Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Erőszakos múlt (2005)

A History of Violence
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

Videók (3)

 
BRANTON   2021. 09. 17.

legújabb vélemény

0
Gyenge muzsika

Cronenberg papa csúnyán mellélőtt. Mortensen alakítását emelném ki egyedül, meg azt a csekély akciójelenetet, ami nagyon profi és nyers. Emiatt 2 pont. A következő közös film, az Eastern Promises jobb pár fokkal. A legnagyobb problémám ezzel a filmmel, hogy feleslegesen vontatott. Ezt a 96 percet 130-nak éreztem, ami egy jó film esetében nem is probléma.

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 19.

0

Viggo Mortensen amúgy kifejezetten jó színész, és itt sem rossz. Sőt! De a film annyira semmitmondó és unalmas, hogy nincs is miről beszélni. Lassú, erőtlen, és nincs mondanivalója. Egyszóval nagyon unalmas mozi.

 
Berto49   2017. 02. 05.

0

A régebbi nagy kedvencem, a kanadai Cronenberg 2005-ben, képregény alapján forgatott filmje. Ebben kedveltem meg Viggo Mortensent, a poliglott színészt, akinek a filmes munkásságát figyelemmel kísérem és még nem csalódtam benne, ahogy a rendezőben. U... több»

 
Eastern79   2021. 09. 14.

0
Cronenberg film ismertetőjegyek nélkül

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Viggo Mortensen talán egyik legjobb alakítása, másfelől pedig a legkevésbé "Cronenberges" film. Talán egy-két naturalisztikusan erőszakos pillanata volt, ami igazán rá jellemző, egyébként vontatottá és unalmassá tette az a fajta visszafogottság, amivel a szereplőket árnyaltabbá akarta tenni. A feleséget alakító Maria Bellonak, valamint az egyik rosszfiú bőrébe bújt Ed Harrisnek volt több lehetősége színesíteni a karakterét, és ezt jól is teljesítették. William Hurt főgonosza sajnos majdnem ripacskodóan eltúlzott, szerencsére túl sok időt nem töltött a vásznon. A visszafogottság a legvégére átcsap művészieskedésbe, és nem teljesen világos, milyen érzelmeket is akart közvetíteni. A nyers és brutális akciók, valamint az érzelmek közötti kontraszt talán túlságosan is éles, kicsit felemás és befejezetlen érzést hagy maga után.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Viggo M jutalomjateka a film. Egyszerre hiteles mint kedves kisember es mint betonkemeny verolegeny. Nagyon ugyesen egyensulyoz a film a hataron, amig csak tud es talan meg egy kicsit utana is. Ed Harris es Maria Bello is kivalo valasztas volt, tokeletes mellekszereploi a tortenetnek.

 
BoBamburg   2020. 02. 14.

0

Ahogy nézem nem sokan vannak az én véleményemen, de ez nem jó film. Pedig Cronenberget bírom (legalábbis a 2000-es évek előtti munkáit), de ez nálam nagyon nem talált be. Feleslegesen lassú, semmit mondó történet, ami egyáltalán nem tudta fent tartani az érdeklődésemet. Egyszer bőven elég is volt.

 
Vitya   2015. 04. 29.

0

Kiváló színészi alakítás és a történet is megfogó, ötletes. Kicsit misztikus, sejtelmes is. Érzelmekre ható, igényes film, érdemes megnézni, ajánlom!

A film összbevétele 31 493 782 dollár volt (imdb.com).

 

William Hurtöt a legjobb mellékszereplő kategóriájában jelölték Oscar-díjra, annak ellenére, hogy kevesebb mint tíz percet szerepelt a filmben.

(hp)
 

David Cronenberg eredeti elképzelései szerint a rablók olaszok lettek volna, de miután Ed Harris és William Hurt csatlakozott a stábhoz, jobban látta megváltoztatni a nemzetiségüket írre.

(hp)
 

Az Ashton Holmes édesanyját játszó Maria Bello mindössze 11 évvel idősebb kolléganőjénél.

(hp)
 

Ez volt az utolsó nagyköltségvetésű hollywoodi film, ami VHS-en is megjelent.

(hp)
 

Thomas Jane és Harrison Ford is visszautasította Tom Stall szerepét.

(hp)