Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
56

A jogász (2013)

The Counselor
Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
9
Képek
1
Videók
A jogász
 
Artemisia   2019. 11. 02.

legújabb vélemény

Elég fonák a film hangulata. Egyrészt a tipikus gengszter filmek megszokott, de hatásos elemeivel dolgozik - drogcsempészet, bűnbandák, leszámolásos gyilkosságok, hullák a szállítmányban, levágott fejek-, de másrészt ezek nincsenek elég szilárd gerincre építve. Látszólag összefüggések nélkül peregnek a történések, a film alig mond valamit, mindig csak sejtet. Pl.látjuk, hogy a jogász kétes emberekkel rémuszokban beszélget egy feltehetően jelentős ügyről, mely a titkolózás mértékéből adódóan talán illegális. Aztán a motoros kifutófiú zsinornak szalad a motorjával, ami levágja a fejét. Ezután mindenki eszeveszett rettegésbe kezd( sejtjük, hogy a motoros srác lefejezése a kiváltóok,n de hogy miképpen azt nem nagyon), egyesével levadásznak és megölnek mindenkit, még a jogász ártatlan feleségét is, és kiderül, hogy egész mögött Cameron Diaz áll. De csak halvány sejtésünk van arról, hogy hogyan zajlottak az esemébyek, pontos magyarázatot nem kapunk. A fő események a háttérben, a néző elől rejtve zajlanak. Olysn mintha egy külső szemlélőn át látnánk a filmet és nem a szereplők szemszögéből. Igazából az az igazi dráma ha megnézzük a stáblistát, és látjuk milyen nevek jegyzik ezt a semmilyen filmet.

 
dulkap   2017. 11. 19.

Összecsapott és túlságosan erőltetetten próbál stílus lenni, de sajnos az egész olyan, mintha a vágószobából a kivágott jelenetek kerültek volna ki. A színészek mentik meg a filmet, de nem véletlen, hogy a kiváló stáb ellenére, nem egy sűrűn felemlegetett Ridley Scott film.


 
babsy88   2016. 08. 06.

Nagyon vártam már, és alig hittem el, hogy ennyire félrevezethet a beharangozó egy film kapcsán. Nagyon rossz film volt, teletömték híres sztárokkal, de kár volt.

 
hsanya182   2017. 01. 01.

REVENGE. Elég erős, érett, bölcselkedő film az életről, oda kell rá figyelni, ha elveszted a fonalat értelmét veszti, többszörnézős, mivel a cselekmény és a karakterekről kevés információt csöpögtet, miközben inkább élettapasztalatokat helyez előtérbe. Házasságról, vallásról, párkapcsolatról, kapzsiságról... Elég sokan lehúzták, megérte mégis megnézni, vannak szituációk amelyeket vicces társadalomkritikaként ábrázol, de vannak elég véres jelenetek és jelen van a dráma is...

 
Norbi   2018. 07. 28.

Ebben a filmben minden jelen van, hogy ,,erős" legyen és hasson. Egyik jelenetben elgondolkodtatott valamin, a másikban már a vér folyik...éppen ezért úgy érzem, hogy a film készítője sem tudta pontosan, hogy mit akar.

A film összbevétele 71 009 334 dollár volt (imdb.com).

 

Ridley Scott és Michael Fassbender zsinórban második közös munkája a 2012-es Prometheus után.

(Artemisia )
 

Micharl Fassbender és Cameron Diaz a forgatás óta jó barátságot ápolnak.

(Artemisia )
 

71 millió dolláros bevételt produkált a film.

(LionelMessi10)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.