Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%

A szamuráj (1967)

Le samouraï
Filmadatlap
 
18
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Alain Delon
Alain Delon
Alain Delon

Videók (1)

 
elekm90   2020. 10. 22.

legújabb vélemény

0

Valamiért engem nem fogott meg ez a film, pedig a műfaj közel áll a szívemhez. Sajnos egy-két jó jelenetet leszámítva elég vontatottnak éreztem a történetvezetését.

 
Sonny   2016. 06. 16.

1

Nagyszerű alkotás, igazán élveztem minden egyes képkockáját. Ajánlom mindazoknak, akik a klasszikus krimi műfajáért lelkesednek. Biztosan szeretni fogják!

 
petera050   2014. 11. 19.

1

Igazán remek francia krimi! Delon tökéletes volt a főszerepre, habár nem is kell nagyot alakítania a főhős bőrébe bújva. A zene is igazán passzol. Izgalmas, sajátos hangulatú film.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Rajongok a francia krimikért,és azon belül Alain Delon fan is vagyok.Nekem minden mozija nagyon bejön,de ez is egy értékes darab. Akciódús,fanyar humorú film,plusz az izgalom is bőven megtalálható benne.

A film összbevétele 39 481 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című katalógusban szerepel ez a film.

(Norbi)
 

A filmtörténelem egyik legbefolyásosabb filmje, ami többek között a következő rendezőket ihlette meg: Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Francis Ford Coppola, Jim Jarmusch, John Woo, Johnnie To, David Fincher, Bernardo Bertolucci, Aki Kaurismäki, Takeshi Kitano, Micheal Mann, Georges Lautner, Nicolas Winding Refn, Luc Besson, Joel Coen, Ethan Coen.

(rbernadett)
 

Johnnie To kedvenc filmje.

(rbernadett)
 

Melville aggódott, hogy hogy fogják felvenni azt a jelenetet, amiben Jef a lopott kocsival behajt a garázsba. Mint kiderült nem volt oka az aggodalomra, mert Delon elsőre karcolás nélkül hajtott végig a sikátoron, egyenesen be a garázsba.

(rbernadett)
 

Amikor Jean-Pierre Melville elvitte a forgatókönyvet Alain Delonnal, Delon megkérdezte, hogy mi a film címe. Miután Melville közölte, hogy: A szamuráj, Delon azt mondta neki, hogy kövesse őt a hálószobájába, ahol kiderült, hogy nincs más benne csak egy bőrkanapé és egy szamurájkard a falon.

(rbernadett)