Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Rossz versek (2018)

Rossz versek
Filmadatlap
 
25
Szereplők
14
Vélemények
5
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

legújabb vélemény

0

A hazai filmeket csak mi, magyarok érthetjük meg, annyira sajátos a kultúránk, szokásaink, gondolkozásunk. Egy kifejezetten jó mozifilm, amit sokunknak meg kellene nézni, és utána egynémely dolgainkat átértékelni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 02.

a nap véleménye

1
Amikor a múltad beköszön, s küld egy jobb horgot a hasadba

4 évvel a VAN (valami furcsa és megmagyarázhatatlan) sikere után Reisz Gábor új filmjével egy időutazásra invitál minket, hogy választ kapjon/kapjunk arra a kérdésre: itt állok harminc valahány évesen, de tulajdonképpen hol is rontottam el az eddigi ... teljes kritika»


 
indingo   2018. 12. 31.

0

Aki egy nagyon kerek történetű és kompakt filmre vágyik az ne ezt nézze meg, aki viszont szereti a különleges filmeket annak mindenképpen ajánlom. Hihetetlenül egyedi a humora, szókimondó és nyers.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

0

Ez egy nagyon jó kis film. Egészen különleges a humora. Ki kell emelni a fiatal színészeket, nagyon jók voltak.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

0

Rossz veresek, de jó történet. Izgalmas átkötések vannak a filmben, remekül hozza a retro hangulatot. Imádtam a plakát lefejelős részeket.

 
elekm90   2020. 04. 19.

0

Reisz Gábor filmje sok mindenben hasonlított előző alkotására (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan), de annál rosszabb. Tök jó ötletek és képi megoldások vannak benne, de ha a filmet egészében és nem jelenetekre lebontva nézem, akkor nagyon kevé... több»

 
Lonka   2019. 08. 16.

0

Nagyon jó kis film egy az egyben hozz a a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan agyament stílusát. Csak ajánlani tudom.

Galéria (5)

Videók (2)

A film összbevétele 264 307 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 17 023 225 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 463 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Reisz Gábor a VAN cannes-i bemutatója után lehetőséget kapott, hogy részt vegyen a Cinéfondation Residence programban, így 5 hónapig dolgozott Párizsban a Rossz versek forgatókönyvén.

(hp )
 

A film egyetlen jelentét sem forgatták stúdióban.

(hp )
 

A stáb közel 120 helyszínen forgatott. Budapest mellett a Balaton partján valamint Párizsban is megfordult a stáb.

(hp )
 

A Filmalap 230 millió forinttal támogatta produkciót.

(hp )
 

A Rossz versek a Proton Cinema, a Les Films du Balibari és az RTL Klub koprodukciójában készült.

(hp )
 

Az operatőrök számos kameratípussal dolgoztak. Egyes jelenteteket iPhone-nal és DV kamerával rögzítettek, de forgattak 16-os és 35-ös, valamint 8 mm-es filmre is.

(hp )
 

Reisz Gábor egy személyben írta és rendezte a filmet, melynek ő a főszereplője is.

(hp )
 

Reisz Gábor második egészestés filmje.

(hp )
 

A filmet 55 napig forgatták.

(hp )
 
Reisz Gábor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után újabb kultgyanús filmet rendezett. A Rossz versek még személyesebb, még játékosabb, és ugyanolyan vicces, mint a VAN volt. több»
 
A Rossz versek bravúros filmes eszközökkel operáló közönségfilm amely remekül találja meg a közös hangot a fiatal felnőttek generációjával. több»
 
A Rossz versek tulajdonképpen a gyerek- és fiatalkort, egy szakítást, a rég- és közelmúltat feldolgozni igyekvő önterápiás film, amelyben sokan megtalálhatják azokat az elemeket, amelyekkel küzdöttek vagy még mindig küzdenek az életük során. több»