Rossz versek

Miután barátnője, Anna, aki éppen Párizsban tölti ösztöndíjas éveit, szakít vele, Tamás élete darabjaira hullik. A harmincas évei elején járó férfi a múltba merülve próbálja meg feldolgozni a veszteséget. Az elvesztett szerelmen és a múlton való töprengés közben Tamás keserű megállapítást tesz… Több

Rendező: Reisz Gábor
Forgatókönyvíró: Reisz Gábor
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2018.12.27. | Filmio (2023.05.04.)

2023.08.02 kabel

Velős

Ez egy ízig-vérig magyar film egy srác útkereséséről. A film ugyanakkor túl megy ezen, és egy egyedi vizuális világgal mutatja be sztoriját rengeteg olyan jeleneten keresztül, melyek mindenki számára ismerősek lehetnek, és a magyar néplélek mibenlétét fontolgatják. Reisz Gábor alakítása, bár nem tökéletes, mégis természetes és pont emiatt üt akkorát. De a film nem csak random jelenetek egymásutánisága, a történet nagyon szépen építkezik egy bizonyos irányba, melynek konklúziója érzelmes és mellbevágó. Ritka, hogy egy film hangulata és története egyaránt okos és szépen kivitelezett, és ilyen erős kulturális eszközökkel játszik. Ugyanakkor nem véletlenszerű, van egy üzenete, és hősünk döntéseket hoz, melyek izgalmasak, és bár a stílus keretein belül maradnak, mégis kíváncsiak vagyunk kivitelezésükre. Bár karaktereink viszonylag depresszív világban élnek, mindig magyaros módon meglátjuk a börleszk humort mindennapjaikban. A nagyon kevés jól sikerült magyar filmek közé tartozik a Rossz versek, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan spirituális folytatása, mely egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak.

2021.05.08 accattone

a nap véleménye

Megáll az Idő VAN

Gothár Péter késő 80-as évekbeli filmjei jutottak eszembe a Rossz versekről. Csak míg Gothár először megtalálta a saját szerzői stílusát, és azután lett posztmodern Esterházy Péterrel együtt (Idő van, Tiszta Amerika), Reisz Gábornál ez fordítva törté... Teljes kritika

2020.11.15 Discidium Mentis

A hazai filmeket csak mi, magyarok érthetjük meg, annyira sajátos a kultúránk, szokásaink, gondolkozásunk. Egy kifejezetten jó mozifilm, amit sokunknak meg kellene nézni, és utána egynémely dolgainkat átértékelni.

2019.01.02 ArpiHajdu és Réci

a nap véleménye

Amikor a múltad beköszön, s küld egy jobb horgot a hasadba

4 évvel a VAN (valami furcsa és megmagyarázhatatlan) sikere után Reisz Gábor új filmjével egy időutazásra invitál minket, hogy választ kapjon/kapjunk arra a kérdésre: itt állok harminc valahány évesen, de tulajdonképpen hol is rontottam el az eddigi ... Teljes kritika

2018.12.31 indingo

Aki egy nagyon kerek történetű és kompakt filmre vágyik az ne ezt nézze meg, aki viszont szereti a különleges filmeket annak mindenképpen ajánlom. Hihetetlenül egyedi a humora, szókimondó és nyers.

A film összbevétele 264 307 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 17 023 225 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 463 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Reisz Gábor a VAN cannes-i bemutatója után lehetőséget kapott, hogy részt vegyen a Cinéfondation Residence programban, így 5 hónapig dolgozott Párizsban a Rossz versek forgatókönyvén.Szerző: hp

A film egyetlen jelentét sem forgatták stúdióban. Szerző: hp

A stáb közel 120 helyszínen forgatott. Budapest mellett a Balaton partján, valamint Párizsban is megfordult a stáb. Szerző: hp

A Filmalap 230 millió forinttal támogatta produkciót. Szerző: hp

(2019. 02. 15.)
Csirkék és levendulák
Reisz Gábor minden bizonnyal feltalálta az önéletrajzot mint filmes műfajt. Nem, nem az életrajzi filmet (biopic) találta fel, azzal Dunát lehetne rekeszteni, hanem az önelemző lírát, a szubjektív naplót nagyjátékfilmen. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. Több

Értékelés: 9/10
(2019. 02. 15.)
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan a szakításban
A Rossz versek tulajdonképpen a gyerek- és fiatalkort, egy szakítást, a rég- és közelmúltat feldolgozni igyekvő önterápiás film, amelyben sokan megtalálhatják azokat az elemeket, amelyekkel küzdöttek vagy még mindig küzdenek az életük során. Több

Értékelés: 9/10
(2018. 12. 30.)
Reisz Gábor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után újabb kultgyanús filmet rendezett. A Rossz versek még személyesebb, még játékosabb, és ugyanolyan vicces, mint a VAN volt. Több

(2019. 01. 19.)
A Rossz versek bravúros filmes eszközökkel operáló közönségfilm amely remekül találja meg a közös hangot a fiatal felnőttek generációjával. Több

Értékelés: 8.1/10
(2020. 04. 02.)
Érdemes erre a filmre kattintanunk a héten, ha egy kicsit alá akarunk merülni az emlékezés bugyraiba, és szívesen nekiindulnánk egy önelemző utazásnak, ha már valódi utazás elég kilátástalan mostanság. Több