Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
79%

Erőszakos múlt (2005)

A History of Violence
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
3
Videók
 
BoBamburg   2020. 02. 14.

legújabb vélemény

0

Ahogy nézem nem sokan vannak az én véleményemen, de ez nem jó film. Pedig Cronenberget bírom (legalábbis a 2000-es évek előtti munkáit), de ez nálam nagyon nem talált be. Feleslegesen lassú, semmit mondó történet, ami egyáltalán nem tudta fent tartani az érdeklődésemet. Egyszer bőven elég is volt.

 
Berto49   2017. 02. 05.

0

A régebbi nagy kedvencem, a kanadai Cronenberg 2005-ben, képregény alapján forgatott filmje. Ebben kedveltem meg Viggo Mortensent, a poliglott színészt, akinek a filmes munkásságát figyelemmel kísérem és még nem csalódtam benne, ahogy a rendezőben. U... több»


 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Viggo M jutalomjateka a film. Egyszerre hiteles mint kedves kisember es mint betonkemeny verolegeny. Nagyon ugyesen egyensulyoz a film a hataron, amig csak tud es talan meg egy kicsit utana is. Ed Harris es Maria Bello is kivalo valasztas volt, tokeletes mellekszereploi a tortenetnek.

 
Vitya   2015. 04. 29.

0

Kiváló színészi alakítás és a történet is megfogó, ötletes. Kicsit misztikus, sejtelmes is. Érzelmekre ható, igényes film, érdemes megnézni, ajánlom!

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

0

Erős középkategóriás filmnek mondanám, szórakoztató és tartalmas, minőségi elemekkel és a színészekben sem csalódtam. Korábban egy filmet sem láttam tőlük, de ezúttal megfogtak.

 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Nagy örömömre szolgált ezt a filmet megtekinteni, hisz ritka ma az olyan film, ami ennyire szórakoztató és nem egy üres héj. Különösen tetszett és hát bármikor újranézős.

 
valery   2017. 01. 23.

0

A történet alapötlet igen jó is lehetett volna de véleményem szerint nem a megfelelő színészeket választották hozzá. Nem tűntek hitelesnek a szerepükben és nem éreztem hogy nyújtanának bármi újat.

Galéria (8)

Videók (3)

A film összbevétele 31 493 782 dollár volt (imdb.com).

 

William Hurtöt a legjobb mellékszereplő kategóriájában jelölték Oscar-díjra, annak ellenére, hogy kevesebb mint tíz percet szerepelt a filmben.

(hp )
 

David Cronenberg eredeti elképzelései szerint a rablók olaszok lettek volna, de miután Ed Harris és William Hurt csatlakozott a stábhoz, jobban látta megváltoztatni a nemzetiségüket írre.

(hp )
 

Az Ashton Holmes édesanyját játszó Maria Bello mindössze 11 évvel idősebb kolléganőjénél.

(hp )
 

Ez volt az utolsó nagyköltségvetésű hollywoodi film, ami VHS-en is megjelent.

(hp )
 

Thomas Jane és Harrison Ford is visszautasította Tom Stall szerepét.

(hp )
 

William Hurt mindössze öt nap alatt forgatta le jeleneteit.

(hp )