Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Az amerikai (2010)

The American
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

George Clooney
George Clooney
George Clooney

Videók (2)

 
elekm90   2021. 01. 21.

legújabb vélemény

0

Nagyon "európai művészfilmes" lett, annak minden előnyével és hátrányával. George Clooney jó benne, és az akciók sem ötlettelenek, de a film túl lassú, pedig alig hosszabb 100 percnél.

 
babsy88   2016. 08. 06.

1

Ez egy rendkívül értelmetlen film. Egy kiégett bérgyilkos vergődése az életben.

 
Adell89   2015. 11. 12.

0

A filmben egyedül az olasz falu tetszett,teljesen kedvet kaptam,hogy elutazzak oda :) Viszont a film elég erőtlen,nem ezt vártam Clooneytól. A film csigalassú,semmi érdekes nincs benne.Egyszerűen unalmas.

 
Nnoorraa   2016. 09. 05.

0

Nagyon sablonos a film és semmi újdonsággal nem szolgált. George Clooney egyébként sem tartozik a kedvenceim közé és ebben a filmben is meglehetősen „sablonarc”. Nekem nem jött át.

 
Regi82   2015. 11. 15.

0

Ez olyan tipikus otthon nyugisan,fotelból nézős film. Lassú a történet és nagyon vontatott. Nem ezt vártam Clooney jobban szokott szerepelni. Kicsit hasonlít a Volt egyszer egy vadnyugat filmre még a történések is szinte ugyanaz.

 
gihera81   2015. 11. 11.

0

Igencsak hatásosan nyit a film, azonnal felkelti az érdeklődésünket, ám aztán másképpen folytatódik: nagyszerűen filmezett, párbeszédet alig-alig alkalmazó, néha már-már csendéletszerű jelenetekkel, amelyekben találunk egy nagy adag hommage-t, nosztalgiát a műfaj európai filmjei iránt.

 
Nagy Zsolt   2019. 05. 17.

0
Nagyon, nagyon... nagyon... titokzatos.

Annyira titokzatos a film, hogy néha már otthagytam volna, de akkor előjött egy újabb momentum, ami megintcsak annyira izgatott fel, hogy ne hagyjam ott. Tehát túl titokzatos, és mindenki gyanús. Mindenesetre a film végére sem leszünk sokkal okosabbak a történetet és a szereplőket illetően (a titok! :) ). Arra lehet következtetni, hogy egy kémről, esetleg bérgyilkosról lehet szó (mindenesetre olyan emberről, akit élete és tettei következményei kísértik = rossz ember). Az egész film a lelkiismerete, múltja és jelene közötti vívódását mutatja be. Életszerűek a gyilkosságok (nem James Bond+Tom Cruise-szerű), viszont néhány logikai ellentmondás van benne. Az biztos, hogy a filmnek egyáltalán nem ártott volna, ha több információt kapunk az eseményekről, nem rontotta volna el a rendező által áhított "művészi" hatást. Még valami feltűnt. Hollywoodban is az az elv kerekedik felül, ami a nyugati kormányoknál, mégpedig a nyugdíjkorhatár emelése. A leamortizálódott Silvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford után íme, Clooney is visszaszállt a ringbe. A felsoroltak közelmúltbéli akció-komédiáiban nyilvánvaló, hogy ezeken az embereken már vizelettartás és a csontritkulás is jobban kifog, mint egy ügyeletes diktátor vagy főgonosz. Sajnos meglátszik Clooney-n is az előrehaladott kora, főleg a mozgásán és testtartásán. Ezt lehet, a filmben előnyére lehetett volna fordítani. A három csaj szép benne. Még egyszer nem valószínű, hogy megnézem.

A film összbevétele 67 876 281 dollár volt (imdb.com).

 

Mikor Jack a pappal vacsorázik, a Pillangókisasszony szól a háttérben.

(kázsé)
 

A film eredeti címe "Il Americano" lett volna, ami nem helyes olaszul ("L'americano" volna a helyes), de Anton Corbijn ennek ellenére ezt akarta használni a spagettiwesternek iránti tiszteletből.

(kázsé)
 

A Jack vállán látható tetoválás felirata ("Ex Gladio Equitas") azt jelenti, "Karból az igazság".

(kázsé)
 

Jack ugyanúgy egy Walther PPK pisztolyt használ, ahogyan James Bond is.

(kázsé)
 

Mathilde aktatáskájának kódja 014, vagyis dupla 07.

(kázsé)