Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86

Kiképzés (2001)

Training Day
Filmadatlap
 
27
Szereplők
21
Vélemények
24
Képek
2
Videók
Kiképzés
 
Norbert93   2019. 08. 26.

legújabb vélemény

Kiváló s egyben nagyon komoly zsarufilm, ami meg is marad a realitás talaján, létrehozva egyfajta valóságérzetet. Mindenféle látványelem vagy túlzott akciójelenet nélkül dolgozik és emiatt a film mindvégig feszült légkört alkot. A zöldfülű főszereplő körül egyre inkább kirajzolódik a korrupció és a kegyetlen valóság képe, amit részleteses, de nem szájbarágósan vezet fel a cselekmény. A KÖVETKEZŐ BEKEZDÉS CSELEKMÉNY LEÍRÁST TARTALMAZHAT! Mindez egy kétes igazságú szélmalomharchoz vezet, amelyet bár látszólag megnyer Hoyt rendőrtiszt, de az már kétséges, hogy ez jó döntés volt-e a közösség szempontjából és hogy milyen következményeket von maga után. Elgondolkodtató, komoly film, inkább az érettebb korosztály részére.

 
Deku   2017. 07. 17.

Talán a lehető legjobb akció film ez Denzel Washington-tól és ebbe belekötni nem lehet. Hihetetlen jó volt a színészi munka, a forgatókönyv is kikezdhetetlen.


 
Norbi   2018. 07. 27.

Az elején nem értettem miért ennyire unszimpatikus Denzel, aztán a vége felé megvilágosodtam. Nagyon nagyon izgalmas volt és tetszett a vége, ügyesen lett megoldva az egész.

 
harnas1207   2019. 01. 10.

Nagyon örültem, hogy végre meg tudtam nézni ezt a filmet, hiszen a kedvenc műfajom egyik legkedveltebb darabja. A korrupt zsarus filmek soha nem voltak népszerűek és ritka, hogy híres színészek kerülnek főszerepbe. Sajnos a film csak felületesen piszkál bele ebbe a stílusba és nem is igazán tud újat mutatni. legalábbis nekem nem. Ennek oka lehet az volt, hogy Denzel miatt nem akartak egy durvább filmet forgatni. Akárhogy is, egyszer nézhető a film, de inkább csalódás volt. Egyébként Denzel Washington egyik legjobb alakítása.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Az az én meglátásom, hogy ez a film több, mint egyszerű látványorgia. Komoly üzenete van. Persze nem csak az effektek és a látványvilág miatt, hanem a sztori, amit aláépítettek, kiválóan szerepel.

 
...Ez nyilván kellemetlen egy olyan produkció esetében, amely mondanivalójának elengedhetetlen részét képezi a hitelesség, de ettől függetlenül Fuqua és Ayer remekül valósította meg a rendőrkrimik új alapra helyezését. Utóbbi pedig gyakorlatilag még egy évtizeden keresztül folytatta a Training Dayben megkezdetteket, hogy végül Az utolsó műszakban számoljon le tökéletesen és végleg a műfaj összes illúziójával. 8.5/10 több»

A film összbevétele 104 876 233 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 45 millió dollár volt, jelenleg 104 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Alnozo rendszámtáblája "ORP 967" egy utalás Rafael Perez rendőrtisztre, aki 1967-ben született, és akin a karakter alapul.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.