazi szóljon a magyarországi, lelkileg serdülő, de testileg már felnőtt fiatalokról. több»