Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (2018)

Remélem legközelebb sikerül meghalnod
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
8
Képek
3
Videók
 
Di Canio   2020. 01. 08.

legújabb vélemény

Kicsit lapos a történet, semmi feszültség nincs benne, a vége meg sablonos, elkapkodott, vagy inkább összecsapot.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 15.

Fajsúlyos film lenne a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)?

Nagyon vártam Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjét (valójában minden olyan rendezőnek várom a filmjét, aki korábban közreműködött a Terápiában), de a Remélem legközelebb… még ráadásul olyan témát is dolgoz fel, ami napjainkban igen aktuális, így különösen sokat vártam tőle. Iskolai zaklatás mindig is létezett: bántják a duci lányt, megalázzák a szemüveges srácot…a különbség csak annyi, hogy eddig legalább az arcát adta a zaklató a tettéhez (itt kell hozzátennem, hogy a zaklató is egy fél pillanat alatt válhat zaklatottá, ha mondjuk elválnak a szülei vagy csak tegyük fel, nem olyan menő butikokból öltözik, mint a többiek). Az internet világában már a nevedet sem kell adni egy-egy negatív kommenthez, egészen nyugodtan elrejtőzhetsz egy álnév, vagy az anonimitás mögé, egy pillanatnyi döntésen is múlhat, tönkreteszed-e egy ember életét vagy sem (a tinik pedig nem éppen arról híresek, hogy jól átrágnák a döntéseiket). Bár ez a probléma nem korlátozható le egy korosztályra, tény, hogy a tizenévesek vannak leginkább kitéve az online élet veszélyeinek. Pár évvel ezelőtt volt egy megdöbbentő filmélményem, ami hasonló témát dolgozott fel, egyszerű eszközökkel, nagyszerűen (Cyberbully). Schwechtje szintén nem szájbarágósan közelít a témához, hanem bemutatja azt egy teljesen hétköznapi történeten keresztül. Nagy-nagy előnye a filmnek, hogy remekül válogatta ki a szereplőket. Ahogyan ez ... több»


 
indingo   2019. 09. 03.

Érdekes témát feszeget a film. Ami picit zavart az a vége. SPOILER A kiscsaj abban a tudatban van, hogy a tanárával volt viszonya és ő árulta el.

 
TomÁcs   2019. 09. 20.

Élvezetes magyar film. A története elég aktuális, már nem a tanár-diák viszony miatt, hanem az internet okozta veszélyek miatt.

 
VvV   2019. 10. 27.

Mély mondanivalóval rendelkező, igényes film. A költségvetése nem túl nagy, de mégis egy jó filmet sikerült összerakniuk a készítőknek.

 
Miska bácsi   2019. 06. 18.

Remélem legközelebb sikerül még színvonalasabbat alkotni :)

Az egy dolog, hogy az utóbbi öt évben meglepő számú minőségi, szórakoztató darabbal tudott előrukkolni a magyar filmipar, de, hogy még aktuális és komoly problémára felhívó alkotás is lesz köztük, nem hittem volna. Időről időre bele lehet futni feltáró cikkekbe, amelyek a mai virtuális korszak által már igencsak megkönnyített tanár-diák szexuális zaklatás/kihasználás eseteiről szólnak. Elég kényes téma, és mindenképpen több figyelmet és felelősséget igényelne nemcsak mindkét résztvevő fél részéről, de a szülőktől és az iskoláktól is. Az efféle esetek sokkal könnyebben jutnak aztán felszínre, és több port is kavarnak, de a film egyik erőssége, hogy mikor az ember azt hiszi, ez lesz a fő téma, sokkal többet ad hozzá. Ez a csavar nagyon jól van elhelyezve és kivitelezve. A fiatalkori iskolai zaklatás legalább ugyanolyan káros lehet, hiszen, míg az említett viszonyban az internet a nyílt közeledés egy formája, de akár épülhet abszolút pozitív érzelmeken, addig a kortársak anonim vagy nyílt módon, de sokkal kisebb kontrollal zúdíthatják gyűlöletüket a másikra. Az anonimitás problémája kapcsán a film kiszól gyakorlatilag minden közösségi felületet használóra is, hogy kicsit gondolkodjanak el, hogy kezelik saját személyes információikat, és mennyi bizalmat ítélnek egy pixelekből álló név és kép mögött álló akárkinek. Számomra a fő tanulság az volt, amit már eddig is vallottam. Minimál... több»

 
petraszab   2019. 09. 01.

Érdekes és sajnos aktuális történet. Jó volt a felépítése, nem húzták órákig a mondani valót. A tini színészek játéka azért még hagy némi kívánni valót maga után.

Herr Szilvia
Csúcs Olívia
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Lénárt Judit
Herr Szilvia
Rácz Dávid
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Rácz Dávid

A film 20 878 096 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 17 477 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film címe egy valós eseményből ered, amelyet egy iskolatársa írt ki egy öngyilkosságot elkövető lány közösségi oldalára. (másodjára sajnos sikerrel is járt a lány). Scwechtje ezt azért tartotta fontosnak, hogy a nézők érezzék, ez bárkivel megtörténhet a közvetlen környezetünkben is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kamasz szereplők legtöbbjét a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatosai közül válogatták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint egy japán anime is bekerült volna a filmbe, ám a forgalmazó végül nem adta meg a jogokat, mert megtudták, hogy a filmben öngyilkosság történik, s Japánban amúgy is magas az öngyilkosságok száma.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült.

(hp)
 

Schwechtje Mihály pályájának kezdetén kisjátékfilmekkel szerzett tapasztalatot, de direktorként az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában is közreműködött.

(hp)
 

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) az első magyar tini thriller.

(hp)
 

Ez Schwechtje Mihály első játékfilmje.

(hp)
 

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) világpremierje az 'A' kategóriás montreali filmfesztiválon volt.

(hp)
 

A filmbemutató felvezetéseképp készült egy animációs teaser a Fran Palermo zenéjével. A film manga cselekményszálához illeszkedő anime máris elérte első sikerét: a klip versenyben lesz a Berlin Video Music Awards-on, amely a műfaj egyik legelismertebb díjátadója. A klip a legjobb animáció kategóriában versenyez. A videoklip fesztivált május 23-26-a között rendezik meg, a klip itt tekinthető meg. A klip rendezője szintén Schwechtje Mihály, az animáció Bera Nándor munkája, operatőr Herbai Máté, vágó Kővári Szabolcs, colorist Bognár Szandra (Studio Lamb), grafika Nagy Gergő és Bodonyi Gyula. (Vertigo)

(hp)
 
A Remélem legközelebb sikerül meghalnod! ???? egy őszinte, kemény dráma, ami hiteles képet fest a 21. századi tizenévesekről, de tévedés ne essék: nem csak ennek a korosztálynak szól a történet. több»
 
A ’Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)’ egy bátor próbálkozás, de nem hibamentes. Habár a filmet thrillerként reklámozták sajnos a feszültség nagyon hiányzik belőle, cserébe kapunk egy jól sikerült tini drámát. több»
 
Felnőttet játszó, mégis érzelmileg fejletlen kamaszok, elérhetetlen szülők, első szerelmek, külsőségek, bántó szavak, összetört bizalom és menekülés a halálba… Ezt a történetet meséli a magyar tinifilm, amely legalább annyira szól a szülőknek, mint a kamaszoknak. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.