Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Carlito útja (1993)

Carlito's Way
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
22
Képek
1
Videók

Galéria (22)

Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Brian De Palma

Videók (1)

 
acura steve   2021. 12. 12.

legújabb vélemény

0

Erről a filmről még sose hallottam, tv-ben se játsszák, pedig kimagasló! Stílusos rendezés De Palmától, Pacino egyik jó szerepe!

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Brian De Palma és Al Pacino??? Szuper,gyerünk,nézzük... Hát nem sikerült azt visszaadni,amit vártam.Nem egy egyszerű film,sötét,komor hangulattal,de nem tudták jól megoldani. Sajnálom,mert két zseniről van szó,és még ott van Sean Penn is.

 
NONO   2021. 10. 26.

1
Alulértékelt

Valami eszméletlen, ahogy ezt a filmet alulértékelik, az egyik legjobb gengszterfilm, amit valaha láttam. A karakterek abszolút a legjobban vannak kidolgozva, zseniális színészek játsszák a szerepeket. Sean Penn nagyon elvitte a műsort ebben a filmben, de Al Pacinóra se lehet panaszunk, hiszen egyik legikonikusabb szerepe mindenféleképpen ez. A film hangulata borús, sötét, és az alvilág minden figuráját felvonultatja előttünk. Nem tudok semmilyen téren belekötni ebbe a filmbe, ez egy olyan klasszikus darab, amit nem lehet megunni, minden alkalommal, amikor újranézem, találok benne valami újat, amit azelőtt nem. Mindenkinek ajánlom, alapmű.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Nagyon nem tetszett ez a film kellett volna valami bele ami feldobja a történetet. Sajnos nem jött semmi izgi ezért nem tetszett. Nagyon gyér volt az alakítás azt kell, hogy mondjam.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Al Pacino igazán elképesztőt tud alkotni szinte minden filmjében, kivétel nélkül. Azt gondoltam elsőre, hogy egy kis bindzsa ügyetlenkedés lesz, de nem így történt. Igazán alulértékeltnek tartom a filmet, mivel azért jól el lehet szórakozni rajta. Javaslom megtekintésre.

 
zoltyah   2020. 11. 20.

0

Valahogy ezt a filmet sosem említik, és mégis ott van a legnagyobbak közt, hiszen nem kis fílingje van. Igazi 90-es évek.

 
mártilány   2015. 10. 03.

0

Jó kis sötét dráma a múlttal való küzdelemről és arról, hogy az ember hogyan próbálhat meg túllépni önmagán és a környezetén. De Palma és Al Pacino nagyon érzik egymást, és ezt nagy örömmel veheti észre a néző is, mert minden mondat, jelenet, kép és ... több»

A film összbevétele 63 848 322 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 1993. március 22. és 1993. július 20. közt zajlott.

(dulkap)
 

Világszinten közel 69 M $-t keresett a mozikban a film.

(dulkap)
 

A film nagyjából 30M $-ból készült.

(dulkap)
 

Al Pacino kérte, hogy Penelope Ann Miller legyen a partnere.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, '101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz' című könyvben.

(dulkap)