Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
27
Képek
3
Videók
 
Berto49   2019. 09. 16.
Szegények és gazdagok

Nem ismerem a fesztiválon bemutatott filmeket, de abban biztos vagyok, hogy ennél akadt sokkal jobb film is, amit díjazhattak volna. Maró társadalmi szatíraként indult, végletesen túlrajzolt karakterekkel, aztán átváltott teljesen más műfajra, amely nem tett jót az egész filmnek. A kertben megtartott születésnapi ünnepség vérgőzös, kaszabolós slasherré változott. Ez sok nézőnek élvezetet jelent, de én nem tartozok közéjük. Az IMDb 8,5-ös értékelése az idők múlásával valószínűleg csökkenni fog, mert a „bezsebelt” Arany Pálma-díj erősen befolyásolta az értékelőket.

 
Milanman   2019. 09. 13.
Az ázsiai fekete humortól a gyomrossal felérő társadalomkritikáig

Cannes-ban Arany Pálmát nyerni nem kis fegyvertény. Dél-koreai filmként egészen unikális bravúr. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy elemeiben fekete komédiáról beszélünk, már-már történelmi. Az Élősködők annyiban vígjáték, hogy vannak benne olyan jelenetek, melyek megnevettetik a nézőt. Hol harsányan, hol kínunkban nevetünk, mosolygunk, de ez senkit se tévesszen meg, mert alapvetően itt kőkemény drámáról és társadalomkritikáról van szó elsősorban. Bong Joon-ho filmje a társadalom két végletén élő osztályok közötti kapcsolatoknak, az elképesztő szakadéknak, a közös nevezők megtalálási lehetetlenségeinek állít itt egyben mementót és görbe tükröt. A Kim család szegény, egy kicsi, az utcafront szi... több»

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.