Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Hosszú nagypéntek (1980)

The Long Good Friday
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
5
Képek
1
Videók
Hosszú nagypéntek

Galéria (5)

Bob Hoskins
Helen Mirren
Bryan Marshall
Eddie Constantine
Bryan Marshall

Videók (1)

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

legújabb vélemény

0

Nem ez a napja a nagy üzlet előtt álló Haroldnak. Amíg távol volt egy aprósággal elbaltáznak mindent és a következmények tompításában Harold elveszít mindent amit szeretett és szeretne. Kőkemény gengszter film a ’80-as évek Londonjából. Hoskins kiváló.

 

A film amerikai premierje 1982-ben volt, amely botrányosra fordult, ugyanis az ottani producerek újra akarták szinkronizáltatni Hoskins karakterét, mert úgy vélték, hogy az akcentusát nem értenék az amerikai nézők. A színész még perelni is akart, ám a stúdió végül visszavonulót fújt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1979-ben már kész volt a film, de 1980-ig dobozban tartották.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A történetben fontos szerepe van egy luxushajónak, de a költségvetésbe nem fért bele, így béreltek egy lepukkant hajót, amit a stáb megszépített.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Helen Mirren csak úgy volt hajlandó elvállalni Victoria szerepét, hogyha átalakíthatja a karakterét, aki szerinte túlzottan egysíkú gengszterbarátnő volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

George Harrison (a Beatles egykori tagja) cége, a Handmade Films vásárolta meg a jogokat a Black Lions Filmtől 200 ezer dollárért. Igaz, később Harrison is túl erőszakosnak tartotta a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)