Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
38
Vélemények
34
Képek
1
Videók
Ütközések
Ludacris
Don Cheadle
Ryan Phillippe
 
Norbert93   2020. 05. 18.

legújabb vélemény

Minden történés valaminek a következménye

A film több szálon fut és több esetben maga egy szál is több mondanivalóval rendelkezik. Ezért mindenképpen figyelni kell, különben a cselekmény összefolyik és a végére elveszítheti az ember a fonalat. Mindenképpen érdekes a koncepció, ahogyan megmutatja, hogy minden kapcsolatban áll valamivel és a napi apró kis történések is kihathatnak a hosszabb távú vagy akár nagyobb léptékű események formájában az életünkre vagy környezetünkre. Ennek ékes példája az, hogyha a filmben valamely apróság másként történt volna meg vagy még sem történt volna, abban az esetben teljesen más lett volna a bekövetkezett esemény és ez ugyanígy érvényes valóságban is. A film egyik hibája az, hogy néha nagyon el mélyül a semmiségekben és ezáltal néhol unalomba csap át, amit orvosolni lehetett volna részletesebben kidolgozott párbeszédekkel például. Ennek ellenére remek munkát végeztek, mindent egybevéve egy emlékezetes és elgondolkodtató filmet sikerült összehozni.

 
indingo   2017. 04. 10.

Bennem nem állt össze a globál sztori. Nagyon csapongós volt a történet, így élvezhetetlenné vált. Millió ilyen szerkezetű film készült már, tehát egyedinek se mondanám.


 
Fahéjgolyó   2016. 10. 12.

Rasszizmusról, emberi előítéletről ilyen jó filmet még nem láttam, mondjuk nem is sok készül ilyen témában, de szerintem a maga nemében jobb mint az Amerikai história X.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

A rasszizmus és diszkrimináció minden fajtája képviselteti magát a filmben. Zavaró tud lenni és emellett kicsit fel is nyitja a szemünket. Az ember nagyon képmutató tud lenni és ezt jól érzékelteti a film. De vajon mi az ami miatt ilyenek leszünk. Ha egy kicsi jobban odafigyelünk erre is választ kínál a film. Amúgy ezen kívül nem egy bomba film, annak ellenére sem hogy tele van pakolva neves színészekkel. Nem tudok egy kiemelkedő karakter mondani aki elég szerepet kapott ahhoz hogy megmaradjon a film után a szerepe és gondolkodóba ejtsen.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

Paul Haggis egyik jellemzoen PaulHaggisos filmje, amiben az osszes emberi erzes feltunik valamilyen formaban es biztosan mindenki tud kapcsolodni hozza. Sokkolo szembesulni a hatasokkal, amiket egymasra gyakorolunk es gyakran/mindig fogalmunk sincs, h azzal milyen folyamatokat inditunk el masokban. Tanulsagos, kotelezo darab, iskolaban vetitenem.

A film összbevétele 98 410 061 dollár volt (imdb.com).

 

Megtalálható a Steven Schneider által szerkesztett "1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz" című könyvben.

(dailyfilmsan)
 

A forgatókönyv már 2001-ben készen volt.

(dailyfilmsan)
 

A Lionsgate a 2004-es Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon 4 millió dollárért vásárolta meg a film forgalmazási jogait.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.