Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
85%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
36
Vélemények
27
Képek
4
Videók

Vélemények: Élősködők (2019)

 
Rea387147   2021. 05. 03.

legújabb vélemény

0
IMÁDOM! (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

Nagyon megfogja az embert ez a film, már a legelejétől fogva. A magyar szinkronhangok is passzolnak nagyrészt, és egyáltalán nem zavaró. Mindkét nyelven élvezhető, koreaiul és magyar szinkronhanggal egyaránt. A cselekményszálak tökéletesen összekapcsolódnak és egyben figyelemre méltó. A filmzene egyszerre dramatikus, mégis hátborzongatóan király. A szereplőválogatás is remek. A fő és mellékszerepek is úgyszint. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet.

 
Teemeah   2020. 02. 05.

a nap véleménye

2
Zseniális felépítés, mellbevágó csavar

Ez egy olyan film, amely sokáig a nézővel tud maradni a megtekintés után is. Napokkal, hetekkel később is eszedbe jutnak jelenetek. Beülsz úgy, hogy na, ez is egy Oscar-jelölt uncsi művészfilm, aztán kijössz úgy, hogy "azt a leborult szivarvégit". Ez... teljes kritika»


 
7ETEDIK   2020. 02. 11.

5

Még most sem tudom elhinni, hogy egy ilyen dél-koreai sz.r kapta a legjobb film díját a Joker helyett. A mondanivaló annyiban kimerül, hogy vannak szegények és gazdagok, és micsoda különbségek vannak közöttük. Húha, megdöbbentő, igaz? Közel sincs ann... több»

2
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 23.

a nap véleménye

1
Nem félünk a gazdagtól

Amikor az emberfiának lehetősége van megnézni egy Arany Pálma-díjjal jutalmazott filmet, akkor óhatatlanul is befurakszik némi aggodalom az előzetes kíváncsiságba. Most akkor egy elvont, művészfilmes köntösbe oltott, nagyon komoly témáról szóló alkot... teljes kritika»

1
 
indingo   2019. 11. 16.

0

Szerintem még sosem láttam korábban koreai filmet. Az elején szokni kellett a nyelvet. A története nagyon erős, van benne egy kis humor, de inkább a drámaiság kerül előtérbe. A hangulata eléggé nyomasztó.

 
Berto49   2019. 09. 16.

0
Szegények és gazdagok

Nem ismerem a fesztiválon bemutatott filmeket, de abban biztos vagyok, hogy ennél akadt sokkal jobb film is, amit díjazhattak volna. Maró társadalmi szatíraként indult, végletesen túlrajzolt karakterekkel, aztán átváltott teljesen más műfajra, amely nem tett jót az egész filmnek. A kertben megtartott születésnapi ünnepség vérgőzös, kaszabolós slasherré változott. Ez sok nézőnek élvezetet jelent, de én nem tartozom közéjük. Az IMDb 8,5-ös értékelése az idők múlásával valószínűleg csökkenni fog, mert a „bezsebelt” Arany Pálma-díj erősen befolyásolta az értékelőket.

 
Szilonka   2020. 01. 29.

0

Utóbbi évek legegyedibb filmje, amit láttam, kíváncsi vagyok, hogy szerepel az Oscar-gálán.

 
Bazzzsi   2020. 10. 06.

0

Igazán erős történet volt, ahol nincs kiemelkedő karakter a filmben, de valahogy mégis beszippant a történet, és sodor magával.

 
TomÁcs   2020. 07. 20.

0

Érdekes, bár kicsit beteg történet volt. Nem mindennapi a sztori, sok fordulat és meglepetés van benne. Már várom, mikor filmesítik meg az amerikaiak.

 
elekm90   2019. 11. 07.

1

Nagy elvárásaim voltak a filmmel szemben az előzetes kritikák és díjak miatt, azonban ezeket is sikerült felülmúlnia. Bong Joon-ho mind rendezőként, mind forgatókönyvíróként rendkívülit alkotott, az Élősködök egészen egyedi módon remekül ötvözi a víg... több»

 
VvV   2019. 12. 06.

0

Nem semmi film volt az biztos. Engem meglepett a története, nem vártam ezt a végkifejletet. A story magával ragadó.

 
BoBamburg   2020. 04. 17.

0

Nem szoktam követni az Oscar eseményeket, sokszor nagyon felszínes filmek nyernek, ezért felkeltette az érdeklődésemet, mikor hallottam, hogy egy dél-koreai film nyert idén. Láttam már jó pár dél-koreai filmet, így tudom, hogy azok magasra teszik a m... több»

 
Milanman   2019. 09. 13.

1
Az ázsiai fekete humortól a gyomrossal felérő társadalomkritikáig

Cannes-ban Arany Pálmát nyerni nem kis fegyvertény. Dél-koreai filmként egészen unikális bravúr. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy elemeiben fekete komédiáról beszélünk, már-már történelmi. Az Élősködők annyiban vígjáték, hogy vannak benne olyan jelene... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 02. 08.

1

Merész történet, nem is igazán tudom műfajilag besorolni. Kőkemény társadalomkritika, krimi, thriller, kicsit vígjáték és kicsit szociológia tanulmány. Nyers, vad, eredeti, különös. Igazi filmélmény.

 
Lonka   2020. 02. 28.

0

Találó a cím és remek a történet is. Egyedi és különleges, hasonlót sem láttam még. Megérdemelte az Oscarokat.

 
petraszab   2020. 01. 05.

0

Szerintem az Oscart oda is lehet neki adni. Ütős és végig pörgős történet, meglepő végkifejlet.

 
Caravaggio1978   2019. 12. 10.

2
hiába minden

Hmmmm ismét lehetne oldalakat írnom a mindenféle művészi ,átvitt értelembeli társadalmi dolgokról,de nem. Ez a fim teljesen semmitmondó,unalmas,és nem is rangsorolnám sehova.

 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 12.

0
Meglepő

Ritka, hogy egy keleti film tetszik, de ez zseniális, a történet nagyon izgalmas és tanulságos.

 
iq.csabi   2020. 02. 24.

0

A történet nagyon ötletes és nagyon szépen építkezik, kissé komikus az egész, ahogy megtelepszenek a jómódú családon, de elgondolkodtató, hogy mit képes kihozni a szegénység az emberből. Számomra egyszer nézős a film, de végig lekötött, és egészen új filmes élményt adott.

 
Adepto   2020. 02. 03.

0
Ki élősködik kin?

Olvastam már róla, hogy nagyon jó lett és érdemes megnézni, így amúgy is terveztem, de az Oscar jelölése kapcsán mielőbb sort kerítettem rá. Azt mondhatom, hogy tényleg szuper lett. Fokozatosan építik fel a sztorit, nagyon érdekes látni hogy csavarják a történések fonalát. Mi is azon gondolkodunk, mi lehet a következő lépés, ennek ellenére folyamatosan meg tudtak lepni. Volt egy pici Tűnj el! érzés, annak ellenére, hogy tulajdonképp a titok tényén kívül szinte semmi közös nincs bennük. Valahogy az állandóan érezhető feszültség és a film végi történések tették igazán emlékezetessé a filmet. Aki nem látta, mindenképp nézze meg!

 
Di Canio   2020. 04. 13.

0

Nem olyan rossz, de valami hiányzik. Az, hogy a sztori túl hihetetlen, még nem gond, mert ez is csak egy film. A végén átmegy horrorba már, erre azért nem számít az ember, kicsit furcsa, hogy koreaiak vannak benne, de meg lehet szokni.

 
Paulo-Varga   2019. 12. 01.

0
Az osztályharc nehézségei – Élősködők

A jövő évi Oscar korábban idegen nyelvűnek hívott, mostanra „nemzetközi” filmre átnevezett kategóriájának egyelőre Bong Joon-ho legújabb, Arany Pálma-nyertes munkája az éllovasa. Az Élősködők virtuóz műfaji játék keretében, frappáns szimbolikát felép... teljes kritika»

 
bbozsi   2020. 03. 25.

0

Nagyon ügyes film, jól elkapott pár másodperces karakterrajzokkal, de a sztori csavarja inkább csak facsarás. Ettől még izgalmas nézni, és jó, hogy nem egy ömlesztett tucatdarab - főleg, hogy ettől még nem válik egyénieskedővé.

 
Timike   2020. 09. 27.

0

Sosem gondoltam volna, hogy egy koreai film fog levenni a lábamról. Nagyon jól felépített, és a legvégsőkig izgalmas film, csak ajánlani tudom.

 
szoljhozzam   2020. 09. 08.

0

Nagyon erős film volt, nem csodálkozom rajta, hogy felfigyelt rá a szakma. Érdekesen mutatja be a mélyszegénységben élők életét, hogy mire képesek az életben maradásért.

 
Robert Langdon   2020. 02. 20.

0
Selejt

Kíváncsi voltam, hogy a szerintem szintén iszonyat gyenge Jokernek milyen vetélytársai voltak. Ezzel kezdtem, mert ugye valamiért kapott pár Oscar-díjat. Úgy ültem le, hogy a Jokernél rosszabb nem lehet. Hát, nagyobbat nem is tévedhettem volna. Mindenki azt irkálja, hogy bemutatja a szegény-gazdag különbséget, meg ilyenek... Akkor ebből az következik, hogy aki szegény, az alapból lusta, ingyenélő meg még piás is mellé? Ez a film mindent mutat, csak realitást nem. De nem is ez a fő gond vele. Ez a film egyszerűen unalmas. Már félóra után abba akartam hagyni, de megnéztem, hátha lesz valami érdekes benne. De nem volt. Hogy nevezhették egyáltalán Oscarra? Első 100-ba se fér, nemhogy díjat kapjon. Ha Ázsia, akkor maradjanak a pornónál, azt is jobban csinálják!

 
Tussocky   2020. 04. 11.

0

Ritkán nézek ázsiai filmet, de néha ki lehet fogni egy-két jót. A hollywoodi filmmel szemben ez nem egy kötelező recept alapján készült. Ez van amikor előnyös, van amikor hátrányos, a kivitelezéstől függ. Ez esetben előnyére vált. Elkezded nézni és n... több»

 
Mercy23   2020. 04. 19.

0

Még moziban láttam. Elég érdekes film. Nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban.

 
Thirst0626   2020. 03. 31.

0

Sokkoló, fantasztikus, brutális! Hatása alatt leszek egy darabig, az tuti.

 
Szikszai Szabolcs   2021. 03. 06.

0
Régen látott jó film

Az utóbbi években nem emlékszem olyan filmre, amely azt a hatást váltotta ki belőlem, hogy utána napokig ketyegjen a fejemben. Jelen esetben ez megtörtént egy olyan filmtől, amit könnyed vígjáték gyanánt töltöttem le... Az utóbbi évek garantált egyik legjobb filmje, nem hiába lett felkapott.