Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78
Filmadatlap
 
25
Szereplők
13
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Vélemények: Rossz versek (2018)

 
elekm90   2020. 04. 19.

legújabb vélemény

Reisz Gábor filmje sok mindenben hasonlított előző alkotására (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan), de annál rosszabb. Tök jó ötletek és képi megoldások vannak benne, de ha a filmet egészében és nem jelenetekre lebontva nézem, akkor nagyon kevés a történet (és kicsit izzadtságszagú, mivel annak is nagy részét már láttuk a "Van..."-ban).

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 02.

a nap véleménye

Amikor a múltad beköszön, s küld egy jobb horgot a hasadba

4 évvel a VAN (valami furcsa és megmagyarázhatatlan) sikere után Reisz Gábor új filmjével egy időutazásra invitál minket, hogy választ kapjon/kapjunk arra a kérdésre: itt állok harminc valahány évesen, de tulajdonképpen hol is rontottam el az eddigi életemet? A film főszereplőjével Merthner Tamással (akinek a bőrébe a filmet író és dirigáló Reisz bújt bele) szakít a barátnője franciaországi tartózkodásuk alatt, a srác visszatér Budapestre, s elkezd keresgélni a múltjában. Leginkább arra kíváncsi, minek köszönhetően nem működtek az eddigi kapcsolatai kissrác korától egészen a filmbéli jelenig. Felidéz dolgokat (pl. iskolai kalandok), visszaemlékszik a rendszerváltás követő évekre, az első garázszenekarban véghezvitt szárnypróbálgatásokra, hogy csak néhány példát említsünk. Ahogy minden ember, ő is oly’ sok minden szeretett volna lenni: festő, vízilabdázó, zenész, de leginkább: szerelmes. De mi van akkor, ha a szerelem valójában csak akkor létezik, ha már nincs? Tinédzserként még könnyen lehet, hogy nem is egy lányba/fiúba lesz szerelmes az ember, hanem magába az érzésbe, abba a bizonyos „aföldfelettlebegős” feelingbe zuhanunk bele, de normális-e az, ha ez 30 éves korunkra sem változik? Ha a fenti kis szinopszist valaki elolvassa, legyinthetne annyival az egészre, hogy „hát ez nem valami nagy sztori, mitől lenne ez a film jobb/több bármely más szakítós filmnél”, na meg „intellekt... több»


 
indingo   2018. 12. 31.

Aki egy nagyon kerek történetű és kompakt filmre vágyik az ne ezt nézze meg, aki viszont szereti a különleges filmeket annak mindenképpen ajánlom. Hihetetlenül egyedi a humora, szókimondó és nyers.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

Ez egy nagyon jó kis film. Egészen különleges a humora. Ki kell emelni a fiatal színészeket, nagyon jók voltak.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

Rossz veresek, de jó történet. Izgalmas átkötések vannak a filmben, remekül hozza a retro hangulatot. Imádtam a plakát lefejelős részeket.

 
Lonka   2019. 08. 16.

Nagyon jó kis film egy az egyben hozz a a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan agyament stílusát. Csak ajánlani tudom.

 
Timcsi   2019. 01. 26.

Imádtam a film kreativitását és hogy nem akart megfelelni a szabályoknak.

 
Greeta   2019. 07. 27.

Nagyon bírtam a film retro hangulatát. Az apuka kalandja a fenyőfával zseniális volt. A zenéket is tök jól rakták össze.

 
petraszab   2019. 05. 04.

Elképesztően gazdag film, sokkal többről szól mint az elsőre tűnik. A burkolt utalások, visszaemlékezések és átkötések mesterien vannak megoldva.

 
Král   2018. 12. 18.

Itt az év magyar filmje!

Már a Van Valami... is egy elég nagy mértekben személyes alkotás volt, de Reisz Gábor új filmje, a Rossz Versek szinte 100%-ban az. És bár sok hasonlóságot lehet felfedezni a két mozi között, ez egyáltalán nem egy "önremake" lett. Míg a VAN, a figura nagyvilághoz való viszonyulásáról és viszonyáról szólt, addig a Rossz Versek már teljes mértékben egy intim és nagyon személyes, az emlékekre, valamint az azok megbízhatatlanságára épülő, játékos önboncolgatás. Ahol a múlt és a jelen sokszor összefolyik. És ezzel a módszerrel, a film kap egy nagyon üde és jó tempót, ami a zseniális nyitánytól, egészen a szép és visszafogott lezárásig ki is tart. Mindeközben a néző baromira jól szórakozik. A poénok, csak úgy mint a VAN-nál, itt is nagyon jókat szólnak,a dialógusok fantasztikusak megint és ami a zenét illeti, a VAN Filmzenekar ismét fülbemászó dallamokat kapunk amik baromi jó érzékkel váltják egymást. Összegezve tehát tényleg ez lett szerintem az év legjobb magyar filmje, igazából kérdés nélkül. Sokszor katartikus élmény, valamikor nagyon érzéki, máshol pedig a sok poén ellenére nagy gyomrosokat is tud adni. Szóval kettőből kettő Reisz Gabi mérlege eddig, aztán majd meglátjuk hogyan tovább innen.

 
lauralaura   2019. 02. 05.

Én nagyon szerettem!! Vicces volt és megható is és olyan minden volt benne.

 
bbozsi   2019. 11. 16.

Szuper, hogy volt rá pénz, annyi jó ötletet lehetett megcsinálni, hogy emiatt nagyon szórakoztató nézni az egészet. Ismerős és igaz helyzetek jól kigondolva, megszerkesztve, megcsinálva, de a soruk összességében picit nekem céltalan.

 
Katalin Csángó   2020. 03. 11.

Majdnem minimal

Egyetlen előttem ejtett hozzászólásnak (12 db) sem mondok ellent. Egyetértek, és találón kimondják, amit gondolok. (A "hivatalos kritikák semmitmondók.) Kedves, vicces, bájos, eredeti - de a film közepéig sem értem, amikor már csak nagyobb ugrásokkal tudtam tovább nézni. A közepe felé leálltam, mert a monotonitást nem bírtam tovább. Ekkor derült csak ki igazán, hogy éppen ez volt a legalkalmasabb eszköz arra, hogy rám kényszerítse a szemléletét. (A saját valóságomba épült be a film által súlykolt nézőpont - még ha csak rövid ideig is, de intenzíven: monoton, mert nem differenciál, a poénokért él, a tartalom másodlagos.)

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.