Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
85%

Élősködők (2019)

Gisaengchung
Filmadatlap
 
27
Szereplők
36
Vélemények
27
Képek
4
Videók

Galéria (27)

Videók (4)

 
Rea387147   2021. 05. 03.

legújabb vélemény

0
IMÁDOM! (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

Nagyon megfogja az embert ez a film, már a legelejétől fogva. A magyar szinkronhangok is passzolnak nagyrészt, és egyáltalán nem zavaró. Mindkét nyelven élvezhető, koreaiul és magyar szinkronhanggal egyaránt. A cselekményszálak tökéletesen összekapcsolódnak és egyben figyelemre méltó. A filmzene egyszerre dramatikus, mégis hátborzongatóan király. A szereplőválogatás is remek. A fő és mellékszerepek is úgyszint. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet.

 
Teemeah   2020. 02. 05.

a nap véleménye

2
Zseniális felépítés, mellbevágó csavar

Ez egy olyan film, amely sokáig a nézővel tud maradni a megtekintés után is. Napokkal, hetekkel később is eszedbe jutnak jelenetek. Beülsz úgy, hogy na, ez is egy Oscar-jelölt uncsi művészfilm, aztán kijössz úgy, hogy "azt a leborult szivarvégit". Ez... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2020. 02. 11.

5

Még most sem tudom elhinni, hogy egy ilyen dél-koreai sz.r kapta a legjobb film díját a Joker helyett. A mondanivaló annyiban kimerül, hogy vannak szegények és gazdagok, és micsoda különbségek vannak közöttük. Húha, megdöbbentő, igaz? Közel sincs ann... több»

2
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 23.

a nap véleménye

1
Nem félünk a gazdagtól

Amikor az emberfiának lehetősége van megnézni egy Arany Pálma-díjjal jutalmazott filmet, akkor óhatatlanul is befurakszik némi aggodalom az előzetes kíváncsiságba. Most akkor egy elvont, művészfilmes köntösbe oltott, nagyon komoly témáról szóló alkot... teljes kritika»

1
 
indingo   2019. 11. 16.

0

Szerintem még sosem láttam korábban koreai filmet. Az elején szokni kellett a nyelvet. A története nagyon erős, van benne egy kis humor, de inkább a drámaiság kerül előtérbe. A hangulata eléggé nyomasztó.

 
Berto49   2019. 09. 16.

0
Szegények és gazdagok

Nem ismerem a fesztiválon bemutatott filmeket, de abban biztos vagyok, hogy ennél akadt sokkal jobb film is, amit díjazhattak volna. Maró társadalmi szatíraként indult, végletesen túlrajzolt karakterekkel, aztán átváltott teljesen más műfajra, amely nem tett jót az egész filmnek. A kertben megtartott születésnapi ünnepség vérgőzös, kaszabolós slasherré változott. Ez sok nézőnek élvezetet jelent, de én nem tartozom közéjük. Az IMDb 8,5-ös értékelése az idők múlásával valószínűleg csökkenni fog, mert a „bezsebelt” Arany Pálma-díj erősen befolyásolta az értékelőket.

 
Szilonka   2020. 01. 29.

0

Utóbbi évek legegyedibb filmje, amit láttam, kíváncsi vagyok, hogy szerepel az Oscar-gálán.

A film összbevétele 165 422 541 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 85 895 147 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 597 600 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az élősködők történelmet írt a 2020-as Oscar gálán, nem angol nyelvű filmként nyerte el a legjobb filmnek járó elismerést. Emellett a legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb rendezés és legjobb nemzetközi játékfilm díját is elvitte.

(Teemeah)
 

Az HBO televíziós sorozatot tervez a film alapján, mely a filmben nem szereplő eseményeket mutatja be. (HollywoodReporter)

(Teemeah)
 

A Pak család félszuterénje a szegénynegyedben is épített díszlet volt, sőt körülötte a teljes környéket megépítették. Létező szöuli negyedről mintázták, még az építőkövekről is szilikonmintát vettek, hogy teljesen megfeleljen a valóságnak. (IndieWire, 2019)

(Teemeah)
 

A filmben szereplő gazdag ház teljes egészében újonnan épített, nyitott díszlet volt, amelyet CGI-jal egészítettek ki. A telket úgy választották ki, hogy a nap megfelelő szögből süssön az ablakokra. A ház berendezését, a specifikus blokkolóelemeket a történethez tervezték, és a kameramozgásokhoz igazították. Természetes fény használatára törekedtek, a ház belsejének hangulatát pedig meleg fényű volfrámégőkkel alakították ki. (IndieWire, 2019)

(Teemeah)
 

Bong Joon-ho rendező és a film egyik főszereplője, Song Kang-ho immáron negyedik alkalommal dolgozott együtt.

(hp)
 
Bong Joon-ho ennél jóval közönségbarátabb thrillert rendezett, amely ugyan egyetlenegy snittel hosszabb a kelleténél, de más hibát igazán nem tudunk felróni neki. több»
 
Bong Joon-ho ismét képes volt egy érdekfeszítő és rendkívül aktuális témát olyan szemlélettel feldolgozni, ami még nekünk, a világ másik felén is szolgálhat tanulságokkal. több»
 
Gyönyörűen megkomponált film az Élősködők, baromi erős mondanivalóval, kegyetlen valósággal, amiben megbúvik a perverzitás és a morbiditás. Néha megvillantja a szépséget, hogy aztán elárasszon minket a mocsokkal. Teljesen megérdemli, hogy elhalmozzák díjakkal és figyelemmel. több»