Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (2018)

Remélem legközelebb sikerül meghalnod
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
8
Képek
3
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

legújabb vélemény

0

Többet ki kellett volna hozni ebből az anyagból. Súlytalan és kissé jellegtelen lett az egész. Sajnálom, mert olyan jól indult. Egy azonban biztos, ennyire őrült és beteg ez a világ, és ez szomorú.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 15.

1
Fajsúlyos film lenne a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)?

Nagyon vártam Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjét (valójában minden olyan rendezőnek várom a filmjét, aki korábban közreműködött a Terápiában), de a Remélem legközelebb… még ráadásul olyan témát is dolgoz fel, ami napjainkban igen aktuális, így k... teljes kritika»


 
indingo   2019. 09. 03.

0

Érdekes témát feszeget a film. Ami picit zavart az a vége. SPOILER A kiscsaj abban a tudatban van, hogy a tanárával volt viszonya és ő árulta el.

 
TomÁcs   2019. 09. 20.

0

Élvezetes magyar film. A története elég aktuális, már nem a tanár-diák viszony miatt, hanem az internet okozta veszélyek miatt.

 
elekm90   2020. 10. 14.

1

A jó kritikák ellenére tartottam attól, hogy csalódni fogok a filmben, de szerencsére végül pozitívan csalódtam :). Nélkülözte a már sokszor tapasztalt "túltolt" jeleneteket, teljesen reálisan mutatta be a mai fiatalokat. A színészek is rendben volta... több»

 
VvV   2019. 10. 27.

0

Mély mondanivalóval rendelkező, igényes film. A költségvetése nem túl nagy, de mégis egy jó filmet sikerült összerakniuk a készítőknek.

 
Lonka   2020. 09. 19.

0

Akarom hinni, hogy nem ennyire beteg a világ, de vannak kétségeim. A történet kicsit egysíkú, nincs benne mélység ezért csak három csillag.

Galéria (8)

Herr Szilvia
Csúcs Olívia
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Lénárt Judit
Herr Szilvia
Rácz Dávid
Herr Szilvia
Herr Szilvia
Rácz Dávid

Videók (3)

A film 20 878 096 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 17 477 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film címe egy valós eseményből ered, amelyet egy iskolatársa írt ki egy öngyilkosságot elkövető lány közösségi oldalára. (Másodjára sajnos sikerrel is járt a lány). Scwechtje ezt azért tartotta fontosnak, hogy a nézők érezzék, ez bárkivel megtörténhet a közvetlen környezetünkben is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kamasz szereplők legtöbbjét a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatosai közül válogatták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint egy japán anime is bekerült volna a filmbe, ám a forgalmazó végül nem adta meg a jogokat, mert megtudták, hogy a filmben öngyilkosság történik, s Japánban amúgy is magas az öngyilkosságok száma.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült.

(hp )
 

Schwechtje Mihály pályájának kezdetén kisjátékfilmekkel szerzett tapasztalatot, de direktorként az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában is közreműködött.

(hp )
 

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) az első magyar tini thriller.

(hp )
 

Ez Schwechtje Mihály első játékfilmje.

(hp )
 

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) világpremierje az 'A' kategóriás montreali filmfesztiválon volt.

(hp )
 

A filmbemutató felvezetéseképp készült egy animációs teaser a Fran Palermo zenéjével. A film manga cselekményszálához illeszkedő anime máris elérte első sikerét: a klip versenyben lesz a Berlin Video Music Awards-on, amely a műfaj egyik legelismertebb díjátadója. A klip a legjobb animáció kategóriában versenyez. A videoklip fesztivált május 23-26-a között rendezik meg, a klip itt tekinthető meg. A klip rendezője szintén Schwechtje Mihály, az animáció Bera Nándor munkája, operatőr Herbai Máté, vágó Kővári Szabolcs, colorist Bognár Szandra (Studio Lamb), grafika Nagy Gergő és Bodonyi Gyula. (Vertigo)

(hp )
 
A Remélem legközelebb sikerül meghalnod! ???? egy őszinte, kemény dráma, ami hiteles képet fest a 21. századi tizenévesekről, de tévedés ne essék: nem csak ennek a korosztálynak szól a történet. több»
 
A ’Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)’ egy bátor próbálkozás, de nem hibamentes. Habár a filmet thrillerként reklámozták sajnos a feszültség nagyon hiányzik belőle, cserébe kapunk egy jól sikerült tini drámát. több»
 
Felnőttet játszó, mégis érzelmileg fejletlen kamaszok, elérhetetlen szülők, első szerelmek, külsőségek, bántó szavak, összetört bizalom és menekülés a halálba… Ezt a történetet meséli a magyar tinifilm, amely legalább annyira szól a szülőknek, mint a kamaszoknak. több»