Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Erőszakos múlt (2005)

A History of Violence
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Berto49   2017. 02. 05.

A régebbi nagy kedvencem, a kanadai Cronenberg 2005-ben, képregény alapján forgatott filmje. Ebben kedveltem meg Viggo Mortensent, a poliglott színészt, akinek a filmes munkásságát figyelemmel kísérem és még nem csalódtam benne, ahogy a rendezőben. Ugyanis az utolsó két filmje (Cosmopolis, Térkép a csillagokhoz) szerintem megközelíti a nézhetetlen kategóriát. A szóban forgó film viszont elég jó, izgalmas, végig leköti a nézőt. Az amúgy is szörnyű megjelenésű Ed Harris a maszkmesternek köszönhetően joggal pályázhatna a legrémisztőbb filmes figurák top tenjébe.

 
Vitya   2015. 04. 29.

Kiváló színészi alakítás és a történet is megfogó, ötletes. Kicsit misztikus, sejtelmes is. Érzelmekre ható, igényes film, érdemes megnézni, ajánlom!


 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

Erős középkategóriás filmnek mondanám, szórakoztató és tartalmas, minőségi elemekkel és a színészekben sem csalódtam. Korábban egy filmet sem láttam tőlük, de ezúttal megfogtak.

 
Moria99   2015. 08. 21.

Nagy örömömre szolgált ezt a filmet megtekinteni, hisz ritka ma az olyan film, ami ennyire szórakoztató és nem egy üres héj. Különösen tetszett és hát bármikor újranézős.

 
valery   2017. 01. 23.

A történet alapötlet igen jó is lehetett volna de véleményem szerint nem a megfelelő színészeket választották hozzá. Nem tűntek hitelesnek a szerepükben és nem éreztem hogy nyújtanának bármi újat.

 

William Hurtöt a legjobb mellékszereplő kategóriájában jelölték Oscar-díjra, annak ellenére, hogy kevesebb mint tíz percet szerepelt a filmben.

(hp)
 

David Cronenberg eredeti elképzelései szerint a rablók olaszok lettek volna, de miután Ed Harris és William Hurt csatlakozott a stábhoz, jobban látta megváltoztatni a nemzetiségüket írre.

(hp)
 

Az Ashton Holmes édesanyját játszó Maria Bello mindössze 11 évvel idősebb kolléganőjénél.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.