Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
96
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
27
Képek
4
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 23.
Nem félünk a gazdagtól

Amikor az emberfiának lehetősége van megnézni egy Arany Pálma-díjjal jutalmazott filmet, akkor óhatatlanul is befurakszik némi aggodalom az előzetes kíváncsiságba. Most akkor egy elvont, művészfilmes köntösbe oltott, nagyon komoly témáról szóló alkotást fogunk látni, melynek játékideje alsó hangon is bő két, két és fél óra? Nos, még ha az előbbi kérdésre csípőből vágnánk rá azt, hogy „köszönöm, én ezt inkább kihagyom”, érdemes jobban megvizsgálni azokat a filmeket, amelyek az elmúlt években hazavihették a cannes-i fődíjat. Merthogy egy nagyon markáns közös pontot fel lehet fedezni ezekben a művekben, s ehhez elég, ha az elmúlt öt évet vizsgáljuk. A francia Dheepan – Egy menekült története, a... több»

 
indingo   2019. 11. 16.

Szerintem még sosem láttam korábban koreai filmet. Az elején szokni kellett a nyelvet. A története nagyon erős, van benne egy kis humor de inkább a drámaiság kerül előtérbe. A hangulata eléggé nyomasztó.


 
Berto49   2019. 09. 16.
Szegények és gazdagok

Nem ismerem a fesztiválon bemutatott filmeket, de abban biztos vagyok, hogy ennél akadt sokkal jobb film is, amit díjazhattak volna. Maró társadalmi szatíraként indult, végletesen túlrajzolt karakterekkel, aztán átváltott teljesen más műfajra, amely nem tett jót az egész filmnek. A kertben megtartott születésnapi ünnepség vérgőzös, kaszabolós slasherré változott. Ez sok nézőnek élvezetet jelent, de én nem tartozok közéjük. Az IMDb 8,5-ös értékelése az idők múlásával valószínűleg csökkenni fog, mert a „bezsebelt” Arany Pálma-díj erősen befolyásolta az értékelőket.

 
TomÁcs   2019. 11. 18.

Érdekes, bár kicsit beteg történet volt. Nem mindennapi a story, sok fordulat és meglepetés van benne. Már várom mikor filmesítik meg az amerikaiak.

 
VvV   2019. 12. 06.

Nem semmi film volt az biztos. Engem meglepett a története, nem vártam ezt a végkifejletet. A story magával ragadó.

 
Bong Joon-ho ennél jóval közönségbarátabb thrillert rendezett, amely ugyan egyetlenegy snittel hosszabb a kelleténél, de más hibát igazán nem tudunk felróni neki. több»
 
Az Élősködők valóban egy elég erős film lett, mely olyan egyedi feldolgozásban jeleníti meg a gazdag és szegény közötti egyre nagyobb szakadékot globális szinten, melyre kevés filmben volt példa. több»
 
Bátor, erőteljes alkotás lett a Paraziták, mely bár újat nem feltétlenül mond a társadalmi rétegek különbözősségeinek boncolgatásával, de ahogyan teszi azt, arra mindenképpen emlékezni fogunk. több»

A film összbevétele 93 003 469 dollár volt (imdb.com).

 

Bong Joon-ho rendező és a film egyik főszereplője, Song Kang-ho immáron negyedik alkalommal dolgozott együtt.

(hp)
 

A Müncheni Filmfesztiválon a rendező, Bong Joon-ho elmondta, hogy valójában nem szeret forgatókönyvet írni, és igen feszültté teszi őt az írás. Az Élősködők ötlete már 2015-ben felmerült benne, de végleges szkriptet három és fél hónap alatt írta meg.

(hp)
 

Bong Joon-ho és Kyung-Pyo Hong operatőr harmadik közös filmje.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.