Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Rossz versek (2018)

Rossz versek
Filmadatlap
 
25
Szereplők
15
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Videók (2)

 
accattone   2021. 05. 08.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
Megáll az Idő VAN

Gothár Péter késő 80-as évekbeli filmjei jutottak eszembe a Rossz versekről. Csak míg Gothár először megtalálta a saját szerzői stílusát, és azután lett posztmodern Esterházy Péterrel együtt (Idő van, Tiszta Amerika), Reisz Gábornál ez fordítva törté... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

3

A hazai filmeket csak mi, magyarok érthetjük meg, annyira sajátos a kultúránk, szokásaink, gondolkozásunk. Egy kifejezetten jó mozifilm, amit sokunknak meg kellene nézni, és utána egynémely dolgainkat átértékelni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 02.

a nap véleménye

1
Amikor a múltad beköszön, s küld egy jobb horgot a hasadba

4 évvel a VAN (valami furcsa és megmagyarázhatatlan) sikere után Reisz Gábor új filmjével egy időutazásra invitál minket, hogy választ kapjon/kapjunk arra a kérdésre: itt állok harminc valahány évesen, de tulajdonképpen hol is rontottam el az eddigi ... teljes kritika»

 
elekm90   2020. 04. 19.

1

Reisz Gábor filmje sok mindenben hasonlított előző alkotására (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan), de annál rosszabb. Tök jó ötletek és képi megoldások vannak benne, de ha a filmet egészében, és nem jelenetekre lebontva nézem, akkor nagyon kev... több»

 
indingo   2018. 12. 31.

0

Aki egy nagyon kerek történetű és kompakt filmre vágyik az ne ezt nézze meg, aki viszont szereti a különleges filmeket annak mindenképpen ajánlom. Hihetetlenül egyedi a humora, szókimondó és nyers.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

0

Ez egy nagyon jó kis film. Egészen különleges a humora. Ki kell emelni a fiatal színészeket, nagyon jók voltak.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

0

Rossz veresek, de jó történet. Izgalmas átkötések vannak a filmben, remekül hozza a retro hangulatot. Imádtam a plakát lefejelős részeket.

A film összbevétele 264 307 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 17 023 225 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 463 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Reisz Gábor a VAN cannes-i bemutatója után lehetőséget kapott, hogy részt vegyen a Cinéfondation Residence programban, így 5 hónapig dolgozott Párizsban a Rossz versek forgatókönyvén.

(hp)
 

A film egyetlen jelentét sem forgatták stúdióban.

(hp)
 

A stáb közel 120 helyszínen forgatott. Budapest mellett a Balaton partján, valamint Párizsban is megfordult a stáb.

(hp)
 

A Filmalap 230 millió forinttal támogatta produkciót.

(hp)
 

A Rossz versek a Proton Cinema, a Les Films du Balibari és az RTL Klub koprodukciójában készült.

(hp)
 
Reisz Gábor minden bizonnyal feltalálta az önéletrajzot mint filmes műfajt. Nem, nem az életrajzi filmet (biopic) találta fel, azzal Dunát lehetne rekeszteni, hanem az önelemző lírát, a szubjektív naplót nagyjátékfilmen. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
A Rossz versek tulajdonképpen a gyerek- és fiatalkort, egy szakítást, a rég- és közelmúltat feldolgozni igyekvő önterápiás film, amelyben sokan megtalálhatják azokat az elemeket, amelyekkel küzdöttek vagy még mindig küzdenek az életük során. több»
 
Reisz Gábor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után újabb kultgyanús filmet rendezett. A Rossz versek még személyesebb, még játékosabb, és ugyanolyan vicces, mint a VAN volt. több»