Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91
Filmadatlap
 
25
Szereplők
12
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Vélemények: Rossz versek (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 12. 31.

Aki egy nagyon kerek történetű és kompakt filmre vágyik az ne ezt nézze meg, aki viszont szereti a különleges filmeket annak mindenképpen ajánlom. Hihetetlenül egyedi a humora, szókimondó és nyers.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 02.
Amikor a múltad beköszön, s küld egy jobb horgot a hasadba

4 évvel a VAN (valami furcsa és megmagyarázhatatlan) sikere után Reisz Gábor új filmjével egy időutazásra invitál minket, hogy választ kapjon/kapjunk arra a kérdésre: itt állok harminc valahány évesen, de tulajdonképpen hol is rontottam el az eddigi életemet? A film főszereplőjével Merthner Tamással (akinek a bőrébe a filmet író és dirigáló Reisz bújt bele) szakít a barátnője franciaországi tartózkodásuk alatt, a srác visszatér Budapestre, s elkezd keresgélni a múltjában. Leginkább arra kíváncsi, minek köszönhetően nem működtek az eddigi kapcsolatai kissrác korától egészen a filmbéli jelenig. Felidéz dolgokat (pl. iskolai kalandok), visszaemlékszik a rendszerváltás követő évekre, az első gar... több»


 
Szilonka   2019. 08. 06.

Ez egy nagyon jó kis film. Egészen különleges a humora. Ki kell emelni a fiatal színészeket, nagyon jók voltak.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

Rossz veresek, de jó történet. Izgalmas átkötések vannak a filmben, remekül hozza a retro hangulatot. Imádtam a plakát lefejelős részeket.

 
Hakker   2019. 10. 17.

Remek film. Ennél a filmnél minden feltétel össszeállt. A legjobban a film képvilágát tudnám kiemelni, mert az egysterűen fenomenális volt, utoljára ilyen remek vágásokat a Hukkle című magyar filmben láttam. A történet életszerűsége volt a második kellemes meglepetés számomra.

 
Lonka   2019. 08. 16.

Nagyon jó kis film egy az egyben hozz a a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan agyament stílusát. Csak ajánlani tudom.

 
Timcsi   2019. 01. 26.

Imádtam a film kreativitását és hogy nem akart megfelelni a szabályoknak.

 
Greeta   2019. 07. 27.

Nagyon bírtam a film retro hangulatát. Az apuka kalandja a fenyőfával zseniális volt. A zenéket is tök jól rakták össze.

 
petraszab   2019. 05. 04.

Elképesztően gazdag film, sokkal többről szól mint az elsőre tűnik. A burkolt utalások, visszaemlékezések és átkötések mesterien vannak megoldva.

 
lauralaura   2019. 02. 05.

Én nagyon szerettem!! Vicces volt és megható is és olyan minden volt benne.

 
bbozsi   2019. 11. 16.

Szuper, hogy volt rá pénz, annyi jó ötletet lehetett megcsinálni, hogy emiatt nagyon szórakoztató nézni az egészet. Ismerős és igaz helyzetek jól kigondolva, megszerkesztve, megcsinálva, de a soruk összességében picit nekem céltalan.

 
Král   2018. 12. 18.
Itt az év magyar filmje!

Már a Van Valami... is egy elég nagy mértekben személyes alkotás volt, de Reisz Gábor új filmje, a Rossz Versek szinte 100%-ban az. És bár sok hasonlóságot lehet felfedezni a két mozi között, ez egyáltalán nem egy "önremake" lett. Míg a VAN, a figura nagyvilághoz való viszonyulásáról és viszonyáról szólt, addig a Rossz Versek már teljes mértékben egy intim és nagyon személyes, az emlékekre, valamint az azok megbízhatatlanságára épülő, játékos önboncolgatás. Ahol a múlt és a jelen sokszor összefolyik. És ezzel a módszerrel, a film kap egy nagyon üde és jó tempót, ami a zseniális nyitánytól, egészen a szép és visszafogott lezárásig ki is tart. Mindeközben a néző baromira jól szórakozik. A poénok, csak úgy mint a VAN-nál, itt is nagyon jókat szólnak,a dialógusok fantasztikusak megint és ami a zenét illeti, a VAN Filmzenekar ismét fülbemászó dallamokat kapunk amik baromi jó érzékkel váltják egymást. Összegezve tehát tényleg ez lett szerintem az év legjobb magyar filmje, igazából kérdés nélkül. Sokszor katartikus élmény, valamikor nagyon érzéki, máshol pedig a sok poén ellenére nagy gyomrosokat is tud adni. Szóval kettőből kettő Reisz Gabi mérlege eddig, aztán majd meglátjuk hogyan tovább innen.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.