Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Ütközések (2004)

Crash
Filmadatlap
 
29
Szereplők
38
Vélemények
34
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2020. 05. 18.

legújabb vélemény

0
Minden történés valaminek a következménye

A film több szálon fut és több esetben maga egy szál is több mondanivalóval rendelkezik. Ezért mindenképpen figyelni kell, különben a cselekmény összefolyik és a végére elveszítheti az ember a fonalat. Mindenképpen érdekes a koncepció, ahogyan megmutatja, hogy minden kapcsolatban áll valamivel és a napi apró kis történések is kihathatnak a hosszabb távú vagy akár nagyobb léptékű események formájában az életünkre vagy környezetünkre. Ennek ékes példája az, hogyha a filmben valamely apróság másként történt volna meg vagy még sem történt volna, abban az esetben teljesen más lett volna a bekövetkezett esemény és ez ugyanígy érvényes valóságban is. A film egyik hibája az, hogy néha nagyon el mélyül a semmiségekben és ezáltal néhol unalomba csap át, amit orvosolni lehetett volna részletesebben kidolgozott párbeszédekkel például. Ennek ellenére remek munkát végeztek, mindent egybevéve egy emlékezetes és elgondolkodtató filmet sikerült összehozni.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Bennem nem állt össze a globál sztori. Nagyon csapongós volt a történet, így élvezhetetlenné vált. Millió ilyen szerkezetű film készült már, tehát egyedinek se mondanám.


 
Fahéjgolyó   2016. 10. 12.

1

Rasszizmusról, emberi előítéletről ilyen jó filmet még nem láttam, mondjuk nem is sok készül ilyen témában, de szerintem a maga nemében jobb mint az Amerikai história X.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

0

A rasszizmus és diszkrimináció minden fajtája képviselteti magát a filmben. Zavaró tud lenni és emellett kicsit fel is nyitja a szemünket. Az ember nagyon képmutató tud lenni és ezt jól érzékelteti a film. De vajon mi az ami miatt ilyenek leszünk. Ha... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Paul Haggis egyik jellemzoen PaulHaggisos filmje, amiben az osszes emberi erzes feltunik valamilyen formaban es biztosan mindenki tud kapcsolodni hozza. Sokkolo szembesulni a hatasokkal, amiket egymasra gyakorolunk es gyakran/mindig fogalmunk sincs, h azzal milyen folyamatokat inditunk el masokban. Tanulsagos, kotelezo darab, iskolaban vetitenem.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

0

Izgalmas történet, jó kivitelezés. Érdekesek voltak a szálak és nem volt túlerőltetve a kapcsolatiság a legvégén. Egyszer még mindenképpen meg akarom nézni, más szemsz9gből.

 
VvV   2019. 10. 27.

0

Érdekes nézőpontot mutat be a film, izgalmas volt a felépítése. Csak ajánlani tudom.

Galéria (34)

Ludacris
Don Cheadle
Ryan Phillippe

Videók (1)

A film összbevétele 98 410 061 dollár volt (imdb.com).

 

Megtalálható a Steven Schneider által szerkesztett "1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz" című könyvben.

(dailyfilmsan )
 

A forgatókönyv már 2001-ben készen volt.

(dailyfilmsan )
 

A Lionsgate a 2004-es Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon 4 millió dollárért vásárolta meg a film forgalmazási jogait.

(dailyfilmsan )
 

Az alacsony költségvetés miatt csak hat rendőrautó állt a filmkészítők rendelkezésére.

(dailyfilmsan )
 

A lopott autók garázsában lévő sárga Mini Cooper Paul Haggis rendező autója volt.

(dailyfilmsan )
 

Sandra Bullock mindenáron benne akart lenni a filmben, annyira tetszett neki a történet. Saját zsebből fizette a repülő jegyét a forgatásokra, ezzel is segítve a forgatás igen alacsonyra szabott költségvetését.

(dailyfilmsan )
 

Paul Haggis az egyetlen személy, aki eddig két egymást követő évben Oscart nyert ugyanabban a kategóriában. (Millió dolláros bébi 2004, Ütközések 2005)

(dailyfilmsan )
 

William Fichtner jeleneteit mindössze egy nap alatt vették fel.

(SódóGA)
 

Az Ütközések 2006-ban három Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is.

(SódóGA)
 

A filmet 36 nap alatt forgatták le.

(SódóGA)