Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (2018)

Remélem legközelebb sikerül meghalnod
Filmadatlap
 
24
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
4
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 15.
Fajsúlyos film lenne a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)?

Nagyon vártam Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjét (valójában minden olyan rendezőnek várom a filmjét, aki korábban közreműködött a Terápiában), de a Remélem legközelebb… még ráadásul olyan témát is dolgoz fel, ami napjainkban igen aktuális, így különösen sokat vártam tőle. Iskolai zaklatás mindig is létezett: bántják a duci lányt, megalázzák a szemüveges srácot…a különbség csak annyi, hogy eddig legalább az arcát adta a zaklató a tettéhez (itt kell hozzátennem, hogy a zaklató is egy fél pillanat alatt válhat zaklatottá, ha mondjuk elválnak a szülei vagy csak tegyük fel, nem olyan menő butikokból öltözik, mint a többiek). Az internet világában már a nevedet sem kell adni egy-egy negatív k... több»

 
Keiichi Tsuchiya   2018. 09. 14.

először is gratulálok Schwechtje Mihály rendezői bemutatkozásához, szerintem ezzel a filmmel le tudta tenni az erős alapokat, és kíváncsivá tett, mivel rukkol elő legközelebb. A film témája érdekes, aktuális és engem személy szerint meg tudott érinteni, csak attól tartok, sokkal kevesebben fognak rá jegyet váltani, mint kéne. Én mindenesetre megtettem, támogassátok a fiatal magyar filmeseket Ti is! :)


 
Alphik   2018. 09. 13.

Súlyos dráma lett, és bár nem vagyok már tizenhat, nagyon igaznak érzem a film minden gesztusát. Rám nagy hatással volt, nem igazán jutottam szóhoz néhány jelenet láttán, a végén viszont, ha nem is mosollyal az arcomon (érteni fogjátok) de büszkeséggel jöttem ki a moziból, mert sajnáltam volna, ha lemaradok erről a produkcióról. Gratulálok az alkotóknak, megelőlegezem az öt csillagot.

 
majkymi   2018. 07. 27.

Én csípek minden ilyen témát, szerintem fontos, hogy megpróbáljuk megérteni a fiatalokat. Ez a film egy jó kísérletet tesz arra, és van hozzá elég jó ahhoz, hogy ízlés kérdése legyen mindezt eldönteni.

 
Rajkó   2018. 06. 14.

Ritkán mondom ezt, de általában én a magyar gyártású filmektől nem sokat várok. Ez most nálam egészen betalált. Bár fenntartom azt az állításomat, hogy a magyar színészek közül még mindig túl kevesen vannak, akik nem valami teátrális alakítást hoznak egy filmben. De ettől függetlenül ez a sztori jól van összerakva, és szerintem már csak ezért érdemes megnézni.

Herr Szilvia
Csúcs Olívia
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Lénárt Judit
Herr Szilvia
Rácz Dávid
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Rácz Dávid
 
A Remélem legközelebb sikerül meghalnod! ???? egy őszinte, kemény dráma, ami hiteles képet fest a 21. századi tizenévesekről, de tévedés ne essék: nem csak ennek a korosztálynak szól a történet. több»
 
A ’Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)’ egy bátor próbálkozás, de nem hibamentes. Habár a filmet thrillerként reklámozták sajnos a feszültség nagyon hiányzik belőle, cserébe kapunk egy jól sikerült tini drámát. több»
 
Felnőttet játszó, mégis érzelmileg fejletlen kamaszok, elérhetetlen szülők, első szerelmek, külsőségek, bántó szavak, összetört bizalom és menekülés a halálba… Ezt a történetet meséli a magyar tinifilm, amely legalább annyira szól a szülőknek, mint a kamaszoknak. több»
 

A film címe egy valós eseményből ered, amelyet egy iskolatársa írt ki egy öngyilkosságot elkövető lány közösségi oldalára. (másodjára sajnos sikerrel is járt a lány). Scwechtje ezt azért tartotta fontosnak, hogy a nézők érezzék, ez bárkivel megtörténhet a közvetlen környezetünkben is.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A kamasz szereplők legtöbbjét a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatosai közül válogatták ki.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az eredeti tervek szerint egy japán anime is bekerült volna a filmbe, ám a forgalmazó végül nem adta meg a jogokat, mert megtudták, hogy a filmben öngyilkosság történik, s Japánban amúgy is magas az öngyilkosságok száma.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.