Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
27
Képek
4
Videók
 
Mercy23   2020. 04. 19.

legújabb vélemény

Még moziba láttam. Elég érdekes film.. Nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban

 
TB   2020. 02. 05.

a nap véleménye

Zseniális felépítés, mellbevágó csavar

Ez egy olyan film, amely sokáig a nézővel tud maradni a megtekintés után is. Napokkal, hetekkel később is eszedbe jutnak jelenetek. Beülsz úgy, hogy na, ez is egy Oscar-jelölt uncsi művészfilm, aztán kijössz úgy, hogy "azt a leborult szivarvégit". Ez a film minden, csak nem unalmas, és nem is művészfilm. A koreaiak valahogy remekül tudják kombinálni a mély mondanivalót a felhőtlen szórakoztatással. Elkezdődik vígjátékként, sírva röhögsz a poénokon, aztán a film közepén úgy mellbe vág, olyan pofont ad, hogy arról koldulsz. Nem hiszel a szemednek, belenyom a kényelmes kis székedbe, úgy, hogy mindjárt nagyon kényelmetlen lesz, és csak bámulod az utolsó nagyjelenetet hitetlenkedve. És elkezd ka... több»


 
HETEDIK   2020. 02. 11.

Még most sem tudom elhinni hogy egy ilyen dél koreai szar kapta a legjobb film díját a Joker helyett. A mondanivaló annyiban kimerül hogy vannak szegények és gazdagok és micsoda különbségek vannak közöttük. Húha, megdöbbentő igaz?Közel sincs annyira jó film mint amennyire fel van hypeolva, erről meggyőződtem miután sikerült végig szenvednem.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 23.

a nap véleménye

Nem félünk a gazdagtól

Amikor az emberfiának lehetősége van megnézni egy Arany Pálma-díjjal jutalmazott filmet, akkor óhatatlanul is befurakszik némi aggodalom az előzetes kíváncsiságba. Most akkor egy elvont, művészfilmes köntösbe oltott, nagyon komoly témáról szóló alkotást fogunk látni, melynek játékideje alsó hangon is bő két, két és fél óra? Nos, még ha az előbbi kérdésre csípőből vágnánk rá azt, hogy „köszönöm, én ezt inkább kihagyom”, érdemes jobban megvizsgálni azokat a filmeket, amelyek az elmúlt években hazavihették a cannes-i fődíjat. Merthogy egy nagyon markáns közös pontot fel lehet fedezni ezekben a művekben, s ehhez elég, ha az elmúlt öt évet vizsgáljuk. A francia Dheepan – Egy menekült története, a... több»

1
 
indingo   2019. 11. 16.

Szerintem még sosem láttam korábban koreai filmet. Az elején szokni kellett a nyelvet. A története nagyon erős, van benne egy kis humor de inkább a drámaiság kerül előtérbe. A hangulata eléggé nyomasztó.

 
Bong Joon-ho ennél jóval közönségbarátabb thrillert rendezett, amely ugyan egyetlenegy snittel hosszabb a kelleténél, de más hibát igazán nem tudunk felróni neki. több»
 
Az Élősködők valóban egy elég erős film lett, mely olyan egyedi feldolgozásban jeleníti meg a gazdag és szegény közötti egyre nagyobb szakadékot globális szinten, melyre kevés filmben volt példa. több»
 
Bátor, erőteljes alkotás lett a Paraziták, mely bár újat nem feltétlenül mond a társadalmi rétegek különbözősségeinek boncolgatásával, de ahogyan teszi azt, arra mindenképpen emlékezni fogunk. több»

A film összbevétele 165 422 541 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 84 085 937 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 597 600 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az élősködők történelmet írt a 2020-as Oscar gálán, nem angol nyelvű filmként nyerte el a legjobb filmnek járó elismerést. Emellett a legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb rendezés és legjobb nemzetközi játékfilm díját is elvitte.

(TB)
 

Az HBO televíziós sorozatot tervez a film alapján, mely a filmben nem szereplő eseményeket mutatja be. (HollywoodReporter)

(TB)
 

A Pak család félszuterénje a szegénynegyedben is épített díszlet volt, sőt körülötte a teljes környéket megépítették. Létező szöuli negyedről mintázták, még az építőkövekről is szilikonmintát vettek, hogy teljesen megfeleljen a valóságnak. (IndieWire, 2019)

(TB)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.