88% 397 szavazat
Carlito útja

Carlito útja

Carlito's Way
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
27
Szereplők (27)
22
Képek (22)
1
Videók (1)
14
Érdekességek (14)
2
Díjak (2)
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum
NONO  
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Brian De Palma

FILMINFÓ

Carlito (Al Pacino) 5 év börtön után tér vissza a spanyol negyedbe. Le akarja zárni drogos és balhés múltját, hogy új életet kezdhessen, azonban amikor legjobb barátja megkéri egy szívességre, Carlitóban feléled régi… Több


Forgatókönyvíró: David Koepp
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1994.03.03.
 
2021.12.12 acura steve

legújabb vélemény

Erről a filmről még sose hallottam, tv-ben se játsszák, pedig kimagasló! Stílusos rendezés De Palmától, Pacino egyik jó szerepe!

0
 

Brian De Palma és Al Pacino??? Szuper,gyerünk,nézzük... Hát nem sikerült azt visszaadni,amit vártam.Nem egy egyszerű film,sötét,komor hangulattal,de nem tudták jól megoldani. Sajnálom,mert két zseniről van szó,és még ott van Sean Penn is.

0
 
2021.10.26 NONO

Alulértékelt

Valami eszméletlen, ahogy ezt a filmet alulértékelik, az egyik legjobb gengszterfilm, amit valaha láttam. A karakterek abszolút a legjobban vannak kidolgozva, zseniális színészek játsszák a szerepeket. Sean Penn nagyon elvitte a műsort ebben a filmben, de Al Pacinóra se lehet panaszunk, hiszen egyik legikonikusabb szerepe mindenféleképpen ez. A film hangulata borús, sötét, és az alvilág minden figuráját felvonultatja előttünk. Nem tudok semmilyen téren belekötni ebbe a filmbe, ez egy olyan klasszikus darab, amit nem lehet megunni, minden alkalommal, amikor újranézem, találok benne valami újat, amit azelőtt nem. Mindenkinek ajánlom, alapmű.

1
 
2017.08.30 Deku

Nagyon nem tetszett ez a film kellett volna valami bele ami feldobja a történetet. Sajnos nem jött semmi izgi ezért nem tetszett. Nagyon gyér volt az alakítás azt kell, hogy mondjam.

0
 
2019.04.12 MidoD7

Al Pacino igazán elképesztőt tud alkotni szinte minden filmjében, kivétel nélkül. Azt gondoltam elsőre, hogy egy kis bindzsa ügyetlenkedés lesz, de nem így történt. Igazán alulértékeltnek tartom a filmet, mivel azért jól el lehet szórakozni rajta. Javaslom megtekintésre.

0

A film összbevétele 63 848 322 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A forgatás 1993. március 22. és 1993. július 20. közt zajlott.Szerző: dulkap

#2
 

Világszinten közel 69 M $-t keresett a mozikban a film.Szerző: dulkap

#3
 

A film nagyjából 30M $-ból készült.Szerző: dulkap

#4
 

Al Pacino kérte, hogy Penelope Ann Miller legyen a partnere.Szerző: dulkap

#5