Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Ütközések (2004)

Crash
Filmadatlap
 
29
Szereplők
38
Vélemények
34
Képek
1
Videók

Galéria (34)

Ludacris
Don Cheadle
Ryan Phillippe

Videók (1)

 
Norbert93   2020. 05. 18.

legújabb vélemény

0
Minden történés valaminek a következménye

A film több szálon fut és több esetben maga egy szál is több mondanivalóval rendelkezik. Ezért mindenképpen figyelni kell, különben a cselekmény összefolyik és a végére elveszítheti az ember a fonalat. Mindenképpen érdekes a koncepció, ahogyan megmutatja, hogy minden kapcsolatban áll valamivel és a napi apró kis történések is kihathatnak a hosszabb távú vagy akár nagyobb léptékű események formájában az életünkre vagy környezetünkre. Ennek ékes példája az, hogyha a filmben valamely apróság másként történt volna meg vagy még sem történt volna, abban az esetben teljesen más lett volna a bekövetkezett esemény és ez ugyanígy érvényes valóságban is. A film egyik hibája az, hogy néha nagyon el mélyül a semmiségekben és ezáltal néhol unalomba csap át, amit orvosolni lehetett volna részletesebben kidolgozott párbeszédekkel például. Ennek ellenére remek munkát végeztek, mindent egybevéve egy emlékezetes és elgondolkodtató filmet sikerült összehozni.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Bennem nem állt össze a globál sztori. Nagyon csapongós volt a történet, így élvezhetetlenné vált. Millió ilyen szerkezetű film készült már, tehát egyedinek se mondanám.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

0

A rasszizmus és diszkrimináció minden fajtája képviselteti magát a filmben. Zavaró tud lenni és emellett kicsit fel is nyitja a szemünket. Az ember nagyon képmutató tud lenni és ezt jól érzékelteti a film. De vajon mi az ami miatt ilyenek leszünk. Ha... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Paul Haggis egyik jellemzoen PaulHaggisos filmje, amiben az osszes emberi erzes feltunik valamilyen formaban es biztosan mindenki tud kapcsolodni hozza. Sokkolo szembesulni a hatasokkal, amiket egymasra gyakorolunk es gyakran/mindig fogalmunk sincs, h azzal milyen folyamatokat inditunk el masokban. Tanulsagos, kotelezo darab, iskolaban vetitenem.

 
elekm90   2020. 03. 16.

0

Erős dráma Paul Haggis-től, bár egy-két jelenet tálalását kicsit hatásvadásznak éreztem. Egyszerre elég sok szálon mozog, de ez egyáltalán nem zavaró a cselekmény szempontjából. Matt Dillon pedig remek, megérdemelt volt az Oscar-jelölése. 8/10

 
Bazzzsi   2017. 10. 22.

0

A történet nem igazán tudott megérinteni, egynek elment, de nem volt sem túl különleges sem túl érdekes a történet. Az sem sokat dobott rajra, hogy neves szereplőket láthatott az ember.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 12.

1

Rasszizmusról, emberi előítéletről ilyen jó filmet még nem láttam, mondjuk nem is sok készül ilyen témában, de szerintem a maga nemében jobb mint az Amerikai história X.

A film összbevétele 98 410 061 dollár volt (imdb.com).

 

Megtalálható a Steven Schneider által szerkesztett "1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz" című könyvben.

(dailyfilmsan)
 

A forgatókönyv már 2001-ben készen volt.

(dailyfilmsan)
 

A Lionsgate a 2004-es Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon 4 millió dollárért vásárolta meg a film forgalmazási jogait.

(dailyfilmsan)
 

Az alacsony költségvetés miatt csak hat rendőrautó állt a filmkészítők rendelkezésére.

(dailyfilmsan)
 

A lopott autók garázsában lévő sárga Mini Cooper Paul Haggis rendező autója volt.

(dailyfilmsan)