Carlito (Al Pacino) 5 év börtön után tér vissza a spanyol negyedbe. Le akarja zárni drogos és balhés múltját, hogy új életet kezdhessen, azonban amikor legjobb barátja megkéri egy szívességre, Carlitóban feléled régi énje.
Elképesztő, hogy mennyire sokoldalú Al Pacino színészi játéka. Kevés színész tudja ennyire árnyalni a gengszter karaktert. Minden jelenetben ott van a főhős arcán, hogy mennyire hátrahagyná már ezt az bűnöző világot, ami tönkretette az életét és a fi... több»
A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, '101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz' című könyvben.
(dulkap)Carlito Brigante egy helyen azt mondja magáról: „Itt vagyok a klubban, és Humphrey Bogartot alakítom.” Bogart a Casblancában ugyancsak egy éjszakai szórakozóhelyet vezetett, mint Al Pacino a filmben.
(Menyét Ibolya)A night club, amit Carlito vezet (El Paraiso), megegyezik annak a szendvicsbárnak a nevével, ahol Tony Montana és Manny Ribera dolgoztak a Sebhelyesarcúban.
(Menyét Ibolya)A GTA Vice City című számítógépes játék Ken Rosenbergét a filmbeli David Kleinfeldről mintázták meg, ráadásul az irodáját is lemásolták a játékhoz.
(Menyét Ibolya)A Saso szerepét játszó Jorge Porcel televíziós komikus volt, és nem beszélt angolul, így a szöveget fonetikusan tanulta meg, nem kis gondot okozva ezzel Al Pacinonak.
(SódóGA)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »